reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Zapomniałam jeszcze zapytać mamuśki trochę starszych dzieciaczków niż moja: co dajecie dzieciaczkom, aby im trochę ulżyc przy ząbkowaniu?

Basiu u nas żel za bardzo nie skutkował,Vibrurcol też słabo,więc gdy synek bardzo się męczył dawałam mu Panadol i wtedy było oki.Na szczęście nasze pierwsze ząbkowanie( mamy 2 zęby) nie należałay do bardzo bolesnych,bo wiem,że niektórzy mają dużo gorzej.Aha no ulgę mu sprawiało jak przy smarowaniu żelem,masowałam mu dziąsełka.

Ania witamy!Mam nadzieję,że i nowe foremki pokażą się na spotkaniu!!!

Ktoś mnie pytał ile daliśmy za krzesełko.Chyba 299pln. albo 290 w Akpolu.

Czy wasze dzieci nadal ulewają ???

Ewka
dobrze myślisz,jest tam Teatr i pod tym teatrem jest parking.

Agula gdzie jesteś ??? ??? ???

No i Monciapl nam zaginęła przez ten remont :(

nie ulewają Olu, ale robią inne nie fajne rzeczy :( np. śluzowate kupki ze strzępkami krwi....

jutro robimy badanie kału na posiew i drugie ogólne i badanie krwi...
wystraszyła mnie dziś pediatra jak diabli, zobaczymy co się okaże po tych badaniach...

mikołaj ma już 8 ząbki i właśnie idą następne
jest ciężko ale myślę że nie najgorzej
u nas na początku był żel ( na te zęby z przodu, bo teraz za colerę nie włożę palca do buzi)
gryzaki żelowe z lodówki
drewniane przedmioty

dzisiaj na noc podałam panadol, podobnie jak Ola....

Olu, mlody nie ulewa.... no chyba ze za duuuzo zje i szbko po jedzeniu sie zegnie czy cos takiego....

e mamo, to bardzo wspolczuje.... trzymam kciuki
a moze mała ma alergie pokarmow na cos?
mojej koleżanki córeczka (5 mesięcy) wlasnie tak reaguje......

gdzieś mi się przewinęło (mam nadzieję, że nie ma tym forum i się nie powtarzam :D), że jutro (a właściwie dziś) w realu jest jednodniowa promocja na pampersy. Jumbopacki są po 39,95.

Madziu to raczej nie alergia, bo ze stałych pokarmów dostała do tej pory tylko samą marchewkę. A dolegliwości utrzymuja się od początku grudnia, więc już ponad miesiąc.
A dziś zaspaliśmy na badania, jestem wściekła !!!!!!
na mojego męża!!!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tak to codziennie wstaje o 7 a dziś go wzięło na spanie i spaliśmy wszyscy do 9.
Julka też dziś była przedziwnie spokojna, jakby wykumała co się święci i obudziła się w nocy tylko jeden raz na karmienie o 4, zresztą ja miałam nastawiony budzik na tą godzinę, żeby ją wtedy najpóźniej nakarmić przed pobieraniem krwi (dziecko musi być na czczo). Do tego nie zrobiła od wczoraj kupki po tym kleiku marchwiowym. Musiałabym rano grzebać w pupci termometrem. No nic może jutro się uda.

coś nam aura nie sprzyja babulki!!!
Jak jutro będzie taka pogoda jak dziś to se nie pospacerujemy:(:(
Jakaś złośliwość czy co?
Więc jakby co to co alternatywa Madison tak?
I zróbmy dziś listę kto będzie:)

Hejka!
Ja bedę na 100%- chyba, że tak zasypie , że nie uda mi się dojechać- ale bardzo w to wątpię. ;D

IKPI ka na początku kaszkę dawałam Hippa mleczno ryżową jest po 4 miesiącu, teraz mały je rózne z owocami.

Keterek jak dokładnie robisz kleik ryzowy i jak nimzagęszczasz zupki. Ja kubusiowi drugi dzien na śnaidanko podaję kleik ryżowy. Kupiłam mu Nestle, ale nie wiem czy on nie jest za rzadki. Na opakowaniu jest napisane, że na 100 ml mleka daje się 3 g. kleiku czyli około 1,5 łyżeczki. (chyba chodzi im o małą łyżeczkę, a nie dużą??)
I jestem tez ciekawa jak zagęszczasz zupki. Napisz mi prosze tak jak dla blondynki jak to wszystko robisz.

Edytko mam nadzieje, że z mała wszystko dobrze. Może tak reaguje na nowości. Chociaż ja jakis czas temu robiłam testy alergiczne i mi wyszło, że najwieksze uczulenie bez objawów klinicznych mam na marchewkę. Dziwne prawda?? Może Twoja Julka też źle reaguje na marchewkę.

Ja już też wariuje przy tym zabkowaniu Kubusia. Dziąsełka smaruję mu Dentinoxem i wczoraj kupiłam syropek Ibum bo cos mi się zdaje, że czopki z paracetamolu nie działaja na niego. Ale dzis w nocy już troszkę lepiej. Tak sobie myślę, że może moje dziecko nie najada się w nocy. Pierwszy sen ma zawsze około 4 godzin, wiadomo, że w ciągu dnia duzo zje i to go jeszcze troche trzyma, ale później w nocy non stop się wybudza na cyca. Więc albo to przez zęby, albo poprostu mu moje mleko nie wystarcza. W sumie jak w zeszłym tygodniu dałam mu w nocy sztuczne, to troszke pospał. Ostatnio wogóle cos mi się zdaje, że w moich piersiach bieda się robi.

Olu Kubulek już dawno nie ulewał. Czasami tylko po jedzonku za głęboko włoży palec do buzi i zwraca to co zjadł.

A ja mam strasznego doła, ale nie chcę pisać o tym na forum :(

Pozdrawiam i do usłyszonka

Ewa co się stało???

A my mamy dziś wizytę czarnego. A nie chce mi się sprzątać chałupy jak nie wiem co.
Leń gigant mnie opanował....

reklama
e mamo, ale ta moja kolezanka tez tylko piersia karmi.... tylko to chodzi o to co wlasnie ona je... teraz ma scisla diete i jest ok... ale wlasnie mala robila te kupki odkad skonczyla 3 miesiace, nie wiedzieli co jest grane, szukali i szukali i znalezli ze to dieta matki jest nieodpowiednia!

ewa, nie smuc się....

kurde, chcial;am dzis isc do kina... ale maz nie zostawil mi kasy... zapomnial, a ja mam pustki w portfelu!!!!!!!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-[ :-[ :-[

Do góry