reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub Mam Zombi :)

Tomola - mój potrafi co 15 minut jeść. Jakby się budził co 2 godziny to bym była bardzo szczęśliwa :-). Dzisiaj na dokładkę obudził sie o 3 i marudził tak do 5. Nic mu nie pasowało. Po czym wstał już na dobre o 6:10.Niestety zdarza sie mu to coraz częściej. Teraz po wielkiej walce zasnął. Ja zajrzałam żeby się wyżalić i też sie lecę położyć, może sie zlituje i da mi z godzinkę pospać :-:)baffled:
Aha i ciągle ma te problemy z prykaniem, mam mu wprowadzić zupkę marchewkową, ale skąd będę wiedziała czy to znowu nie po niej ma problemy?????:wściekła/y:

reklama
Mrozik wspolczuje i zycze duzo sily, milej drzemki zycze - moze Ci sie uda zasnac.
Dziewczyny tylko nie zrozumcie mnei zle, ja wiem ze niektore z was maja sie duzo gorzej i moze nie powinnam sie zalic, ale to nie znaczy ze jak o tym wiem to ja sie czuje lepiej.
Ja poporstu myslalam ze z tymi naszymi dzieciaczkami to po pierwszych 3 misaicach, bedzie juz potem szlo ku jakiejs poprawie i unormowaniu trybu zyczia, a tu widze wrecz odwrotnie, jest duzo gorzej, nic - pozostaje sie umiechnac :-) i kochac dalej te malenstwa...

dzięki Tomola. Niestety nie pospałam, on co 5 minut się przebudza, nawet mi się już kłaść nie chce :baffled:. Zrobiłam sobie śniadanko i jem przy komputerze. Chyba się zaraz wezmę a prasowanie.
Tobie też życzę żebyś w końcu mogła się wyspać :tak:. Pewnie ze się można żalić, nikt na pewno źle nie zrozumie. Może mnie źle zrozumiałaś ;-). Ja też się żalę bo mi wtedy lepiej. No a ze mąż nie mógł telefonu odebrać to tu się szybko wyżaliłam :-D. Trzeba się cieszyć że maluszki są z nami i w miarę zdrowe :tak:.
Mnie tez wszyscy powtarzali ze najgorsze pierwsze 3 miesiące. Aż mnie to złości teraz, bo ja uważam że wtedy to nie było ciężko - tylko sen , jedzonko, spaerek. Spał po 2 godziny. Lecę bo się znowu przebudził

Dziewczyny tak naprawdę to zależy od dziecka. Niektore przez pierwsze miesiące sa idealne a potem następuje przemiana a niektóre odwrotnie. A czasami niestety trzeba i poczekać do trzech lat.
Mrozik gotowana marchewka działa raczej zatwardzająco więc jak było rozwolnienie to powinno pomóc.
A może powinnyście na noc dać maluchom jakąś kaszkę albo kleik - może wtedy lepiej by spały. Mój dostaje mleko z kleikiem, potem przytula się jeszcze do cycusia ale jak już zaśnie to śpi kilka godzin. Czasami mu się zdarza w nocy dobrać raz czy dwa do cyca ale to jest tylko takie popicie sobie.
Chyba że maluszek traktuje cyca jak smoczek a to już gorsza sprawa. Miałam coś takiego z Monika i ona mogła cały czas trzymać cyca w buzi a jak wypadał to się budziła.
Życze Wam cierpliwości i korzystajcie z drzemek w czasie dnia żeby odpocząć. Sprzątanie, pranie, prasowanie może poczekać - świat się nie zawali jak czegoś nie zrobicie, a Wasze zdrowie i spokój jest ważniejszy.

Dzięki Madziara za rady :tak:. Filip chyba właśnie ta traktuje cycusia - jak smoczka :baffled:. A jak poradziłaś sobie z Moniką? Ja myślałam o jakimś konkrecie przed snem, ale moja kruszynka juz nadto waży i wszystkie lekarki mówią że go to jeszcze bardziej utuczy :-(. Sama juz nie wiem co robić, bo on naprawde strasznie duzo waży - a karmić musze na żądanie :confused:

Mrozik a dlaczego musiz karmi cna zadanie?

Madziara juz robilam proby z kaszka, ale na razie zjadal jej tak malo ze raczej nie moga go zapelniac, a wiecej nei chcial bo mu bardzo nie smakowala, choc dzis mu zrobie bananowa, pono clepsza, zobaczymy :confused:
A powiedz o ktorej podajesz to mleczko z kleikim, na ile przed kapiela?

mrozik - ja slyszalam ze kukurydziana kaszka nie tuczy tak bardzo, jest tez kleik kukurydziany. Zuzia tez traktowala mnie jak smoczek i tylko z cyckiem w buzi spala ale od kilku dni jej sie odniewidzialo i wogole nie chce cyca, tylko sie naje i juz dalej do zabawy by leciala:-)
Tomola - a ty robisz ten kleik czy kaszke na wodzie czy na mleku bo ja chce robic na swoim mleku, pewnie bedzie smaczniejsze

Ewelina ja robie na wodzie, bo maly nie toleruje mleka:-(
Dokladnie to kaszke ryzowa bezmleczna o smaku jablkowym, a dzis sprobuje o smaku bananowym, zobaczymy...

A jakich firm te kazki kupujecie? Ja zadzwonię jeszcze do koleżanki która jest pediatrą, zobaczymy co ona powie.
Tomola - na żądanie muszę bo takie są zalecenia pediatrów :tak:. Staram sie jak najdłużej w dzień go przetrzymywać, jak już bardzo marudzi i nic nie pomaga to jest cyc. W nocy daję jak tylko się przebudzi, bo inaczej ani ja ani on nie spalibyśmy wogóle:no:

reklama
Tomola - przypomnij mi ty karmisz piersia czy butla:-) Te kaszki bezmleczne mozna wlasnie przygotowywac na swoim odciagnietym lekko podgrzanym mleku badz na mleku jakie podajesz normalnie. Wiem bo pisalam do bobovity z tym pytaniem i tak wlasnie mi odpisali. Ja jeszcze nie daje, ale jak bede juz dawac to tez wlasnie te bezmleczne na swoim mleku. Wiec sprobuj moze lepiej zasmakuje

Do góry