reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
witajcie!
Kasia, rodzisz?? jeny aż mnie ściska z niepewności i nerwów tak się nie mogę doczekać wiadomości że to JUŻ!!
Abeja, zdecydowanie Filipek!! super że mecz sie udał!
Cris, zdrówka dużo!!
Iza, u Ciebie też sie ostry czas zaczłą widzę... moja też daje popalić, jak to Stasiu nazywa - ZĘBY! zresztą on na wszstko mowi zęby... a ile Pati waży i mierzy? z tego co pamiętam od urodzenia ładnie przybiera na wadze :tak:

ja dzis z rodzicami jadę na podbój Gdyni, czyt. do babci i na cmentarze, ehh, kolejny dzień w terenie, a praca mgr sama się chyba napisze... :crazy:

No Abeja...to mąż sie spisał...ja zyczę mu strzelanie tej drugiej bramki:-p:tak::sorry2::)))..a Filip to suoer imię :)))

nic mi sie nie chce...dobrze ze chata juz posprzatana....teraz czas sie za obiadek zabrac...dzis zupa kalafiorowo-groszkowa i spagetti:)

miłej soboty:)

Dziuba - :-D to Ty nie wiedziałaś, że prace mgr zawsze się same jakoś piszą? I jakoś zazwyczaj akurat na sam koniec terminu :) Więc nie pękaj, wszystko będzie dobrze.
Patka waży niecałe 8 kg (ale tak "na rękę" niewiele brakuje) i mierzy 68 cm. Ubranka już na 74 są dobre.

Abeja - ja też się skłaniam ku Filipkowi, no ewentualnie Mikołaj.

Martka - mróweczko :-D. U mnie dziś na tapecie bigosik, dawno nie było... Ciacho, biszkopt, też dochodzi w piekarniku, mam nadzieję, że mocno nie opadnie jak wyjmę. No i był też od rana kogiel-mogiel z mlekiem i bananami oraz sok marchwiowy z sokowirówki. Chyba dam ksztynkę Pati spróbować... nie wytrzymam :))) taki dobry.

Cris - czym Ty się w to grypsko kurujesz bidulo? Oby Ci jak najszybciej przeszło.

Marciaag - wczoraj też u nas dorsz... ale go spaprałam heh, dałam mu się rozmrozić i potem jedliśmy go w kawałeczkach drobnych wymieszanych z jajkiem i bułką tartą, podsmażony na patelni... Jakoś wczoraj ogólnie miałam gorszy dzień, dzisiejszy na razie zapowiada się lepszy.
Tak myślę o tej Twojej propozycji ale Pati chora była, DD też ciągle na coś narzekał... i jakoś tak nie mogłam się wybrać... Zresztą mąż ma teraz straszny nawał pracy i jak wraca do domku to marzy o spokoju. Więc może jak będzie lepszy czas to sie razem pomoczymy.

Iza
ja włsnie zaczęłam małej podwać jabłko i marchewke, ale ze słoiczka jak miala niecałe 6 mc:)

Michalina własnie zmywa naczynie w dosłownym tego słowa znaczeniu..wiecie jak ona ladnie pomywa..nawte poprawiec nie muszę...najpierw myje i okdklada na ociekasz, potem płucze i woła mnie zebym na suszarke połozyła hehe...no i po co mi zmywarka jak mam córką hehehe

a co tam pokaże wam sie mała delektowała:)

tu tata karmi:)

macncn.jpg

a tu dwa filmiki..dawni ich nie widziałam, aż sie lezka w oku zakręciła:zawstydzona/y:

[ame="http://pl.youtube.com/watch?v=JJ0ymixPjNo"]YouTube - jem...[/ame]

[ame="http://pl.youtube.com/watch?v=tOhOkOktwtU"]YouTube - ja chc? jeszcze[/ame]

Ostatnia edycja:
Wiesz Marta, Michasia teraz jest słodka jak nie wiem, ale na tych filmikach jak ją zobaczyłam to myślałam, że się rozpłynę. No dosłownie chodząca, tfuuu - jedząca rozkosz! Malusie cudeńko!

Patrysia dziś pierwszy raz w życiu zasmakowała czegoś innego niż mleko. Gdy piła soczek z marchewki, to aż oczęta mrużyła z rozkoszy :) Wciągnęła całe 120 ml. A teraz poszła hasiu... bez protestów. I teraz postaram się codziennie dawać jej taki soczek przez kilka dni i obserwować reakcję brzuszka i skóry a potem wejdzie soczek z jabłuszek.

Minka - nie obraź się, że nie zaczekałam na Ciebie i Julcię... ale tak mnie już rączki swędziały... :-D

Iza
dzieki z miłe słówka..ja strasznie sie cieszę że odkopałam te stare filmiki..zapomniałam o nich.... jejku ja juz nie pamietałam jak to było jak Chaśka była mała....przejrzałam wszystkie co miałam na płtykach i razem z mała sie smiałysmy, a mi czasem nawet łezka poleciała:)

Fajnie że Pati soczek smakował....wie co dobre:)

reklama
Czesc dziewczynki :-)
Co tam słychac?? My po przeprowadzce, przygotowujemy sie teraz na przyjecie malenstwa, ale ono uparte na razie nie chce wyjsc hehe. Podłączylismy w koncu neta w nowym mieszkanku, ale nie wiem jak czesto bede wchodzic, bo wzielismy iPlusa, a on ma jakies limity danych, ehh. Ja ostatnio juz nie mam siły, od tygodnia gdzies mam zdrętwiałe ręce i ledwo chodze, nie mam siły nic robic i jeszcze taka pogoda do d... :-( Do tego nie moge spac bo ciagle zgaga męczy i czasem wymiotuje, normalnie masakra :-( Na USG bede szła chyba we wtorek zobaczyc jak mały jest ułożony.
Iza Ty rodziłas w Redłowie nie? Trzeba tam zgłaszac wczesniej porod rodzinny czy nie?? Ile płaciliscie za taki porod?? Ja zamierzałam w sumie rodzic w Pucku, ale znajac zycie, jak juz zaczne rodzic to wyladuje w Redłowie :-D he he
A co tam u was dziewuszki?
Pozdrowienia

Do góry