reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

witajcie Kochane,

mary, nie zamartwiaj się bo szkodziusz tylko małej!!!! nie pamiętasz tego bo jeszcze z nami wtedy nie pisałaś, ja w październiku jak bylam u gin na KTG to małej tak biło serce że się popłakałam, miała stwierdzoną arytmie seduszka i nadciśnienie, natychmiast leciałam do szpitala, tam mieli sprzęt nawalony i nic prawie nie wykryli, pielęgniarka która mnie badała powiedziala że prawdopodobnie zostanę w sspitalu na patologii ciąży a jak coś będzie się działo to natychmiast kończą ciążę - to było ponad 2miesiace przed terminem... musialam czekac prawie 2tyg na wizytę w Inviccie bo tylko w szpitalu na Zaspire i w Inviccie wlaśnie mają taki sprzęt do sprawdzania EKG płodu... bałam się strasznie, wlaściwie to chyba były najgorsze 2tyg mojego życia, kiedy naprawdę balam się o swoje male dzieciątko, a na wizycie w Inviccie lekarz mi powiedzial że mam się nie martwić, bo 1 na 10 dzieci rodzi sie z arytmią serca lub nadciśnieniem i większość wychodzi z tego samo, bez żadnych leków nawet... nie martw się Kochana, a że masz rodzić w 38tyg - nie nastawiaj się tak, bo rzeczywiście tak będzie... chociaż ja od 36tc robiłam naprawdę WSZYSTKO żeby mała wyszla z brzuszka i nic nie pomagało, więc na to nie ma reguły...i urodziła się zdrowa, bez żadnych arytmii i nadciśnień, z Twoją córeczka NA PEWNO będzie tak samo... trzymaj się dzielnie!!

andziaa, nie mam wypatrzonej konkretnej wiązanki, ale chyba faktycznie ziostanę przy pomarańczowej, chyba że w między czasie coś mi jeszcze do głowy innego strzeli...

a oto zdjęcia z wczoraj
1)Martynka w turbanie (a tak poważnie, znowuż ma troszke ciemieniuszki na czubku głowy więc posmarowałam oliwką a zeby się nie upaćkała cala to zawinięta w Bin Ladena :))

a to z moją przyjaciółką

reklama
a w oigóle wiecie co?! wczioraj jak byla u mnie moja przyjaciółka to uświadomiła mi, że w przyszły piątek sa NEPTUNALIA, a co ważniejsze, będą grali LADY PUNK!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
jak ja ich kocham!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: w tym samym dniu mamy spotkanie klasowe, ale co tam, pieprze spotkanie!! idziemy poskakac trochę opod sceną, S będzie mial dyżur przy małej a ja ide wariować, jeny, jeszcze chyba żadnego koncertu ich nie przepuściłyśmy,nawet jeździłyśmy do Bydgoszczy, do Ustki i Kołobrzegu na ich koncerty!! a już tyle przygód miałyśmy z tym zespołem... albo jedna buta zgubila bo wdepnełam kiedyś w kałużę i mi but został w wodzie, a potem dopiero po koncercie szukałyśmy o 2 w nocy przy świetle komórek buta żebym jakoś mogła wrócić do domu, albo jacyś obcy faceci brali nas na barana a myśmy rzucały bluzkami i w samych stanikach żeśmy wariowały, a raz Panasewicz mówi do nas że "pozdrawiamy te panie w stanikach", jak ja się cieszę że oni będą!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: znowuż poczuję się jak gorąca siedemnastka!!!!!!!!!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Antoś na brzuszku - czarujący :))

A Martynka z dnia na dzień coraz większa oczka ma i z dnia na dzień pięknieje. Ale chłopaków będzie rwać garściami :)

Mniam mniam koperek...

Miłej niedzieli cioteczki kochane.

andziaa, testy genetyczne najczęściej robi sie w pierwszym trymestrze ciąży...
a S jak spojrzał na zdjęcie Antosia to powiedzial że jest podobny do Nadii, tzn ma oczka podobne :) ze on pamięta które dzieci jak wyglądajA???? bez kitu on mnie zaskakuje ostatnio...

:-)
Cris no to rzeczywiscie warzywnie te ciaza przechodzisz :-) i dobrze, nie dosc ze bardzo zdrowo dla dzidzki, to dodatkowo mamusia nie rosnie tam gdzie nie trzeba :-) ja nie miewam zachcianek- no moze czasem napadnie mnie ochota na cos konkretnego-ale mysle ze to domena kazdego czlowieka, a nie tylko ciezarowek, w koncu kazdy czasem ma ochote na cos tam :-)

dziuba- pomarancz tez super kolor i mysle ze ladnie bedzie pasowac do Twojej kreacji :-) ja jednak jestem zakochana w tej fioletowej wiazance, ktora wkleilas-przyznaje sie bez bicia :-)
aaaa widzisz im blizej slubu, tym bardziej Stasiu zaskakuje Cie na plus, moze sie stara chlopak, oby tak dalej a i jeszcze lepiej :-)
a co z ubrankiem dla Malej na chrzest-jak cos bedziesz miala wklej fotke koniecznie :-) wlasnie a propo zdj. Martyska rosnie dzielnie i robi sie coraz sliczniejsza :-) super dziewczynka!!

andziaa robiłam ten test w związku z moim wiekiem, w 12 tc miałam usg genetyczne (wykonywane między 12-14 tc) w Inviccie, bo mój lekarz ma za słaby sprzęt i na tym chciałam skończyć bo pomiary wyszły ok ale lekarz zaproponował mi darmowe testy z krwi (normalnie kosztuje u nich 450 zł) jako że skończyłam w styczniu 35 lat załapałam się bezpłatnie w ramach jakiegoś tam programu. Naprawdę byłam zaskoczona, prywatna wizyta i propozycja na NFZ :tak: w dodatku nie miałam przy sobie książeczki więc wysłał mojego męża do recepcji po pojedyncze druczki NFZ. I wczoraj zaproponował mi również usg połówkowe na ubezpieczenie. Nie mogę się już doczekać połówkowego, chciałabym bardzo poznać płeć maleństwa.
mamo w boju mam podobne smaczki jak Ty, głównie warzywa i owoce. Dobrze że mojemu małżonkowi pasi :-) dziś na obiad młode ziemniaczki gotowane w mundurkach z solą ziołową, czosnkowym sosem i ogórkiem małosolnym oraz sałatka z pomidorów. Mogłabym jutro i pojutrze zjeść to samo
mary wiem że się denerwujesz, ale jeszcze trochę czasu przed Tobą, może ciśnienie się unormuje i tatuś spokojnie zdąży na narodziny maleństwa. Ale czy szybciej czy później to i tak na pewno wszystko dobrze się zakończy, trzymam kciuki :tak:
dziuba ostatnio byłam na ich koncercie latem, na tym placu w Gdańsku, zapomniałam nazwy. Mieli koncert po Kukizie i było czadowo, tańce na stołach i głośne śpiewy, chyba większość ludzi znała ich teksty. Wiele ich kawałków jest związanych z moimi młodymi latami :-)

moja Dusienka slicznie juz podnosi glowke, Mama jest bardzo dumna:tak:

Cris ale sliczne twoje dzieciaczki, nr 3 bedzie pewnie mialo wloski ala Magda Walach alebo moja siotzrenica Kaia:-D:-D

Cześć Wam wszystkim, ale nakilkałyście tyle przez weekend !!
Kurcze, ja normalnie nie wyrabiam już, właśnie wyszli od nas goście, wczoraj byliśmy na Komunii u córeczki mojej kuzynki cały dzień, a że odnowiły się w ten sposób kontakty z rodzinką to dzisiaj u nas 14 osób zlądowało, no i właśnie sobie pojechali, wypiliśmy klika drinków, i szmerek mam mały, ale zdołałam przeczytać co u Was, hi hi.
My dzisiaj od rana wybraliśmy się na poszukiwanie stołu i ławki do różnych marketów, no i znaleźliśmy w końcu w Castoramie, trzeba było gdzieś posadzić rodzinkę, Robert naszykował przed wyjściem karkówkę ja zrobiłam kilka sałatek, no i jak wróciliśmy do domu to goście już czekali.
Fajnie tak po kilku latach się spotkać i powspominać z kuzynkami i ciotkami stare czasy, hi hi.
Jutro pewnie będę kaca leczyła bo mieszankę zrobiłam, najpierw winko z ciotką piłam a potem z kuzyneczkami drinki sączyłam, szmerek mam troszkę.
No nic trzeba się do spania szykować.
Słodkich snów.

reklama
w końc Nadi zrobila prezent mamie i ładni podnosi główkę!! :laugh2::laugh2:
hmmm, ciuszki dla małej, w Smyku i Wójcikumjest pełnoo takich eleganckich sukieneczek, jeszcze podjade do Madisona bo tam u góry też jest taki duży sklep dla dzieci, to może będą mieli... jest w czym wybierać!!
dziś jedziemy załatwić zaproszenia i dokumenty z urzędu weźmiemy, czyli zaczyna się oprawdziwe szykowanie :)
buzaczki i miłeg dnia wszystkim
p.s. słyszałyśmy że caly łikend miało padać?? :tak::tak:

Do góry