reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

a ja teraz pytanie zupełnie z innej beczki...
czy któraś z was wie ile kosztuje budowa domu...badz kupno w stanie surowym i jego wykończenie??tak na oko??domek nie duzy i nie mały

reklama
cholera, Mała nie dość że nie spała w nocy, nie dala mi się wyspac, spała trochę przed południem kiedy trzeba było sprzątać i iść z psem, a teraz jak bym chciała odpocząć i pospać to ona znów aktywna... niech to szlag!!

mamo w boju zazdroszczę Ci chyba troszkę że jesteście młodzi, macie dwójkę dzieci i taką zgraną parę tworzycie :) ja niby jestem szczęśliwa, chociaż czasem myślę że prawdziwą i tą najgłębszą miłość mam już za sobą :-( chyba mam dziś beznadziejny humor, ryczeć mi się chce

my też mamy różne dni.. ale miłość będzie zawsze głęboka jesli obie strony będą "dorzucać "do kominka. trzeba cały czas "pracować" nad niąi onią dbać. nigdy nic nie przychodzi samo z siebie... to tak jak ogród, który trzeba plewić żeby wyrosły piękne kwiaty:happy2:dziuba nie łam sie... prawdziwa głęboka miłość może trwać nawet 30 lat. ale nigdy nie pozostanie, jak ta pierwsza, bo ludzie dojrzewają, mają w życiu różne przeżycia i sposób w jaki sobie z nimi poradzą, dzieci...a to wszystko rzutuje na miłość

brak snu robi swoje, znamm to bo od prawie 2 lat jeszcze nie przespałam całej nocki, ciągle coś:blink:ale takie jets to rodzicielstwo....

zachorowałam, na nasz dom.....

ehh, dzięki Wam Kochaniutkie, nie wiem właściwie co ze mną, chyba z niewyspania i zmęczenia tak mnie naszło... a moze dlatego ze dostałam sms-ka z życzeniami od pewnej osoby, która wiele dla mnie znaczyła kiedys i znaczy nadal... ale jestem durna, mam Stasia, a co lepsze, mam z nim dziecko, a jakieś bzdury mi do głowy przychodzą! ale czasem robię sobie taki wieczór wspomnień, jak mnie weźmie na sentymenty to płaczę, już taka jestem i pewnie nieraz będziecie czytać ze mam właśnie taki dzień jak dziś

dziuba kazda z nas miewa czasem taki placzliwy dzien, i nic w tym zlego. Nie gan sie za to, ze nachodza Cie wspomnienia, po to sa :-) gdybysmy ich nie mieli, bylibysmy biedni :-) poza tym nalezy sie cieszyc ze sa to dobre, mile i cieple wspomnienia :-) a to , ze czasem pomyslisz o innym facecie, w dodtaku takim, ktory zanczyl dla Ciebie wiele to nic zlego :-)

wiem że to nic złego, ale czasem się łapie na tym że myślę o nim zbyt często i zbyt intensywnie... chyba powinnam zastąpić mój suwaczek odchudzający takim, który będzie mi przypominał że niedługo ślub ;) może faktycznie to z przemęczenia, aż mnie głowa boli od niespania :/

czasami jak nam sie wydaje, że jest źle i czujemy się samotni, to sie zbiera na takie wspominanie i gdybanie, co by było gdyby...itd.
same wspomnienia ie sa zle, ale trzeba zawsze uważać jeśli zaczynają dominować...szczególnie jeśli chodzi oo kogoś trz4eciego w związku. ale wszystkie dane nam sytuacje są po to aby z nich wybrnąć obronna ręką i nie dać sie pogrążyć.
tak więc Dziubo odwagi i siły Ci życze:happy2::happy2:trzymaj sie cieplutko

Mamo w boju, zachorowałaś na dom mówisz??Więc tak, myślę że jeśli chodzi o cenę to po pierwsze zależy gdzie ten dom miałby być, po drugie jaki duży i w jakim standardzie wykończony.Myślę że trzeba przeznaczyć przynajmniej 500tys tak na gotowo, cały zrobiony, ale nie wiem, to też zależy czy robi się samemu czy wynajmuje ludzi, trudno określić ile trzeba kasy przeznaczyć.U nas poszła już masa kasy a jeszcze nie koniec, buuuuu.
Jestem już tak zmęczona że padam z nóg i chyba zaraz pójdę spać, albo wezmę winko i posiedzę przed kompem, byłyśmy z Natalką właśnie w Ikei na obiado-kolacji, i kupić Jej buty, tak dziś sprzątałam po moim remoncie że nie miałam czasu pójść do sklepu ani zrobić obiadku, normalnie szok, takie rzeczy raczej mi się nie zdarzają. ale jestem dumna bo wszystko lśni.

mama w boju podaj wielkośc domku i ewentualnie lokalizacje a szybciutko zrobie ci na oko :-) kosztorys. Moj tatko na codzień takie domki buduje wiec wiem jak to jest :-D no i standard musi byc oczywiście hihi

Ja dzis byłam u gina dziewucha jak sie patrzy, tylko czemu tak nogi rozwala... waży juz 1990g lekarz mówił ze ja do 4500g dojdzie to ide na wywolanie bo nie chce abym sie porozrywala... czyli pewnie w kwietniu przywiam mala a nie w maju ale co tam im szybcej tym lepeij byle bylo wszysko oki ;-)

reklama
dobranoc:tak::-) my dziś pobiliśmy rekord- z budowy wyjechaliśmy po 22:szok: :D
Cris - domek powiadasz..;-)myśmy kupili w stanie surowym otwartym, jeśłi chcesz znać szczegóły to napisz na priv;-)Generalnie najdroższe w tym momencie jest: kupić działkę i wykończyć w środku.

Do góry