reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ehh wchodze po kilkudniowej nieobecnosci, mysle sobie, ze tu tyle napisane, ze bede nadrabiac niewiadomo ile, a wy przez ten czas napisałyscie "aż" niecałe 2 strony?? :szok::szok: Widze, ze wszystkie dopadł jakis sen zimowy, no moze niektore półsen...
No niestety my z Rafałkiem sie nie obronilismy przed choroba i obydwoje na antybiotyku sie kurujemy, wiec siedzimy cały tydzien w domku... bleee. Nic mi sie nie chce, chodze zamulona jak zombie. Mały wczesniej miał napady duszacego kaszlu, wiec musiałam byc b.czujna, teraz na szczescie juz mu sie to odrywa, wiec nie jest tak zle, dostaje antybiotyk Zinac, robie mu inhalacje (babcia nam fundneła inhalator), sciagam katar fridą i jakos w miare coraz lepiej, tylko mały cwaniaczek nauczyl sie wstrzymywac kaszel i sie zapycha rekami albo smoczkiem zeby nie kaszlec i jak juz nie moze to kaszlnie pare razy i znowu sie wstrzymuje, ehhh. A im wiecej wykaszle i wypluje tym szybciej mu to zejdzie... No ale nie mam jak go zmusic, hehe.
A z jego waga to jak w niedziele wieczorem go wazylismy (bo pojechalismy z tesciowa pielegniarka do szpitala, bo mały bardzo kaszlał, przynajmniej nas przyjeli od razu, a tak bym w poniedziałek stała w przychodni niewiadomo ile) to mały wazył na ich wadze 5.780 czyli by wyszło, ze przez 12 dni przytył około 0,5kg odkad daje mu troche tych kleików przed cyckiem :tak:Za to teraz przez ta chorobe słabo je, mam nadzieje, ze znów nie stracie :-(
Ojjjj chyba musze uciekac, bo antybiotyk zaczyna działac i mam juz mgłe przed oczami....
No nic buziaczki, cioteczki - kloteczki.
Trzymac sie ciepło i nie dac połozyc do łozka... Nas niestety Patryk zaraził...
Buzka

Ps. Co do wózków, my mamy Nestor Sport i jest super na nasze Polskie chodniki, ja chodze na spacery po lesie i tez daje rade :-D Z sniegiem i zaspami tez sobie jakos radzi, wiec nie narzekam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Martynka, dużo zdrówka dla was, kochani...

My wczoraj byliśmy się szczepić, Maciek już 8,6 kg waży. Dziecko-anioł, cały czas rechotał, nic nie płakał przy szczepieniu, tylko się zmarszczył :-D Śmiesznota.
Przy okazji byliśmy z Pepe na bilansie, zdrowy się okazał :happy:

A propos wózka, my mamy Bartatinę wielofunkcyjny i już drugie dziecko wożę. O tyle fajny, że ma zawieszenie na pasach i można bujać na boki (jak kołyska) i super usypiają dzieciaki. To zawieszenie mnie do niego przekonało, dużo miększe niż np. Roan czy inne badane przeze mnie wózki. Ogólnie z wózkiem to clue żeby miał duże pompowane koła, wtedy nawet nie podnosisz na krawężnikach tylko jedzie jak taran, a dziecko jest delikatnie kołysane. A propos spacerówek to nie wiem, czy słyszałyście, wg. najnowszych badań powinna być przodem do matki (jak w wielofunkcyjnych), bo tyłem to dla dziecka gorszy stres niż oddanie do żłobka. :sorry:

Ja też dziś z DD do lekarza się wybieram bo nam potrzebny podpis na karcie, że może w góry jechać. Mam nadzieję, że nas przyjmie bez kolejki, nie rejestrowałam się, wepchnę się na krzywy ryjek ;-)

Co do spacerówki to też pomału zaczynam się rozglądać bo w maju nasz wózek powędruje do szwagierki dla jej maleństwa a my dla Patki na lato coś lżejszego kupimy. Macie jakieś propozycje (wygodne i tanie?).

Ewuś - dzięki za maila, wczoraj nie było czasu ale dziś z mężem przysiądziemy, obgadamy i pewnie będę miała jeszcze tonę pytań :-D:-D:-D

Kasia - gratuluję aniołków :-)

Martynka - zdrówka, zdrówka, zdrówka! A z tym kaszlem to nie sądziłam że takie maluszki potrafią już kombinować ze wstrzymywaniem :szok:

Minka - skoro komp naprawiony to pewnie i zaglądać częściej do nas będziesz? ;-)

Marciaag - walę tynki, no i ja też nie mam pojęcia co kupić.... ten kufel pod choinkę z akrylu co niby w zamrażarce można trzymać - pękł bo ta masa w środku go rozsadziła.

Anja - a gdzie się zamierzasz urlopować w maju? Macie już jakieś plany?

Mój braciszek do mnie jedzie, już za chwileczkę, już za momencik tu będzie :-D Dobrze że wczoraj ciacho zrobiłam... Uciekam, buziaki, piszcie co u Was!

izus zaglądam :tak: wg mnie to lzejsze spaceroweczi-parasoleczki jakiś czas temu pokazywałam tobie hehhehe :-D wiesz ja się zdecydowałam jednak na tego Maclarena piękny jest i mega czerwony :-) nie moglam takiej ceny póścić bokiem :-p

Iza ten drugi co pokazałaś to bym odpuściła za ciężki! ten pierszy nawet nawet ;-) ale ja nie znam firmy więc nic nie powiem na ten temat ja kupiłam ten BARDZO LEKKA PARASOLKA MACLAREN TRIUMPH czerwony (537680095) - Aukcje internetowe Allegro mi się bardzo podoba na żywo jest o wiele ładniejszy, tylko nie wiem jak te małe kółka na chodnikach beda sie sprawować... ja już w domu te z przodu zablokowałam ;-) w tym moim kółka mam tez obrotowe o 360st. ale tak nie szaleja jak te w tym nowym heheh tylko wiesz ja bede miala teraz 2 wózeczki i zależności od potrzeby bede używać 1 lub 2 ten nowy to specjalnie dla mamy bo lekki 5kg! ja bym ewentualnie jeszcze ten kupiła www_e-graco_pl GRACO MOJO ORYG FOLIA OKRYCIE PROMO (532090245) - Aukcje internetowe Allegro cena boska no i ja lubie te wozeczki :-p

Iza, ten pierwszy jest spoko :tak: Drugi jakiś rzeczywiście za ciężki, tego typu wózki w większości ok. 7 kg ważą. Dla mnie kluczowa jest regulacja podnóżka, mam bez tego wózek i strasznie beznadziejny. Kółka obrotowe też mam permanentnie zablokowane (minka ;-)). Przekładana rączka super sprawa, ale pewnie stąd te kg dodatkowe...

heyka

co do spacerowki to ja juz mam wymarzna, wypatrzona, kpuje za miesiac
dosc droga, ale super sie prowadzi, skada i lekka i super firma, ja planuje niedlugo:-p:-p:-pdrugie dzicko wiec musi wytrzymac a poza tym miec wieksze kola no i skadac sie porecznie, bje sie malutkich kol po naszych chodnikach, wiec muza byc relatywanie duze;-)
teraz mamy emmanjungle i super furka:-)
niektore dzieci nie lubia wozkow i jak zacznaja chodzi nie chca juz jezdzic, nadia akurat lubi wozic swoje 4litery wiec nie bede sie wsiekac,ze kupilam drogi wozek a dziecko obok na nozkach woli:rofl2:

wiec to jest moj wybor:-)

MACLAREN TECHNO XT+folia+wkladki wys0zl W-WA (545995413) - Aukcje internetowe Allegro

Anja jak ja zobaczyłam cenę tego mojego wózeczka to sie zszokowałam i od razu zamówiłam :tak: ten co pokazałaś też jest super :tak: ale my już nie planujemy kolejnych dzieci :-p różn się od mojego regulowanym podnóżkiem, o1,5cala większe kółka ma i składa się do pozycji leżącej my mamy półleżącą, ale sprawdziąłm brakuje 5cm do leżącej, więc prawie bez znaczenia ta różnica, a mój jest trochę lżejszy bo ma 5kg :tak: a jeszcze ten co pokazałaś a regulowane rączki super! ja nie bede wybrzydzac, bo to ma być 2 wózeczek i kosztował 365zł:-D Aniu super wybór :tak:

reklama
Do góry