reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

minka mniam mniam jedzonko jak sobie przypomnę to się głodna robię...
My mieliśmy dwie zupy jeden to rosół i krem z pomidorów z tymi kulkami ptysiowymi.Mój mąż powiedział,że rosół był taki średni,ale on jest bardzo wybredny i najbardziej smakuje mu mój rosołek,bo marchewki tam nie widzi :-)
Mi bardzo smakował ten krem z pomidorów z kulkami-wtedy miałam okres na jedzenie pomidorów :-)
Co do mięska to mieliśmy karkówkę po staropolsku,filet z indyka z mozzarellą i porem,szaszłyki rybne i schab w ziołach o ile dobrze pamiętam...
Mięsko jest chude kruche samo rozpada się w ustach.Karkówka była przepyszna chudziutka delikatna...szaszłyki rybne rozeszły się z zastraszającym tempie...nie jadłam,ale goście sobie bardzo chwalili Ja jadłam też fileta z indyka i był super,bo uwielbiam pora i ser...W ogóle mięsko rewelacja.Co nie weźmiesz będzie dobre :-) Co do torta to zabierz ze sobą jakiś pojemnik i schowaj pod stół...:-p
W życiu tak pysznego torta nie jadłam.My mieliśmy 3 warstwy truskawkowa marchello i Wz.Nie znoszę tortów truskawkowych,a ten mogłabym jeść...Masa nie słodka bardzo delikatna sama rozpływała się w ustach...Zjadłam po malutkim kawałku każdej warstwy i jak chciałam więcej okazało się,że tylko te marcepanowe ptaszki i obrączki zostały,bo tak smakował :-) i zniknął :-)
Do picia mieliśmy wodę-oni wodę podają z miętą
kompot wiśniowy-pycha był i sok pomarańczowy :-)

Byliśmy bardzo zadowoleni. i z miłą chęcią kiedyś tam wrócimy :-)

reklama
Martuś - my teraz kupujemy na 92cm ciuszki i są w sam raz, nawet już się zastanawiam czy się nie przestawić na 98, chociaż na razie nic nie potrzebujemy, więc jak przyjdzie okres kupowania to pewnie już 98
całe szczęście z Oliwcią dobrze! bzdura że tak długo musieliście czekać na te wyniki, ale super że tak to się skończyło!!

Dominika - a Wy robicie w knajpie komunię?

Wróciłyśmy od lekarza...
Młoda waży 5550g.Dzisiaj kończy 2 miesiące więc przytyła 1920g :-)
Wysypka może być od ciasteczek,proszku do prania albo jakiejś bluzeczki no i oliwki do ciała,bo dwa dni temu posmarowałam ją oliwką Hipp i to może też od niej.W kazdym razie wysypka jest alergiczna.Pani dr nie zapisywała nam maści sterydowej,bo lepiej jest "wyleczyć" ją czymś łagodniejszym.
Pytałam też o szczepionki.Lekarka poleciła nam tę 5w1 + na żółtaczkę refundowaną.Ceny nie są takie tragiczne bo ta 5w1 kosztuje 130zł a 6w 1 190zł...Myślałam,że są droższe.Szczepionka na ospę jest zbędna za to na pneumokoki by polecała,ale jeszcze nie teraz :-) Jeżeli chodzi o Rotawirusa to ja szczepić dziecka nie będę.W naszej rodzinie 3 dzieci była szczepiona i wylądowała w szpitalu z rotawirusem chociaż reguły nie ma.

Muszę coś zrobić na obiad i nie wiem co...
Zmykam

dziuba to ja chyba młodej kupuje za małe ubrania na tegoroczną jesień i początki zimy :-( Wyszło,że się tak znam,że się nie znam...

tak myślalam że to o to chodzi... Marta ale pamiętaj że moja Tyśka dość duża jest, a Oliwka na jesień - zimę będzie miala nie cały roczek a Martyna ma już 14miesięcy, więc to też troszkę różnicy jest. Wiem, że teraz takie wyprzedaże że warto się obkupować, chociaż ja na razie "obkupiona" na lato - tzn. młoda tyle podostawała bluzeczek że tylko spodnie jej kupiłam i dresik jeden do piaskownicy, a jak coś będzie potrzeba to będziemy kupować na bieżąco bo juz wiem że nie ma sensu za dużo mieć...

dziewczyny myślicie że mogę już małej próbować dać pieczywo razowe, grahama, takie bez ziaren na razie?? albo np. marchewkę surową do gryzienia? młoda uwielbia owoce, więc może też bym mogła marchewkę na poprawę kolorku skóry dać czasem? chociaż z drugiej strony u nas marchewka króluje podczas obiadu - jak nie ma na widelcu pomarańczowego to młoda do dzioba nie weźmie, więc musze nabierać albo mięsko +marchewka albo ziemniak + marchewka, inne warzywa jako tako idą, ale bez marchewki nie ma obiadu... to jak dam jej jeszcze kawałek surowej to nie będzie za dużo?

dziuba tak my robimy komunie w knajpie w tej samej co marciaag miała przyjęcie ślubne heheh troche zpapugowałam a trochę nie było już gdzie indziej miejsc :-pRestauracja W Ogrodach :tak: ale po tym jak marciaag zdała relację o jedzonku to już slina mi cieknie hihi, my jeszcze w maju będziemy mieli roczek, moje 31ur i Roberta 35ur. :szok: wiec Komunia w lokalu a reszta w ogrodzie w domku jak nam pogoda pozwoli :blink:

dziuba masz racje,ale ja jej kupiłam spodnie narciarskie na 74 w 5 10 15 i pewnie będą za małe...Duże mi się wydawały,a teraz to już sama nie wiem.W chwili obecnej Oli nosi rozmiar 62 i jeszcze na niej wiszą ubranka.No nic zobaczymy wszystko ma metki to najwyżej je na allegro wystawię...

minka będziecie zadowoleni...mniam i ten tort...

dziuba masz racje,ale ja jej kupiłam spodnie narciarskie na 74 w 5 10 15 i pewnie będą za małe...Duże mi się wydawały,a teraz to już sama nie wiem.W chwili obecnej Oli nosi rozmiar 62 i jeszcze na niej wiszą ubranka.

Julianna ma dziś prawie 10miesięcy i nosi ubranka na 80cm a urodziła sie 56cm... 74cm są za małe... ale każda firma ma inną rozmarówkę:-)

anja mi powiedziano ze ta szczepionka to raz na cale zycie:confused: tez nie jestem przekonana do niej... a le pneum i me... na pewno bede szczepic

niestety nie , zadna szczepionka nie jest na cale zycie, firma produkujacym szczepionki nie zalezy by chronily przez cale zycie czyli ok 80lat ale by klient placil za powtorzen c kilka lat:tak::-)
wtedy zysk jest wiekszy a szczepionki to OLBRZYMI biznes o wiele wiele wiekszy niz koncerny samchodow a zaden samochod nie jest na cale zycie prawda????:sorry2:

ten artykul troche radykalny ale mozna pewne wnoski wysnuc, a ja takich chyba z 10000 przeczytalam hehe

http://www.eioba.pl/a75701/nie_truj_dziecka_szczepionkami

kurde nadia ma nawrot bakterii, marudna, senna placzliwa jutr ide do labolatorium, grr:baffled: wykoncze sie, taki cykl ma ta baeria wraca po 2ch tyg bardzo cesto, no i 2 tyg jak w morde szczelil minely:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Szybkie pytanko, kojarzę chyba Cris pisała kiedyś że jej młody miał 39C czy jakoś tak i podejrzewała zęby. Coś się z tego wykluło?
Bo mam u Maćka 39C i zero innych objawów... jutro idę do lekarza po południu, ale ciekawa jestem co to moze być? Wysoka jakaś ta gorączka jak na zęby...

Do góry