reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

ciocie klocie, mam problem, może wy znacie jakieś metody na podrażnioną pupę? mała wciąż ma biegunkę, dziś już były 3kupki, za kazdym razem jej myję dupkę i smaruję zwykłym kremem takim samorobionym z apteki, bo jak Sudocremem smarowałam to strasznie piszczała, pewnie ją szczypadło. No i miała cały czas tam zaczerwienione, a teraz patrzę że ma straszną wysypkę na pośladkach, właściwie nie wysypkę, wygląda jak poparzone, ale nie jest czerwone, ale mała cały czas się tam trzyma, nie daje dotknąć i ucieka. Znacie jakieś domowe sposoby? może przemywać jakimś rumiankiem czy cuś?

reklama
Dziuba, to jest przedszkole Lingwista i jedyne co ma taką zniżkę, w tym roku wprowadzili. Generalnie nie znam innego z jakąkolwiek zniżką :sorry2:
Co do pupy to u Piotrka sprawdzała się super ta maść z apteki. U Maćka ona się nie sprawdziła, Sudokrem to się u obu nie sprawdził. U Maćka sprawdziło się przemywanie rumiankiem lub herbatą zwykłą (mniej w niej rosną bakterie niż w rumianku, odkaza podobnie), a krem u mnie jedyny co działa to krem przeciw odparzeniom Nivei (Piotrek był na niego uczulony, u Maćka tylko ten działa). I zwykła woda plus mydło w kostce do mycia, żadnych chusteczek bo się tylko pogarsza... :happy2:

dziuba: tak jak Kasia pisała, herbata, woda z mydłem, wietrzenie, na niektóre dzieci ddziła też mączka ziemniaczana-u nas sie nie sprawdiła. sprawdziło się u Emcia moczenie pupy w ciepłej wodzie 10-15min w wannie parę ray dzinniei suszenie pupy suszarką, tak nie podrażnia jak wycieranie ręcznikiem. sudokrem, bepanten,

ciocie klocie, mam problem, może wy znacie jakieś metody na podrażnioną pupę? mała wciąż ma biegunkę, dziś już były 3kupki, za kazdym razem jej myję dupkę i smaruję zwykłym kremem takim samorobionym z apteki, bo jak Sudocremem smarowałam to strasznie piszczała, pewnie ją szczypadło. No i miała cały czas tam zaczerwienione, a teraz patrzę że ma straszną wysypkę na pośladkach, właściwie nie wysypkę, wygląda jak poparzone, ale nie jest czerwone, ale mała cały czas się tam trzyma, nie daje dotknąć i ucieka. Znacie jakieś domowe sposoby? może przemywać jakimś rumiankiem czy cuś?
albo maść robiona albo woda z mydłem i zasypuj mączką ziemniaczaną :)
urodzinki super sie udały ;-) relacja zdjęciowa będzie na zamkniętym ale nie wiem kiedy hihih dziękuję za zyczonka :-D

Dziendoberek... Ja juz w lepszym humorze... szkoda tylko, ze pogoda sie popsula. Od rana siedzimy z Turgutem przed telewizorem i sie objadamy :-) Na niego chyba taka pogoda dziala uspokajajaco, bo go dawno takiego spokojnego nie widzialam:szok: No ale buzka jak zwykle mu sie nie zamyka :-)
My tez czekamy z niecierpliwoscia na liste przyjetych do przedszkola i mam nadzieje, ze sie uda, bo chce juz w koncu isc do pracy. Znudzilo mi sie juz takie siedzenie w domu.... A teraz lece jakas zupke ugotowac... pa pa
Zycze milej niedzieli

to co laski, bikini reczniczki i na plaze co?????:-p

wczraj fajny dzien w zoo , dzisiaj same siaedzzimy, lukasz pojechla na festyn dla niepelnosprawnych do elblaga, pod goolym niebiem organizuja wiec hcyba szybciej wroci:nerd:

nadulek spi a ja piee sernik- taki pocieszacz na tem szary, zimny deszczowy dzien;-)

DOMINISIA 100lat i WSZYTKIEGO NAJ NAJ NAJ

Ostatnia edycja:
Dominiko
po 1- zdrowia dobrego,
po 2 -życia pięknego,
po 3 - smutków niewielu,
po 4 - dojścia do celu,
po 5 - przyjaciół licznych,
po 6 - samych dni ślicznych,
po 7 - uśmiechu na twarzy,
po 8 - dalekich wojaży,
po 9 - błogiego snu,
po 10 - lat życia STU.

yurjbae4nt9.gif

Witam:-)
Dzieki Izuniu za spaseros było subcio:tak::-)

Dziuba ja zawsze stosuje Bepanthen jest najlepszy:tak: a po każdym kupkaniu woda z mydełkiem i wietrzenie;-)

Mamo w boju podziwiam Cie że jesteś taka zaradna i masz jeszcze czas na BB :tak:

Wszystkie pozdrawiam i buziakuje ;-):-)

DOMINIKA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ, ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA, POMYŚLNOŚCI, SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ, POCIECHY Z DZIECI ITD. :-)

Na imprezce było nawet fajnie, wróciłam dopiero po 4 hi hi. Dzisiaj odsypiam i chodze jak zombie, masakra :-)
Dziuba z kremow moim zdaniem tez najlepszy Bephanten, u mnie sie sprawdził i na brodawkach popekanych i na małego pupce :-)
Dziewczynki kiedy jakies spotkanko w wiekszym gronie :-)??

reklama
Minka no nie gadaj zaczniemy sie wiekiem przejmować po 50tce :-p:-D

Martynka fajno że imprezka udana :tak:
co do spotkanka to teraz tylko pogoda by sie przydała:tak:

Do góry