reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

witajcie

wzę, ze temat wózeczków wałkujecie:tak:u nas sprawdza się peg perego.

my sobie spokojnie żyjemy, mamy za sobą szczepienie Antosia, młody waży już 7kg .
tak po za tym mężuś już dochodzi do siebie. jutroo rano dajemy dzieci do tesciowej, i dostajemy je w ndz popołudniu. jutro będzie dzień lenistwa do południa a potem na jakieś zakupki się wybierzemy i obiadek:-poczywiście z Antosiem-bo jakoś nie chce sam do babci jechać...ciekawe czemu:rofl2:

wstyd się przyznać, ale nie piszę bo.... mi się nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:tylko proszę mnie nie bić:-pmam nadzieję, że się poprawie:tak:

dobra uciekam na pizze, bo mężuś robi:rofl2:

reklama
Witam wieczorkiem,a raczej w nocy
agnieszka dobrze,że Kubus ma się dobrze.Ja to nie wiem co bym zrobiła...

mamo w boju jak tam odpoczynek?Dobrze,że mąż czuje się lepiej...w domu najlepiej :-)

iza nie stukaj głową w ściane.Może to tylko chwilowa przerwa...Swoją drogą to szkoda,że nie jestem milionerką.Kupiłabym domek z krytym basen z bajerami i kłopot byłby z głowy...

Ja wczoraj miałam ciężki dzień.Mała obudziła się ok 10,a zasnęła dopiero ok 23.Prężyła mi się,denerwowała itp.Grzesiek po pracy zajechał do apteki kupił Infacol i od razu było o niebo lepiej.Mała za łapczywie je,nałyka się powietrza i później się pręży jak gazy idą...Jak już zasnęła ok 23 to obudziła się na cycka dopiero o 4.16.Ja aż po 2 sprawdzałam czy oddycha,bo średnio śpi 2,5 godziny między karmieniami.
Dzisiaj byliśmy na 2,5 godzinnym spacerku na bulwarze.Oliwia sobie smacznie spała,pogoda była super...
Po 21 pojawił się znowu problem,bo Oli od kilku dni pcha sobie całą dłoń do buzi i się wkurza,że jej wejść nie chce.Jak załapie,że kciuk dobry to go ssie.Niestety mała nie lubi smoczka.Nie potrafi go dobrze chwycić,a jak już się jej uda to zaraz wylatuje i jest krzyk.Musiałam dać jej cycka żeby się uspokoiła i właśnie usnęła.
Jutro jedziemy do szkoły rodzenia opowiadać innym parom o porodzie na Zaspie to przy okazji zapytam położnej co zrobić z tymi dłońmi,bo biedna się męczy...Dopiero co usnęła i mam nadzieję,że obudzi się po 2...
Zmykam do łózka,bo chyba tylko ja w tym domu obecnie nie śpię

słodkich snów

abeja: wielkie gratulacje:tak::tak:zyczę zdrowej dziecinki:-)bardzo się cieszę, z tego 2 suwaczka:tak::rofl2:

marciag: mi też lepiej jak mężuś w domku, przynajmniej mi jest raźniej:rofl2:
iza: jak samopoczucie??mam nadzieję, że już lepiej:tak:

nasze skarby wracają dziś wieczorkiem, więc my korzystamy z częściowej wolności:rofl2:jak fajnie jest się nie spieszyć:tak:chyba bedziemy cześciej oddawać dzieci:-p:-p

dziewczyny jest zatrzęsienie rodzących, wczoraj 35 rodzących przyjeli w woj.:szok:co to się dzieje:rofl2::blink:

uciekam kochane, bo się na spacerek wybieramy:-)
miłego dzionka

Abeja - wielkie ogromne gratulacje!!! :-):-):-):-)

U nas po staremu, nic się nie dzieje, dzieci chwilowo zdrowe (tj Pepe ma katar, ale to chyba stan fizjologiczny). Mamy ryby w akwarium, na razie pancerne gupiki, jeszcze żyją i całkiem spoko pływają. Piotruś polubił mocno. :happy:

No my staramy się staramy, ale póki co tego suwaczka wstawić nie mogę. :-) Na dodatek maż teraz na 2 tygodniowym wyjeździe - mam w domu reprezentanta kraju wyobraź sobie! )
No, ale po lidze wybieramy się na romantyczne wakacje we dwójke więc może po nich? :-))

Hejka Pomorzanki :-)
Wpadłam, zeby pochwalić się nowym suwaczkiem :-)

hehhe;-);-);-)

No gratuluję z całego serca!!! :tak::-D:-D:-D:-D

Wywróżyłam?:-p:tak:;-):-D:-D:-D

Ewunia - cudowna wiadomość!!! Gratki dla Ciebie i męża - Zuzia będzie miała rodzeństwo :-)

My dziś wysyłamy młodego na tydzień w góry, jeszcze nie wyjechał a ja już tęsknię hehe. Za to jutro bierzemy Patkę, szwagierkę i jedziemy do Bytowa do dziadków, juppi. Za rodzicami też się stęskniłam...

Tak więc troszkę mnie nie będzie, buziaki, dużo zdrówka i miłych chwil.

abeja ogromniaste gratulacje...zazdroszczę...Niech fasolka sobie zdrowo rośnie a mama ma jak najmniej "dolegliwości" ciążowych...ale fajnie :-)

Ja wpadam na chwilkę,bo ze śmiechu nie mogę...Byliśmy dzisiaj w szkole rodzenia opowiadac o porodzie na zaspie innym parom i dostaliśmy płytye melodie na dobranoc dla malucha...na płycie są same utwory muzyki poważnej...Grzesiek puścił Oli beethovena i młoda w mig usnęła później leciał utwór ogińskiego a młoda w ryk...no to Grzesiek znowu beethovena Oliwia usnęła....po czym zostawiliśmy ją z włączoną muzyczką beethoven,ogiński "przeleciał" pojawił się mozart no to Oli znowu w ryk...puściliśmy znowu beethovena i Oliwia słodko śpi,a my ze śmiechu padamy...teraz już nie eksperymentujemy cały czas leci "dla elizy"...

Miłej nocki

reklama
ABEJA wielkie wielkie gratulacje:-D;-);-)
kto nastepny, moze ja:szok::eek:

IZA ogladalam ten wozek abc, rozowo-szary,bardzo fajny:tak:normalnie bym sie zdecydowala ale jednak moj faworyt ML, ze wzgledu na wage, ale poza tym ten ABC bardzo fajny i super sie prowadzi , takze szopuj:-D

MARCIAG, super:tak:tez bym sie smiala, no takie sa dzieci, daja do wiwatu ,ale smiejesz sie czesto do lez:tak: i te chwile warte wszytkiego;-)
a jaka t plytka jak mozna wiedziec?

po lekendzie, wiosna cyba idzie, sloncie i cieplej troche co? bedziemy sobie organizowac jakies wypady i wspolne spacerki- pikniki :)))

Do góry