reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

:-DCZEŚC DZIEWCZYNY, JA JUZ TEŻ OGARNELAM DOM , BYLAM NA SPACERKU , CEZARY W KONCU SIĘ WYLATAŁ TERAZ MAM LABĘ:tak:
ZOBACZNIE JAK U MNIE W KONCU JEST SLONECZNIE ,POGODA DA SIE LUBIC

reklama
Hej Dziewczynki ;-)
ja juz po dentyscie, trzymalyscie chyba za mnie kciuki bo nie bolalo :-) lecz niestety stan mojej jamy ustnej jest katastroficzny, ale tak to jest jak sie zapusci zabki :-( juz dlugo przed ciaza jakos daleko mi bylo do dentysty i teraz mam za swoje :wściekła/y:

minka co do imion :-) hmmm... mi sie podoba Marianka i Zosia, zreszta sami myslelismy o Zosi, ale jakos obstalo przy Tosce :-) Marysia tez jest ladnie, ale jak ma Ci sie kojarzyc ze zmywarka mamy, to rzeczywiscie lepiej sobie darujcie :happy: jak sie nie mozecie z mezem dogadac, to zrobcie losowanie :-) sposrod imion, ktore wstepnie dopuszczacie wybierzcie takie, ktore oboje jestescie w stanie przyjac, napiszcie na karteczkach, niech losuje Wiktorek :-) bedzie sprawiedliwie, a przy tym troszke zabawy :-) najwazniejsze by Malutka byla zdrowa i nie miala takich problemow jak jej straszy braciszek...
dziuba no to rzeczywiscie macie niefajna sytuacje z ta pania-kobieta taty Stasia:no: tym bardziej ze Wam potrzeba jest teraz wiecej miejsca, no ale coz sa ludze i ludziska, najwaznijesze ze macie jakis kat i dach nad glowa... :-) owocnego pisania :-)
agnieszka Ty to chyba masz jeszcze gorzej, 6m to rzeczywiscie bardzo niewiele-malo dla jednej osoby, a co dopiero dla trojeczki :-( jednak tak jak w wypadku dziuby, grunt ze macie gdzie mieszkac :-) a z czasem to kazda z nas bedzie mogla sie cieszyc urzadzaniem wlasnego mieszkanka :-)
ja tez mieszkam nie na swoim, tylko w mieszkaniu rodzicow...z tymze ja mieszkam jedynie z siostra, i mamy z Mackiem do dyspozycji 2 ogromne pokoje -wlasciwie ich laczny metraz to niejedno calkiem przyzwoite mieszkanko, tak wiec narzekac nie moge, ale o swoim tez marze, bo nie ma to jak wlasne :-)

gosiaczek pochwal sie co tam kupiles malemu Antosiowi :-)

Dobra babeczki ja na jakis czas znikam, zabieram sie za sprzatanie, bo caly weekend sie lenilam, i niestety jest to widoczne :-)

:-DCZEŚC DZIEWCZYNY, JA JUZ TEŻ OGARNELAM DOM , BYLAM NA SPACERKU , CEZARY W KONCU SIĘ WYLATAŁ TERAZ MAM LABĘ:tak:
ZOBACZNIE JAK U MNIE W KONCU JEST SLONECZNIE ,POGODA DA SIE LUBIC

Super zdjatka :-) widoki piekne, a jaki Czarus przeuroczy :-) ciesze sie ze pogoda u Was lepsza, bo pewnie i nastawienie masz od razu bardziej pozytywne :-) ale w Norwegii to i tak jest chyba chlodniej, nie ? ile macie stopni ?

POWEIM WAM , ZE POGODA JAK U NAS NA POMORZU , TYLKO ZIMA DUŻEJ I TEZ TAKA CHLAPA, I BARDZO DUŻO PADA W MOIM REGIONIE, A STOPNI TO NIE MAM POJECIA , ALE WCZORAJ TO KURTKA WIOSENNA POSZŁA W OBROTY:tak:, DZISIAJ SŁOŃCE , ALE NIE GRZAŁO.
masz tacje z tym nastawieniem , bo jak pada to nie wypuszczam sie w plener z mały , a potrafi nawet tydzień padac , czasem wyskocze do sklepu , tutaj dzieciaki to juz są zahartowane , i biegaja bez czapek i cały cza w ortalionkach:-D:-D:-Dnie ma żadnej mody:tak:wszystkie przeciwdeszczówki.....
najbardziej zadziaiaja mnie kobitki , które chodza z miesięcznymi dzidziami, może takimi nawet jak dziuby maleństwo bez czapeczek , i to zima jesień , zawieruch , ale co tam, szok:szok:

ana
ślicznie tam u was:)

andziaa
ja msze z 5 tys uzbierac na moje zęby..katastrofa..ale chce juz tak na ap zrobic..bo ma licówki, co zaczely mi po ciazy odpadac..koszmar

a ja siedze teraz sama:-:)-:)-( z małą na 144m2.wolała bym juz z Darkirm na 6 m2:tak:

ana
"mojego":-( Darka siostra mieszka w Szwecji..i tam jest tak samo..dzieckai biegaja bez czapek juz jak jest 10 stopni na plusie.....kombinezony na majtki i odkoszulki..a my......rajtki.....grube skarpety...golfy...ach....
chociaz moja jest zachartowana..dzis od rana po ogrodzie biega..sama...bez kurtki i czapki juz teraz bo slonko wyszło hehee

czesc Martka , piszesz o tych zębach to normalnie stresa mam , mi też poszly po ciąży , masakra wstyd sie uśmiechnąc , jka przyjeżdżam do nas to robie sobie na raty, ale to jest dopiero kosmos , wyobrażacie sobie kobitka robiła mi 3 zęby na raz , normalnie jak rzeźnik , a najlepsze jest to , że jak robiła mi kanałowe to myślałam , że umrę z bólu i poprosilam o znieczulenie a ona -dasz radę, wytrzmasz:szok::szok::szok: jeszcze chwilke , a mi łzy leciały,
emocje43.gif
nigdy więcej do niej:-(

ale macie bidulki problemy z ząbkami... ja byłam u dentysty w 5miesiacu ciąży i było wszystko ok tzn aż sie pani dentystka dziwiła że mam w tym wieku (jak bym cholera babcią byla. :baffled:) takie zdrowe zęby, a to był mój pierwszy raz u dentysty od jakichś 10lat :szok::szok: widocznie tak już mam i tyle!
kurcze dziewczyny ale mam problem... wypatrzyłam sobie spacerówkę dla Martyny za 1200zl, straaaasznie mi sie podoba, ale trochę dużo kasy, więc znalazłam jeszcze jedną, taką klasyczną: CHICCO SPACERÓWKA SIMPLICITY-3KOLORY+GRATIS @E@ (342306710) - Aukcje internetowe Allegro i ponad dwa razy tańszą, ale nie wiem jakie sa opinie na jej temat... no i nie wiem teraz co zrobić, bo w sumie teraz kasa potrzebna nam na wesele i chrzciny i żal wydać tyle na wózio...

matko, mam tyle nauki ze nie wiem za co się brać, błagam Was, każcie mi odejść od kompa i wziąć się za pisanie tej cholernej pracy o met. pracy socjalnej, potem czeka mnie jeszcze przeczytanie 2rozdziałów książki i zrobienie z nich notatek i jeszcze na jutro opracować wywiad i nauczyć się ustawy o samorządzie gminy bo w srodę zaliczam :szok: a za nic nie moge się wziąc! :wściekła/y::wściekła/y:

dziuba: jesli chodzi o chicco to nestety te wozki nie sa na nasze drogi i pogode, sa strasznie "twarde" w prowadzeniu i sa "podszyte wiatrem" już naprawde lepsze graco albo peg perego albo inglesina. po za tym jeśli chodzi o te firmy co wymieniłam to nie sa one produkowane w chinach, a chicco już tak. w zeszłym roku tak pani mi mowila jak spacerowke kupowalam, a ona sklep z wozkami ma 25 lat...wiec wydawala sie wiarygodna tymbardziej, że nie namawiala mnie do kupna u siebie w sklepie. w kazdym razie mowila, ze chicco bardzo szybko sie rozwala.
ja tez rozważalam chicco, ale jak sobie go w konu obejrzalam to stwierdzilam, że nie wart ceny jesst. njlepiej jedz do mama i ja i sobie tam zobacz te wozki, bo chico tam sa, i inglesina. a peg perego i graco sa w akpolu

reklama
ja też słyszałam ze chicco są do kitu..przede wszystkim dla tego ze u nas części brak....
Teraz z tańszych conecco i baby..cos tam (kiedys jedna firma) robi całkiem fajne i nie drogie..niby też chińczyk ale juz z częściami nie ma problemu...ja miałam coneco solar i byłam mega zadowolona..ale zminiałam za Inglesine Trip...bo mniejsza i lżejsza

Do góry