reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Iza dokladnie! Nie przejmuj sie jakimis paskudnymi babsztylami, skoro nie dopuszczaja do glosu ludzi o innym zdaniu, to no coz nie swiadczy najlepiej o ich dojrzalosci emocjonalnej. U nas mozesz pisac co chcesz i jak chcesz :-) normalne z nas kobitki i odmiennosc pogladow na niektore sytuacje jak najbardziej rozumiemy, prawda Dziewczyny ? Zreszta gdyby kazdy mial na wszystko takie samo zdanie- to coz krotko mowiac umarlibysmy chyba z nudow :-) Mnie jeszcze z Waszej strony nigdy nic nieprzyjemnego nie spotkalo, a do tego szybko przyjelyscie mnie do swojego grona, co na innych forach niestety nie bylo takie oczywiste, kwesta "zzycia sie" z innymi, starymi forumowiczkami nie latwa :-)
Tak wiec Izus pisuj z nami a tamte babsztyle wstretne miej w tylku :-) a i nie stresuj sie o mleczko!
Cris no wlasnie te wszystkie rzeczy, ktore wymienilas przekonuja mnie do wody :-) hmm... skoro tak polecasz , to moze rzeczywiscie postawie na wode... :-) ohj chyba tak zrobie. Potrzebny byl mi ktos kto ma w tym jakies doswiadczenie. Apowiedz kochana, do wody wchodzisz II fazie porodu, nie musisz caly czas lezec w wannie, mozesz tez skskac na pilce itd? aha i tak w ogole to jestes caly czas naga ?

andzia: do wody wchodziłam chyba w 2 fazie, nie pamiętam. w każdym razie max na 30 min, potem przerwa, i znowu na 30 min. nie byłam naga, miałam koszulki takie które mi pupe zasłaniały, wychodziłam z wanny zdejmowałam mokrą koszulke, wycierałam się do sucha i zakładałam następną koszulkę-no chyba, ze lubisz być naga:-)w każdym razie na sam poród do wanny założyłam nieco krótszą koszulkę, zeby im się tam nic nie pętało. jak już wyjdziesz z wody, to możesz leżeć, korzystać z drabinek, pilki, i worka "saco"-jest naprawdę wygodny, strasznie mi się dobrze na nim lezało na brzuchu, normalnie rewelacja.
ale sam poród do wody, jak dla mnie był o wiele mniej stresujący, w sumie nie wiem czemu, moze dlatego, ze woda uspokaja i odstresowuje??nie wiem, ale jak by można było i nie buyło przeciwskazań, ani strachu rodzącej to bym kazdą, starała się "wepchnać", każdą do wanny hi,hi,hi:rofl2:

dziewczyny mam problem... zesmoliłam wczora z wieczora dwa smoki, wstawiłam do gotowania, poszłam na Wydarzenia, potem zajęłam się kąpielą, no i jak się zorientowałam że coś śmierdzi było po smoczkach... muszę kupić nowe, ale powiedzcie mi, czy kupić takie jeszcze 0-6 takie z zaokrąglonymi końcówkami czy te ze ściętymi?? myśmy mieli do tej pory Aventu chociaz butelki mam Tommee Tippiee więc chyba tej frmy teraz kupię... ale poradźcie w jakim rozmiarze??

jeny znowuż miałam sen, że mi suknę ktoś nożyczkami pociął... jak ja już chcę żeby było po śłubie!!

Iza rzeczywiscie tekst rozbrajajacy,nie doczytalam hehe :-) :-D widze ze Cris Cie juz przecwiczyla-dobra jest w wymuszaniu dyscypliny, nawet tesciowa byla w stanie sie tego nauczyc, a to juz cos :-) twarda z niej kobita ;-)
Cris z tego co piszesz, to juz chyba nie mam watpliwosci, dziekuje :-) mam glupie pytanie kwestii odziezowej- rozumiem ze te wszystkie koszulki nalezaly do Ciebie, czy szpital Ci zapewnil ? Kurcze bo ja nie wiem, czy znajde az tyle tego wszystkiego, a z kolei nie chcialabym kupowac nowych bo chyba wydam majatek :-) tak czy inaczej, jesli mialas swoje to pamietasz moze ile sztuk ?
dziuba, hmmm Martyska ma w zasadzie juz lada momemnt 6 miesiecy- Boze jak ten czas szybko leci :szok: ja na Twoim miejscu kupilabym 2 rodzaje :-)

reklama
dziubka skoro tyśce dotąd odpowiadał smok z okrągłą koncówką to polecam kupić taki sam kształt (obojętnie z jakiej firmy).

Do góry