reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

jestesm jestesm kochaniutki;-)

toche zajeta byla a jutro bede gotowac i sprzatac:confused2:

andziubedzie dobrze, fantastycznie zrobilas zmieniajac lekarza na dr W, jest niesamowitym czlowiekiem i lekarzem, pokoro polaczona z wielka wiedza, bedziesz sie niedlugo cieszyc slicznym, rozowych malenstwem:tak:

Jola_ jaka afera, dawaj na priva:tak:

duzo napisalyscie i juz zpomnalam co:happy:
oczywiscie wszytkie zapraszam do siebie we wtorek, godzinke ustalcie miedzy soba mi wsio rawno:sorry:

reklama
Czesc dziewuszki :-)
Ja was czytam codziennie, ale jakos nie mam weny zeby pisac. Teraz napisze pare zdan. Moi faceci spią, ja zaraz tez musze sie klasc, bo rano do szkoły.
Ogolnie we wtorek bylismy na szczepieniu i sie strasznie zmartwiłam, bo mały wazył tylko 5kg :-( (13.11 było 4.300, czyli przez prawie 2 miesiace tylko 700g). Na razie lekarka kazała sprawdzac ile pokarmu zostaje po karmieniu i sciagnac to i dawac mu dodatkowo, ale po jego jedzeniu sciagne tylko jakies resztki, ze nawet nie mam mu co dac. Nie wiem juz sama czy mam dosc pokarmu. Za 2 tygodnie mamy isc do kontroli i wtedy zobaczymy (chociaz chce juz isc w przyszłym tygodniu). Staram sie pilnowac teraz zeby jadł w miare regularnie min. co 3h. Dziwne to, bo on przy cycku potrafi nawet 1 do 1,5h siedziec, wiec myslałam ze ładnie przybierze :-( A od kilku płacze przy cycku i juz sama głupieje, chociaz potem ładnie ssa i w koncu zasypia. ehhh. Rano po nocy ja zawsze sciagne 150ml + jeszcze mały ładnie possie około 1h z dwoch piersi i widze ze jeszcze cos tam leci, a w dzien nie wiem ile tego jest. Musze sprawdzic. W nocy Rafał spi 8-9h, ale jak dalej nie bedzie przybierał, to mu wprowadze chociaz jedno nocne karmienie albo go bede szybciej budzic. Jak po kontroli sie okaze, ze dalej nie przybiera to nie wiem, albo bede sciagac i dawac butla albo przejde na sztuczne - chociaz na razie bym nie chciała. No nie wiem, mam nadzieje, ze bedzie ok.
Nasza pediatra jest w poniedziałek i wtorek od 14-15.30 na zdrowych dzieciach, wiec sie wybiore skontrolowac ta wage, po tygodniu powinno byc chociaz z 100-200g wiecej nie?? Ehh smutno mi :-(

Co do afery z Zielono Mi to jestem zszokowana, ja przez chwile pisałam na dziale listopad 2008 i ona tez tam był, a potem ten wypadek... Ehhh ale ludzie maja pomysły...

Widze ze tu temat prawa jazdy. Ja zdałam 4 lutego 2008 za 6 razem, zaraz potem sie o ciazy dowiedziałam, wiec za duzo nie pojezdziłam, bo sie jakos na siłach nie czułam, a teraz sie boje jakos. Jakos tak dziwnie, musze sie przełamac. Ostatnio jechałam pierwszy raz po długim czasie i kraweznik skosiłam hehe :-D Z małym sie boje jezdzic, wiec jechałam jak go u dziadkow zostawilismy na czas zakupów.
A ze spotkaniem, to ja bym chetnie sie wybrała. A ktora bedzie jechała z Gdyni?? Pogadam jeszcze z Patrykiem, moze uda mi sie z wami spotkac :-)

No nic uciekam, bo rano pobudka.
Buziaczki cioteczki - kloteczki :-)

cześć dziewczynki:-)
aż mi głupio po tak długim czasie:zawstydzona/y:,Izabelinda mnie zmotywowała:-D:-),bo podczytuję Was regularnie ale tak jakoś dziwnie mi było zacząć:baffled:.
U nas ok, choć rok nie zaczął mi się zbyt dobrze:-(od tygodnia jestem bez pracy..Choć może są i dobre strony tego stanu:rofl2:
Kubulek został już dzielnym trzylatkiem:tak:i od dwóch dni śpimy już bez pieluchy:-) jestem z niego taaaaaaaakaaa dumna:-)
buziam wszystkie i każdą z osobna, obiecuję częściej się odzywać:rofl2:

NADUSIU - NASZA MAŁA DAMO!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 1 URODZINEK!!! ROŚNIJ DALEJ ZDROWO I PRZYNIEŚ RODZICOM 2 x WIĘCEJ RADOŚCI I UŚMIECHU NIŻ W ZESZŁYM ROKU!

Happy-Birthday-To-You.jpg
tort_500x500.gif

Martynko - ja i Minka jedziemy z Gdyni.

Agnieszko - fajnie że wpadłaś :tak: Gratulacje dla takiego dorosłego Kubulki, to duże osiągnięcie dla niego i dla Was! A praca jakaś na pewno się znajdzie. Czy nie szukasz na razie?

Ostatnia edycja:
Nadusiu
Kolorowych snów,
uśmiechu od ucha do ucha,
pięknych bajek na dobranoc,

własnego psa i kota,
co dzień nowych przygód,
butów siedmiomilowych,
gwiazdki z nieba,
wspaniałych przyjaciół,
i wesołej rodzinki
i zawsze zadowolonej minki

bday6.gif

Kochana Nadusiu wszystkiego najlepszego w tym wyjątkowym dniu!!!!

6477_roczek.gif

dziewczyny, ale miałam okropną noc:no:jak się położyłam to przez 1,5h próbowałam się rozgrzać było mi zimno i cała się telepałam, apotem w nocy dostałam gorączki 39.5:szok:szok, bo ja nigdy takiej temp. nie mam!
mężuś musiał do pracy jechać i oto jestm...zimno mi i mnie znów telepie-masakra. do tego jeszcze, mam pokancerowanego sutka do krwi-i nic mi się już nie chce!teraz pytanie : do jakiej temp gorączki można karmić??:confused:w ogóle mam dużo mleka, a mały za bardzo nie chce jeść, więc musiałam dziś odciągać. zawsze, jak coś planuje to potem mam jakieś cyrki. dobrze, że moja teściowa przyjeżdża, bo nie wiem czy dałabym dziś radę:no:

http://www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=364&Itemid=66
a tu piszą, zeby nakładek i kremów nie stosować...nic nie rozumiem

Ostatnia edycja:
cris ja myśle iż ta temperatura jest od nawału pokarmu, może zakorkował się tobie jakiś kanalik z mleczkiem?ja proponuje masaż piersi pod prysznicem w wodzie na przemian zimnej i ciepłej. Chodz jak najczęściej z biustem bez okrycia i bielizny! Wówczas ranki powinny się szybciej goić:tak: powodzona:-)
Nadusiu dużo zdrówka i radości i abyś nadal była oczkiemwgłowiedla Mamusii Tatusia :-D

reklama
Dziewczyny, któraś z Was rodziła na Zaspie? Jakie macie opienie na temat tego szpitala, lekarzy i położnych? Ja ostatnio byłam na kontroli i położna po prostu.... brak słów. Strasznie nie miła, jakby ktoś za karę kazał jej pracować i na każde moje pytanie odpowiadała "co mi Pani głowe zawraca"... :crazy: Nie wiem czy miała zły dzień, czy po prostu taka znieczulica...

BlackWizard co do masażu szyjki macicy to jedna z najgorszych rzeczy które przeżyłam kilkakrotnie szczególnie jak rodziłam córcie bo nie było postępu i robili mi to co godzine :baffled: a rodziłam 8,5 godz tylko 2 ostatnie dali mi spokój masakra:szok::baffled:

Właśnie moja znajoma miała to samo. I szczerze mówiąc to bólu porodowego się tak nie boję jak tego całego masażu :baffled: Chyba za dużo się nasłuchałam.

Do góry