reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

witajcie popołudniowo:tak:

my dziś mamy spokojny dzionek:sorry:napisałam dziś już jednego posta le mi go wcięło:angry:
rodzinka śpi więc mam chwilkę, Antoś pełza sobie za turlającą sie butelką, a ja jogurcik wcinam:-ppotem obiadek i wysypujemy się na dwór. dzis strajkuje i nic nie robię-tylko z rana poodkurzałam, bo jak wstałam o 6 to nie wiedziałam co ze sobą zrobić:confused2:

miłego dnia Kobietki:tak:

reklama
anja senks.
Posprawdzałam wszystko i chyba jednak polecimy z Krakowa do Pragi. Liniami regularnymi więc niektóre ekscesy low costów nie będą nam grozić, a wczoraj się dowiedziałam ze moge miec bilet z wszystkimi opłatami za 300 pln za osobe i gwarancja, ze w jedna strone lecimy w klasie buisness. Niby tylko godzina lotu ale mój małżon nie leciał jeszcze samolotem więc pomyślałam sobie o weekendzie w Pradze jako prezencie na urodziny :-)

abeja super prezent-praga jest zajefajna

nadia nic mi nie je, nie wiem moze 3ki ida czy co wykancza sie i nas placzem od 2dnii, dalalm jej butle mleka-pije z apetytem:tak::tak::tak:chociaz to, a dzis nowu wydziwiony obiadek byl wypluty, trudna niech chleje milky milk:-D

rety, dziewczyny, ale wami stęskniłam!!
ostatnio mamy urwanie głowy - nie dość że czas goni a magisterki nie przybywa, a nie przybywa bo młoda od 3dni ma prawie 39stopni non stop, wyje i nie wiem już co z nią robić! daje na okrągło Nurofen, to jedyne co skutkuje. Spać oczywiście nie pójdzie, lepiej pomarudzić. Anja - to chyba zęby dręcza nasze łobuziary! ja już jestem na skraju cierpliwości, chciałabym jej pomóc ale jak ona wciąż i wciąż marudzi to muszę na nią krzyczeć - to znaczy nie na nią tylko do niej - żeby usłyszała cokolwiek, a wtedy płacze jeszcze bardziej, i tak w kółko :wściekła/y::wściekła/y: ehh, ale i tak chcę jeszcze jedną dzidzię!

Iza, gratuluję nowego wózka, na pewno lżej się jedzie!

Martynka - ucałuj Rafcia na te pół roczku, jak to przeczytałam to oczy prawie na wierzch mi wyszły, tak to szybko zleciało!

buziule dla wszystkich

No i wczoraj udało mi się iśc w koncu do "frajera" hi hi. Obcieła mnie na tzw. boba :-D Troche krótko, no ale wygodniej mi, tylko sie musze przyzwyczaic znowu... Potem zrobiłam zdjecia i zaniosłam do szkoły. A jutro z Rafałem rano na szczepienie, a potem sprzedaje go dziadkom i jedziemy z Patrykiem na jakies zakupy w koncu... Specjalnie wziął wolne, hi hi. On musi se butki kupic, a ja cos na mature, jakis ciuszek i tez butki.
A mam pytanko dziewczynki. Bo ja mam jutro urodzinki i w sobote zakonczenie roku, i z tej okazji chcemy isc gdzies sie pobawic z klasą. Wiecie może przez ile czasu nie mogłabym karmic, jakbym sobie coś alkoholowego wypiła?? Jakos tak mam ochotke, bo juz prawie 1,5 roku nie piłam :-D Troszke to głupie, ale tak sobie mysle, ze moge raz zaszalec...
Rafałkowi widac juz mocno górne jedynki i dwójke, lada moment wyjdą... Troszke marudny jest, ale na razie dzielnie to znosi, mam nadzieje, ze dalej tak bedzie...
A wy gdzie dzisiaj?? Iza szaleje z nowym wózkiem, Abeja planuje wycieczki, Marcia gdzies zagineła, Anja walczy dalej z płaczem Nadii?? Halo?? Dziuba i Anja moze to faktycznie ząbki?? No nic uciekam. Buzka

rety, dziewczyny, ale wami stęskniłam!!
ostatnio mamy urwanie głowy - nie dość że czas goni a magisterki nie przybywa, a nie przybywa bo młoda od 3dni ma prawie 39stopni non stop, wyje i nie wiem już co z nią robić! daje na okrągło Nurofen, to jedyne co skutkuje. Spać oczywiście nie pójdzie, lepiej pomarudzić. Anja - to chyba zęby dręcza nasze łobuziary! ja już jestem na skraju cierpliwości, chciałabym jej pomóc ale jak ona wciąż i wciąż marudzi to muszę na nią krzyczeć - to znaczy nie na nią tylko do niej - żeby usłyszała cokolwiek, a wtedy płacze jeszcze bardziej, i tak w kółko :wściekła/y::wściekła/y:
buziule dla wszystkich

dziuba 3 dni wysokiej garaczki ,lec do lekarza i zrob koniecznie badanie moczu, bo jak to zap ukl moczwego - jest bardzo bolace wiec ma gorazke i wyje:nerd:

biedna tyska, ucalyj lobuziare, wiem ze takie wycie jest wykoanczajae ja sie czuje zmasakrowana, codziennnie sprzatnie gotowanie i wycieczki z mala, wracamy z wyciezek w korkach czasami ale trudno dobrze,ze lubi jezdzic bo siedziec w pobliskim parku sie p prostu nie da,, poza tym zbiera sie tam taka ferajna, ze fenks:crazy::eek:

nadik nie ma goraczki dzis obiad znowu beeee ale zrobilam jescze jej trohe jajecnicy i dalam mleko z kaszka, trhe musu jbk z jogurtem wiec to zeby bo nie chce grysc, tylko to co miekkie:-:)baffled:

laski kiedy sie na piknik wybierzemy

Dzień doberek

Martynka mi położna mówiła-jest międzynarodowym konsultantem laktacyjnym,że można wypić lampkę wina i przerwa w karmieniu musi wynieść co najmniej 4 godziny.Jeżeli chodzi o inne alkohole to nie wiem

dziuba idź do lekarza.Lepiej dmuchać na zimne.A do kiedy musisz oddać prace??

abeja super prezent dla męża :) aż zazdroszczę,bo my dopiero za rok się gdzieś wybierzemy :-(

U mnie już lepiej.Wczoraj zrobiłam swojego pierwszego sernika i wyszedł :-).Poprasowałam ubrania,zrobiłam obiadek.Zaraz idę wstawić pranie i będę czekać na mleczko :-) Oliwia zrobiła nam pobudkę zaraz po 6,a teraz sobie smacznie śpi...:-)

dziuba a dzis moze ma wysypke?? moze to 3dniówka?? jak ma jeszcze goraczke to znikaj do lekarza bo 3dni to max!! jak 4to lec do doktora!
martynka przerwa powinna wynosic ok 8-10h :tak:
martaag w poniedzialek ustalam menu :-D

gosiaczku jak sie odnajdujesz w roli mlodej mamuski :-D

buziaczki dla pozostalych laseczek :-)

Hej lasencje!

Martynka - koniecznie pochwal się nową fryzurką, ciekawa jestem jak wyglądasz w bobie :tak: Ja do fryzjera pójdę 2 maja - doczekać się nie mogę bo to siano na głowie do szału mnie doprowadza, nawet rozczesać nie mogę rano :wściekła/y: No i pierwsze raz w życiu farbnę sobie włoski a cooo :rofl2:.
Co do picia to dla ostrożności zawsze można ściągnąć mleczko wieczorkiem, wstawić do lodówki a potem do z cycuszków poranne "wylać" do zlewu a dziecku dać z butli. Chyba że Rafcio bezbutelkowy?

Marta - mówisz, że warto wypróbować przepis na serniczek? Niebawem komunia, może skuszę się i zrobię coś do kawy w razie gdyby jakiś gość chciał wpaść jeszcze po imprezie...

Anja, Dziuba - całuski za małych wyjców, szkoda że tak się męczą te nasze bidulki. A które to zęby tym razem? Te duże z tyłu?
Co do pikniku jestem za, może jutro w Sopocie? Czy spędzacie czas w rodzinnym gronie?

Minka - ja na ustalanie menu chyba umówię się w przyszłym tygodniu, może w poniedziałek... Ciekawe co tam dadzą do wyboru, tylko muszę uważać by budżetu nie przekroczyć haha.

Mi się dzisiaj całą noc porody śniły, a rano jak wstałam to strasznie mnie brzuch bolał, te skurcze tak mnie wykończyły hahah aż se nospę strzeliłam :-D:-D:-D.

Pat dziś idzie na kontrolę osłuchową, ale jestem dobrej myśli bo nie kaszle, nie smarcze, czasem kichnie. Wczoraj wzięłam ją na mały spacerek, że stopniowo wydłużać czas pobytu na dworzu. Dziś też już zaliczyłyśmy spacerek, zarejestrowałam ją do lekarza i odprowadziłyśmy DD do szkoły bo ma dziś wycieczkę autokarem do kina z klasą.

Ściskam wszystko gorrrąco i uciekam porządkować domek bo muszę jechać dziś do Gdyni odebrać aparacik (ten zdechły). Buziaki i miłego dnia!

reklama
No i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Martynko!

tort2.jpg

Do góry