reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Iza, ja na pewno wypróbuję przepis truskawowo-ezowy!! mniam... ale po śłubie, co by za dużo nie przytyć!!

my całe przedpołudnie na spacerku, wpadłysmy na zupkę i zaraz dalej gdzieś jedziemy, juz ze Stasiem, bo dziś wraca z działki i na pewno zawitamy w parku oliwskim bo musimy ostatecznie wybrać menu weselne i zapłacić... dla niepamiętających - wesele będzie w restauracji Pałacu Opatów dlatego jedziemy do parku...

Aniu - Antoś przecudny, strasznie szybciutko rośnie, tym bardziej na wcześniaczka!!

a oto nasz przedpołudniowy spacerek - byłyśmy w parku osiedlowym bo cyrk przyjechał więc pooglądałyśmy troszkę zwierzaczków

Załączniki

• DSCN5311.jpg
    DSCN5311.jpg
    814,9 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCN5315.jpg
    DSCN5315.jpg
    778,2 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Izabelinda- super przepis, napewno wypróbuję .
Moja Natalia dostała się do szkoły, niezupełnie do tej co najbardziej chciała iść ale też do niezłej Technikum 11 na Seredyńskiego, dobrze że to w centrum Gdańska, przynajmniej dojazd łatwy.
Dziuba- jak Ty ładnie wyglądasz, o Małej to już nie wspomnę. Laseczki z Was po prostu.

izabelindo, przepraszam, nie przeczytalam dzis Twojej wiadomosci. ja bylam na bulwarku. ale moze na poniedzialek sie umowimy? bo do niedzieli jest u mnie mama z siostrzencem. poniedzialem albo wtorek, albo sroda:) cio? zobaczymy jaka bedzie pogoda

zostaw mi swoj nr tel na GG,a napisze sms-ka czy zadzwonie cio Ty na to?

witam wieczorową porą:-)
my nie zupełnie dziś zrealiowaliśmy swój plan, ale nie było tak źle:-)grunt, że cały dzień razem:-D:-D:-D:-D

izo: czy ten przepis nie jest czasem z programu Nigella ekspresowo:-Dbo chciałam, go wypróbować, ale nie miałam jeszcze okazji:no:jeszcze podobny deser jest i równie dobry-i też Nigella go serwowała-układa się w dużej szklanej misie, warstwy, pokruszone bezym, mrożone maliny, bita śmietana(najlepiej kremówka 36%)znowu bezy itd:-)

dziuba: no Wy jak zwykle piękne:-D

dobra Ciotki ide sie płożyć, bo mi nogi z tyłka wychodzą:baffled:dobrej nocki

Cześć kochane!

Tak Cristiano - ten przepis jest właśnie z tego programu. Syn się śmieje że oglądam "babską telewizję", ale ja czasem lubię, bo można podłapać różne ciekawe przepisy, porady, które potem staram się stosować, by moim chłopcom dogodzić. A niebawem i dziewuszce :)

Dziuba - Ty mnie kobietko swoim dekoltem o totalny kompleks przyprawisz.... ja nawet karmiąc piersią nie mam nic do pokazania :zawstydzona/y:. Inaczej było z DD, wtedy były balony a teraz w normalne staniki sprzed ciąży się mieszczę.
DD bardzo podobała się żyrafa, nigdy jeszcze nie widział na żywo, a Martynka taka malusia i już miała okazję. Ciekawa jestem kiedy w oliwskim zoo pojawi się żyrafa bo wiem, że jakiś czas temu zbierali na nią kasę. A co to za zoo bez żyrafy :-)

Gosiaczek - gratuluję zdolnej córy!

Ja też się moją zdolniachą pochwalę, bo prawie codziennie jakimiś nowymi umiejętnościami mnie zaskakuje.
Dziś np leżąc na brzuszku chwyciła grzechotkę i zaczęła nią wymachiwać. Tak samo na pleckach czasem chwyta ale dzisiaj to chyba z 5 minut wymachiwała.
I chyba mały dzikusek z niej rośnie bo strasznie lubi zabawy a`la tata - czyli jak jest dużo pisku, krzyku, strachu to wtedy najlepszy ubaw. Trzęsienie na kolanach, sadzanie na piesku, gryzienie w boczki, albo bicie piąstkami jak bokser - wtedy jest uchachana aż się w głos śmieje, ech co będzie jak zacznie biegać....

ooo obudziło sie moje słonko, uciekam, miłego dnia :)

dzień dobry kobitki:-)

widzę, że tu dziś cichoooo:tak:my niestety dziś w domku:baffled:a ja mam dziś swoje "ulubione" zadanie:no:czyli...prasowanie:wściekła/y:no, zaczynają się nam 3 ciężkie tyg:no:i równocześnie remont, a ja z dziećmi sama w domu będę...:wściekła/y:buuu, a do urlopu mojego męzulka jeszcze 1,5 miesiąca:-(

iza: no, cóż babska telewizja, ale pare programów jest znośnych:blink:no teraz Pati, będzie Cię zaskakiwać coraz bardziej:-)już się poważna babka z niej robi:-Da co do zabaw z tatusiem, to moje szkraby, też najbardziej lubią krzykliwe zabawy, czasem mam wrażenie, że kaskaderów mam w domku:-D

dziuba: ja tak się w Was wpartrzyłam, że nawet nie zauważyłam, co tam z tyłu za Wami jest:rofl2:ale trudno się dziwić, jak takie piękności na zdjęciach są:-)

słuchajcie uciekam prasować, póki młody śpi:-D

Ostatnia edycja:
witrajcie, w końcu się doczekalam komputera, odkad Stasiu przyjechał trwa ciągła batalia o dostęp do netu!! dziękujemy za komplementy, chociaż Iza - na punkcie dekoltu to ja mam właśnie wielki komplex, tak strasznie chciałabym mieć miseczkę B... ale co tam, jak juz Bozia dała to trzeba pokazać co tam sie ma... jak się faceci mi patrza na biust to przynajmniej nie zwracają uwagi na serokie biodra i grube uda :laugh2: my właśnie idziemy po obrączki odebrać, resztę papierów pozałatwiać i zawieźć do Katedry i już będzie wszystko przygotowane do ślubu - no oczywiscie moja kiecka do odebrania dopiero 11.lipca, więc jeszcze czas...
miłego dnia wszystkim!!

hej Dziewczynki:-)
a ja sie przyznam bez bicia, ze jakos rozleniwilam sie pisarsko strasznie i nie mam weny na posty ... podczytuje co tu skrobiecie na biezaco, ale z odpisywaniem jest juz zdecydowanie gorzej:zawstydzona/y: na szczescie produkcja postow malutka tak wiec latwo sie do wszystkiego w miare dokladnie ustosunkowac :-)
Co do babskich programow, no coz czasem przyjemnie sie je oglada :-) zawsze mozna kilka przydatnych rad podlapac, baa malo tego- rad bardzo smacznych :-) tak jak to zreszta przedstawilyscie;-) a Nigella jest boska- nie wiem jak Wy,ale ja naprawde bardzo ja lubie, nie tylko kuchnie jaka prezentuje,ale w ogole jej osoba dziala na mnie bardzo poztywnie :-)
Cris ciesze sie ze zakupy lazienkowe udane. A z remontem, no coz bedzie pewnie ciezej to wszystko opanowac, ale co to dla Ciebie :-) -przeciez Ty istna nie tylko mama, ale w ogole kobieta w boju :-)
dziuba zdjecia bardzo ladne, rzeczywiscie laski z Was, ze ho ho:-)a co do Twojego dekoltu- skomentuje to tak- marzeeniiieee :-) ja nawet w ciazy mam mikrusio w staniku:wściekła/y:ciesze sie ze sprawy zwiazne ze slubem tak latwo i szybko udalo sie zalatwic :-) no wiec latanie z papierzyskami - czyli to co najgorsze-macie za soba :-) teraz tylko czekac na ten wielki dzien :-) a jaka to dokladnie data, cos po 20 lipca chyba ? :-)
gosiaczek brawo dla Natalki, nawet jesli nie myslala o tej szkole moze okazac sie naprawde fajna...ja tez tak mialam,ze w koncu poszlam do szkoly, ktorej na poczatku w ogole nie bralam pod uwage - i naprawde nie zaluje :-)
Iza jeju pogoda rzeczywiscie dzis paskudna :wściekła/y:miejmy tylko nadzieje ze jutro bedzie lepiej :-) wielkie gratulacje dla naszej malej zdolnej dzikuski Patusi :-) jeju jakie to musi byc wspaniale uczucie- patrzec na postepy swoich pociech:-)

reklama
Hej kochane, ja dziś cały dzień bez kompa byłam znowu się coś rozwaliło i od nowa format i instalkę trzeba było robić, a że ja raczej noga z tego jestem to tylko zainstalowałam windowsa a z resztą czekałam na Roberta, już mi wszystko naprawił więc jestem.Dzięki za gratulacje, kurcze, normalnie nie mam pojęcia jak Ona to zrobiła że dostała się do tej szkoły, nie doceniałam Jej, a Ona taki ładny prezent zrobiła, akurat wczoraj Robert miał urodziny i wyniki też wczoraj były.Dziś cały dzień bez kompa to walczyłam z oknami bo ramy okien mam zabrudzone jakimiś budowlanymi świństwami betony, tynki, grunty, cekole i te sprawy, nie wiem ile lat zajmie mi doczyszczenie ich całkiem, masakra, rąk nie czuję, od jutra też ciężko będzie muszę zrobić duże zakupy i pomóc Emilii się pakować bo w poniedziałek rano wyjeżdża na 2 tygodnie na wycieczkę do Anglii, Szkocji. Taka brzydka pogoda i boję się że pranie nam nie wyschnie, no nic.Zmykam się wykąpać i do łóżeczka przytulić Moje Kochanie.

Do góry