reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Miałam i takie i takie,ale tych na krótki bardzo niewiele.Dopiero dokupiłam w kwietniu jak już się cieplej zaczęło robić.A i nigdy nie kupowałam Oli body ani bluzek zapinanych z tyłu.Dopiero body w rozmiarze 74 miała niektóre zapinane z tylu.

reklama
Martynka-specjalnie dla Ciebie postanowiłam że choćby nie wiem co to si e dziś sprężę i napiszę do Was!! :-D a więc oficjalnie witam się ze wszystkimi :-D
u nas tak wiele się dzieje że na pewno wszystkiego nie dam rady napisać!
po pierwsze - w końcu wzięliśmy się na poważnie za kupno mieszkania. Chociaż nie, to ja się zabrałam, S po prostu pracuje, a ja pracuję codziennie od 12 do 17 (też takie z dupy godziny), rano jeżdżę załatwiam wszystkie sprawy te które ma się zawsze i te związane z mieszkaniem - jak nie do firmy męża to do banków, chodzę, pytam, u deweloperów, w agencjach nieruchomości, wieczorami łażę po domach i ogladam, nosz normalnie przysięgam Wam że już mam naprawdę dosyć! z jednej strony chciałam sama wybrać mieszkanie takie jakie MI będzie odpowiadac, zostawić sobie 2-3 oferty i postawić S przed faktem dokonanym, tylko dokonać wspólnej ostatecznej decyzji, on się też na to zgodził. Ale z drugiej strony wybór tego cholernego mieszkania nie jest taki prosty jak by się zdawało. Prawda jest taka że już mi sie szystko myli, wieczorami jestem tak zmeczona że chodzę spać z Tyśką o 21 :wściekła/y: więc tak to wygląda. Na pewno to będzie Morena albo Zaspa - decyzja zapadnie pewnie w tym tyg., bo czekamy na ostatnie pismo od Stasia firmy i idim do banku z umową przedwstępną. To tyle o mieszkaniu.
Natomiast córcia rośnie strasznie szybko, zaczyna już gadać pojedyncze słowa, jest baaaaaaardzo żywa aż mnie ludzie zaczepiają ze zdumienia, a ja nie wiem czy to dobrze czy źle bo jestem wykończona jej pomysłami... ale dzięki temu że jest taka samodzielna i komunikatywna zostawiam ją czasem w przedszkolu. Tzn. jest u nas taki punkt przedszkolny, dzieci ok. 3latek, ale jest też jedna dwulatka, w sumie grupa ok. 7-8dzieci, 5zł za godzinę. Więc jak idę do pracy to ją zarowadzam na 2-3godz, mama ją odbiera akurat tak że przychodzi i idzie spać. Albo nie idzie, bo już w większości młoda nie śpi w ciągu dnia. Zara wkleję jakieś zdjęcia na zdjęciowy, dawno nie pokazywałam Wam niuni.
No i to tyle u nas, S pracuje, ja pracuje i jestem bardzo zadowolona, mimo że zarobki jako społeczniak-marne.
No dobra, idę ogarnąć zabawkowy burdel, a jak młoda zaśnie to wkleję zdjęcia i poczytam co u Was.
Cmok w krok!!

dziuba to niedługo będzie parapetówa :-)

Usypiania dzień 2
Było lepiej.Oli darła się mniej i krócej już chyba wie,że niewiele wskóra.Usypiałam ją dość długo bo ok godziny.Trochę płakała a trochę leżała i się bawiła.Męczące to jest,ale my w końcu odzyskujemy swój pokój i możemy coś zrobić jak ona śpi :-)

Poza tym nuda jak dzisiaj wparowaliśmy do SMYKA to młoda wyjść z niego nie chciała :-) No i naciągnęła tatę na ślimaka z Fisher Price-a :-)

Dobranoc

Hej hej, u nas weekend pracowity był. W sobotę byliśmy na urodzinkach w klubie dla dzieci - fajna sprawa. Osobno dzieci pod opieką animatorek, osobno rodzice. Na godzinę udało nam się spylić opiekunkom dwójkę, potem Maciek zachciał spać więc już był koniec luzu ;-) Potem przyszedł Piotrek bo się nudził (mało było dzieci w jego wieku, reszta starsza więc zabawy były trochę dla tych starszych bardziej). Ale i tak fajna sprawa. Szczególnie jak się robi wśród znajomych (czyli tak jak u nas), to można sobie na spokojnie posiedzieć bez dzieci :happy2: Po urodzinkach o 16:00 Piotrek padł i spał 16 godzin :-D
Wczoraj byliśmy odwiedzić prababcię - wyprawa 150 km w jedną stronę, nasze dzieci odkryły super rozrywkę - opluwanie się nawzajem podczas jazdy. Maciek nie gorszy brojarz rośnie niż Piotrek :no: Zastanawiam się czemu ja mam takie dzieci z piekła rodem... A po południu jeszcze wpadli do nas znajomi. :happy2:
Także pracowicie...

czesc laseczki to ja tak z innej beczki..........;-) czy ktoras moze wie czy w okolicy redy ktos prowadzi aqua aerobic???? znalazlam w google pelno ofert ale z trojmiasta a ja mam troche daleko i szukam czegos blizej bo u mnie w miescie przez miesiac bedzie zamkniety basen :no:

i jeszcze przy okazji spytam o usg 3d 4d... jak najblizej redy?? wiem ze w gdansku jest duzo klinik i dr prywatnych ale jednak ode mnie to jest kawalek i jeszcze pracuje takze troche czas mi nie pozwala sie wybrac... prosilabym bardzo o jakas podpowiedz i kontakt

Hej,

u mnie nic nowego...
Czas leci... wczoraj mieliśmy swoją pierwszą rocznicę
:happy2: Ale zaczęliśmy świętowanie już w sobotę, wspólną (wypasioną) kolacją w domku ;-)

A co tam u Was?

Marta – powodzenia z Oliwką!!! Trzymam kciuki!
:happy2:

dziuba 127 – powodzenia i determinacji!!!

karolq – ja niestety Ci nie pomogę, bo jestem od niedawna na Pomorzu, także poczekaj aż Dziewczyny coś Ci podpowiedzą.

Pozdrowionka

Hej babeczki kochane!

Ja tylko wpadam jak po ogień, pozdrawiam Was gorąco :-)
Pochwalić muszę córę. Puszczam ją o gołej pupci po mieszkaniu i od czasu do czasu przynosi mi sama z siebie pełen nocniczek :-D A wczoraj sama nauczyła się ściągać sobie koszulkę. Jeszcze nauczy się sama ubierać i będzie luzik hihi.

Natalio - ogromne gratulacje, super że poszukiwania są ją na ostatku. Teraz powodzenia z remontem i umeblowaniem.

Caroline - gratuluję pierwszej rocznicy - teraz to już z górki ;-)

Kasia - może i brojaki te Twoje chłopaki ale sama słodycz!

Całusy dla wszystkich maluszków! i uściski dla mamusiek :happy: A jak tam nasi chorzy?

Ale masz zdolną córę!! :) super!!

dziewczyny ja tu jajo zniosę siedząc w domu :confused2::confused2::confused2:z nudów zaraz spadam po raz kolejny sprzątać dom:confused2:

Z newsów: wczoraj piłam obrzydliwą glukozę i miałam ogólne badania krwi - nie dość że cukrzycy nie mam, to moja anemia się cofa :tak::-)Jednak łykanie tabletek coś daje:-D
Mały jest coraz silniejszy i czasem na prawdę nieźle daje mi czadu w brzusiu!! :-):-)
Wczoraj mieliśmy kolejne zajęcia w szkole rodzenia i jestem coraz lepiej nastawiona do szpitala w Wejherowie :tak:

karolq - niestety nie pomogę, bo ja na 3D jechałam do Gdańska, do kliniki poleconej mi przez moja gin z Wejherowa... A ten aqua aerobic nie funkcjonuje na basenie w Wejherowie przypadkiem? Gdzie będziesz rodzić?

dziuba - owocnych poszukiwań! niestety znalexienie mieszkania wcale nie jest proste.. Także mocno trzymam kciuki za dobry wybór!

idę odkurzać, prać, prasować i robić obiad mężowi:confused2:.....

reklama
Czesc laseczki. Pogoda dzisiaj nie zbyt :-( A wczoraj tak pieknie było :-( Mój młody spi, mi sie nic nie chce, ale zaraz ide sie wykapac, potem ogarne cos do jedzonka dla rafała i jedziemy do mojej mamy, bo na 17 musze isc z psem na strzyzenie :biggrin2: he he

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry