reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

aleee dzień:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
od rana cudna pogoda wzielismy się za sprzatanie ogrodu, mały na golasa latał my sie opalalismy wypas...potem szybki obiadek i jedziemy do teściowej do Gdyni do szpitala wchodzę siusiu przed wyjściem a tam.....@ przyszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok:
poryczałam sie bo juz się nastawiłam:sorry2::-:)-( i te 40 zł rano które wydałam na betkę i się wkurzyłam:no:
no ale nic wychodzimy i dzwoni telefon-słuchajcie z przychodni dzwonili,że im sie moja krew rano pobierana popsuła i że mam przyjść jutro jeszcze raz:laugh2:a ja babie mówie,ze już badania nie potrzebuję i oddadza mi kasę:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

no i chyba nie musze pisac jak potwornie zmarzlismy w Gdyni:-:)-:)-(w letnich ciuchach:crazy: a zimnica jak cholera chyba z 10 stopni róznicy:wściekła/y:

dziuba mi tez się podoba ta co Cris:tak::tak::tak: taka skromniutka ale baaaardzo elegancka i romantyczna:-)

reklama
Czesc Babki :-)
achhh pogoda nam sie znow zrabala noo:wściekła/y: mam nadzieje ze nie na dlugo, bo strasznie dobrze mi bylo w takim ciepelku...
dziuba suknie sa sliczne, mi podobnie jak Dziewczynom podoba sie ta skromniejsza ;-) jest naprawde fajna. Ja wychodze z zalozenia ze im mniej dodtakow i upiekszen tym suknia jest bardziej elegancka, specjalna i efektowna...suknia nie ma byc ozdoba panny mlodej tylko na odwrot :-) ale kochana to Twoj slub i Twoj wybor, najwazniejsze bys Ty w tej kreacji czula sie wyjatkowo, pieknie, i wytwornie :-) wszystkie jednak sa piekne :-)
mayycia trafilas w 10-tke ;-) dokladnie to ja odwiedzilam dzis Twoj sklepik :-) sluze pomoca przy obsludze naszego forum-postaram sie wpasc jutro, bo napalilam sie strasznie na te slodziutkie cudenka :-) ale nie obiecuje, tak czy inaczej na pewno bede czestym gosciem w przystanku mama ;-) i na pewno jak nie jutro to jeszcze w tym tygodniu sie pojawie:rofl2:
agnieszka kurcze, szkoda ze miesiaczka sie pojawila :-( tez juz myslalam ze w brzuszku kielkuje mala fasolka-hmmm...ale jeszze nic straconego, jak nie teraz to na pewno kiedys sie pojawi :-) moze nawet i lepiej ze tak sie stalo, przynajmniej przygotujecie warunki mieszkaniowe na przyjscie siostrczyczki lub braciszka Kubusia....:-) a tak jakbyscie mieli na szybko kombinowac jakies wieksze lokum-hmm...stres, nerwy, przeprowadzki-lepiej unikac tego podczas ciazy...
dobrze ze oddadza Ci kaske :-) masz farta kochana :-)
a co do miesiaczki-tak czy inaczej mysle ze powinnas udac sie w zwiazku z ta dosc nietypowa anomalia do lekarza, w koncu po pigulkach wszystko powinno byc ok...sprawdz co jest przyczyna takiej nieprawidlowosci...

dobra laski pewnie dzis sie juz nie pojawie, wiec zycze wszystkim slodkich snow :-) dobranoc kochane!

Dziuba ja obeszłam wszystkie salony w Gdyni, dla mnie najładniejsze suknie są w Agnes i w Madonnie, ceny wszystkie około 2.500 tys, duzo tanszej ładnej nie dostaniesz, chyba, ze z gorsetem. Na dole hali w Gdyni sa 4 sklepiki gdzie maja nowe suknie, ładne ale z gorsetem po 600-800zł (malutki wybor, ale sa, gdyby nie ciaza cos bym tam kupila). Na rynku w Chyloni sa suknie od 1200 - 1800, ta ktora ja poczatkowo wybrałam kosztowała 1500, ładna była, babka Ci uszyje jaka chcesz :-) Ostatecznie jednak ja pozyczam suknie za salonu w Wejherowie, płace 900 zł za suknie, bolerko i welon. Nie pobieraja kaucji zadnej, za drobne zniszczenia czy plamy nie ponosisz konsekwencji (za bardzo duzy stopien zniszczenia podajze 300zł,ale babka mowila ze jeszcze sie nie zdarzyło). Wole zaoszczedzic te 600zł, a nawet wiecej bo jeszcze bym musiała welon kupowac, a sukni na 6m-c ciazy i tak pozniej nie sprzedam. Moja suknia tez jest w miare prosta, nie zadna wymyslna i bedzie miała po bokach małe bordowe rózyczki.
Salony:
Gdynia: Agnes, Farage, Lisa Ferrera, Madonna, Marietta, Mezzo, Natalia + na dole hali i na rynku w Chyloni
Gdańsk: Beauty, Chantility, Paris, Creato, Tyszkiewicz, Krystyna, Grazyna, First Lady.
Wejherowo: Salon Magda i Salon BJ (W Magdzie pozyczenie 800zł + 100zł dodatki, w BJ 700zł za wszystko :-)]
Jak cos adresy salonow tez mam :D
Ps. Nie polecam Marietty, słyszałam juz kilka złych opini, szczegolnie o puszczajacych zamkach, dla mnie była nie miła obsługa, w Natalii tez babka mnie wkurzyła wiec wyszłam :D
Ps". Kiedy masz ten slub?? Ja 5 lipca :-) W niektorych salonach na uszycie trzeba czekac około 3, nawet 4 miesiecy, szybciej nie uszyja, bo w tym roku podobno najwiecej slubow jest, a w przyszłym zapowiada sie jeszcze wiecej. Poszaleli Ci ludzie :-) Jak to Patryk mowi, dobrowolnie do wiezienia idziemy :-D

A tu suknia z salonu Magda co sie mi najbardziej podobała, z reszta wam tez jak wczesniej pokazywałam. Niestety ta była mi za mała, wiec wybrałam inna tez w miare prosta, ale elegancką :-) Niestety bedzie bez trenu, ale moze to i dobrze, nie bede miala problemu z podpinaniem albo wiazaniem go, a to i tak ylko do koscioła by sie nadało :-D he he he

6789826143b91281a1a90.jpg

ja byłam dopiero w czterech salonach we Wrzeszczu, w tym Beauty na przeciwko Galerii, idąc dalej Grunwaldzką jest też taki malutki, potem zaraz na przeciwko na wysepce jest Lilea (niemiła obsługa, wredna baba...) no i w Domu Rzemiosla na przeciwko sklepu Kubuś Puchatek... no zobaczymy jak mi pójdzie z Gdynią, jak się wyrobie dziś to dziś pojadę żeby mieć z głowy, bo czasu jest malo...

Dziuba - super suknia jest na wystawie w malutkim salonie na Władysława IV koło przystanku "urząd miasta". Stoi na środku, ja jestem zakochana, za każdym razem jak koło niej przechodzę to wzdycham jak głupia i humor mi się poprawia :)

Tak w ogóle to pozdrawiam kobietki trójmiejskie :)) miłego dnia.

Cześć Wam, Dziuba suknie cudne, za duży wybór, zwariować można co jedna to ładniejsza. Zazdroszczę tym co mogą ubrać na siebie takie cudo, ja niestety nie miałam tej przyjemności, gdy braliśmy ślub 16 lat temu to mieliśmy tylko cywilny w dodatku z małym brzusiem, i miałam tylko białe spodnie takie szerokie lejące i białą bluzkę tylko głowę miałam ze stroikiem. Z kolei ślub kościelny mieliśmy 4 lata później i była to tylko formalność żeby ochrzcić dziewczynki, więc miałam garsonkę a dziewczynki już chodziły same Natalka miała 4 latka a Emilka 2, ubrane były w cudne białe sukieneczki i wianuszki na główkach, fajnie się wspomina.
Mamy w planach zrobić sobie odnowienie sakramentu małżeństwa w 20 rocznicę i chcielibyśmy zrobić to u nas w ogrodzie, niewiem czy jest to możliwe ale spróbujemy, wtedy już na pewno ubiorę długą białą suknię, i nawet zrobimy sobie wesele bo też nie mieliśmy, ale to inna długa historia.
No nic, idę się kąpać, potem sprzątanie, zakupy, obiadek, po dziewczynki do szkoły, i czekam na Roberta, mam nadzieję że wróci dzisiaj, chociaż wczoraj jak dzwonił to mówił że mają tyle pracy że niewiadomo czy nie będą musieli zostać jeszcze do środy.
Miłego dzionka laski.

oo, Iza, jesteś, gdzież się tyle czasu podziwalaś?? zamajówkowaliście do tej pory??
a w ogóle to czy jeździcie zieloną Toyotą Yaris?? bo ostatnio widziałam w takim asamochodzie kobitkę podobną do Ciebie, ale mignęła mi przez pół sekundy więc wlasciwie to sama nie wiem... :laugh2:
załatwiłam sobie praktyki, tym razem w pogotowiu opiekuńczym - wiem że to trochę patologia, ale mnie to straaaaasznie pociąga, ja jestem twarda i nadaję sie do takiej pracy - przynajmniej teraz tak myślę...
no nic, lecę na uczelnię, dzis tylko półtorej godzinki a potem przymiarka sukni - drugie podejście...

Agnieszka, nie będzie małej dzidzi?? :wściekła/y::wściekła/y: a ja już sie nastawiłam... :wściekła/y:

reklama
Piękne te suknie :-) aż się mi wzięło na wspominki.

Aga kurde, normalnie ja tez sie czuje rozczarowana twoją @! No, ale co się odwlecze to nie uciecze... :-)

Ja wróciłam juz do kraju z podróży. Teraz byłam w Lourdes - było pieknie. Ale wyobraźcie sobie - wracam i jestem swiadkiem, że moje dziecko wychodzi sobie górą z łózeczka.
Normalnie szok :szok:

Do góry