reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć kochane :)
przygotowania u nas idą pełną parą :-) Jeszcze tylko 2 dni!! czasem chwyta mnie przerażenie, że nie zdążymy z przygotowaniami, bo jeszcze tyle jest do załatwienia...:-(
USG miałam, ale Iskiereczki jeszcze nie widziałam, bo ta ciąża jest bardzo wczesna... Ale widziałam śliczny pęcherzyk wielkości 9.4 mm z ciałkiem żółtym:) czekamy na pojawienie się lokatora ;-)
Kolejne USG 23 czerwca, będziemy wypatrywać Iskiereczki z bijącym serduszkiem :tak:
Wg słów mojej gin - wszystko idzie ku dobremu :tak:

reklama
Co do pytania o imię... będzie Agatka albo Marika. No, chyba że do października całkiem się nam zmieni :-D Już przywykłam, że będzie druga laska. Mąż też...

Poza tym mam mamę w szpitalu... zaczęło się bólem brzucha i wymiotami, zabrali ją na oddział (nie bez problemów - zaczęło się od leżenia na korytarzu), były kroplówki etc etc... odesłali do domu. Wieczorem (we wtorek) tata znów ja zawiózł bo cały czas wymiotowała.. została w szpitalu, kolejne dwa dni to tylko kroplówka i kilka sucharków... wywiązało się zapalenie nerek - bo za mało miały pracy. Dzis RTG płuc wykazał wirusowe zapalenie płuc...:baffled::baffled:
Trochę sie martwię, bo byliśmy tam na weekend... Lekarz powiedział, że jak w dwa dni nic się nie wydarzyło to mozemy byc spokojne (ja i obie dziewczyny...) ale wiecie... włącza się myślenie...

Martynka ja mam fotelik Coneco. Cyba Zenith. Jesteśmy bardzo zadowoleni...tyle, że on jest do 25 kg, ale wiem, że Coneco ma też takie do 36 kg.

Ewia - Marika mi się podoba. Oryginalnie :-D

Martyna - ja bym najpierw wolała zobaczyć te foteliki na żywo, poprzymierzać... myśmy też chcieli oneco początkowo, fajny mi się wydawał od początku. My mamy Roemera i cholera co się obrócę od małej to ta ręce wyciąga z szelek tak że zostaje przypięta tylko tym pasem na brzuchu :wściekła/y: łobuziara... a ściskam ją tak mocno że wydaje mi się że aż ją boli!! :wściekła/y:

a Wy gdzie?? dla rozweselenia PUDELEK - Siostry? pewnie spacerujecie beze mnie... ja chyb atez zaraz na bulwarek pojade podreptac :tak:

Ewa gratuluje drudiej córeczki :tak:
Martyna pamiętaj że Rafałek bedzie jeździł w tym foteliku przez nastepne 4lata

Cześć Dziewczyny

Martynka my przy zakupie fotelika dla małej kierujemy się po 1 czy jest ok dla Oliwki a po 2 czy przeszedł odpowiednie testy bezpieczeństwa-nie chodzi mi o te certyfikaty które i tak każdy fotelik posiada.Teraz jak bedziemy zmieniać fotelik to na pewno kupimy z 5 punktowymi pasami bezpieczeństwa.W MAMA I JA jest masa fotelików można sobie pooglądać przetestować a kupić np na allegro :-)

minka miałam isć na bulwar,ale jak wracałyśmy z poczty to zaczęło padać :-(

iza cris ana gdzie się podziewacie???????

hej ja jestem , podczytuje:tak:, ale troche czuję sie wyalienowana ...tak daleko od Was...:-(ja chce już do domu....
ja sie kompletnie nie znam na fotelikach , my kupilismy specjlny do podróżownia , z regulacja oparcia , super , cena też:wściekła/y:, ale co z tego , bo i tak widzę , że zdejmuje sobie pasy , dzieic z wszystkim sobie poradzą...Martynka faktem jest , że będzie służył Rafałkowi przez kilka następnych lat , wiec jak nie jesteś pewna poczytaj opinie na forum i dobrze sobie je pooglądaj na żywo w sklepie:tak:.
Abeja fajne imiona:tak:, mi sie podoba Marika-niespotykane, Agataka urodzi mi się na dniach w rodzince, szwagierka bedzie walczyć dzielnie:tak:...czekam z niecierpliwością.
wogóle puchy na naszym forum ...bo juz dawno nie byłoAni , Cris , a Izunia nas podczytuje????

Hej hej,
Abeja, super imiona! Oba mi się bardzo podobają :tak::-)

Co do fotelików to ja w sumie już przetestowałam chyba sześć i generalnie nie wierzę w testy ADAC (bo rozumiem że o nie chodzi?). Dla mnie tam te większe niż kołyska to wypełniacz między dzieckiem a pasem ;-)Z testów to np. amerykańskie foteliki nie mają żadnych bo u nich się nie robi, są tylko te "państwowe" a jakość jest super. W Europie robi się foteliki jak i samochody - specjalnie pod testy - niekoniecznie są bezpieczniejsze, ale dobrze wypadają w tych testach = dobrze się sprzedają. Z różnic międzyfotelikowych zauważyłam różne patenty mocowań i kształty co różnicuje o tyle, że dziecko samo wylezie albo nie; z drugiej strony jest oparcie - rozkładane albo nie, dla nas to malo ważne bo nie jeździmy na tyle długo żeby dzieci spały. :sorry: W ogóle foteliki ciekawa sprawa. Kolejny segment rynku zagarnięty przez firmy robiące kasę na strachu rodziców. ;-)

A ja w końcu mam zestaw zdrowych demonów, wyszliśmy na dwór dziś i ... lunął na nas deszcz :baffled::laugh2: Mam nadzieję że do 16 się poprawi pogoda i wyjdziemy z tego domu w końcu na dłużej niz 15 min :sorry::-p

minka wow fajna taka wycieczka,a to szkoła organizuje??

kasia dobrze,że już dzieciaczki zdrowe :-) Tylko gdzie te bezchmurne niebo??

ana wracaj do nas :-) założę się,że jak wrócisz to i ciepło będzie :-)

Ja czekam na ludzi z administracji i tych od pomiaru liczników ciepła i jakoś się ich doczekać nie mogę...:crazy:

reklama
Do góry