reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

jeszcze raz dziekuje za gratulacje ;-)

na nastepnej wizycie u gina mam zamiar spytac czy powinnam stosowac diete eliminacyjna (chodzi o bialko mleka i gluten) ale watpie czy mi cokolwiek powie... nasza alergolozka jest raczej specjalistka od alergii wziewnej...

a Wy co o tym myslicie? zaczac w ostatnim trymestrze czy dopiero po urodzeniu sie babla czy dopiero jak beda jakies objawy alergii???
a glutenem sobie poradze bo i tak poza pieczywem jem bezglutenowo ale nabial... jestem mleko-, jogurto-, serowo-, maslankowo-, kefirowo-, serowo- ZALEZNA ;-) wiec bedzie ciezko....

reklama
Rubi to że Jasio jest alergikiem nie znaczy ze kolejny maluszek tez bedzie ... oczywiscie nie mozesz tego wykluczyc ... ale wywdaje mi sie ze za wczasu nie ma co sie "głodzic" ... jedz to co lubisz i od czego jestes zależna ;-) tyle ze w mniejszych ilosciach ... buźka i daj znac co powiedzial alergolog :tak:

a u Nas w domu mały szpital :sorry2: ... Dawidek sie rochorowal, ja tez , meza dzisiaj zaczyna łamać ... normalnie koszmar :baffled: ... no nic, byle do wiosny ;-)

moniqa... u nas szpital byl jakies 2-3 tygodnie temu... wszyscy bylismy chorzy ;-(
jutro z jaskiem jedziemy do lekarza bo ten kaszel jest okropny i trwa juz zbyt dlugo

co do diety to... glodzic sie nie glodze tylko zastanawiam sie kiedy wyeliminowac bialko mleka... to ze jasiek ma skaze jest prawdopodobnie zasluga mojej milosci do nabialu... w ciazy i w czasie karmienia wciagalam sery, serki, mleko, jogutry...

do lekarza jedziemy juz nie tylko z kaszlem ale takze ze wzgledu na wymioty i goraczke...39 st.C ;-((((

scenariusz ten sam co 3 tygodnie temu... temperatura spada po leku i wraca jak bumerang... ;-(

a teraz pociagne watek alergiczny.... dowiedzialam sie ze ocet spirytusowy moze zawierac gluten!!!!!!!!

sporadycznie przyprawiam Jaskowi cos octem ale robilam to bo przez mysl mi nie przeszlo ze tam moze siedziec gluten.... ciekawe ile mnie jeszcze takich niespodzianek czeka.... ;-(

nie no...Jas czuje sie fantastycznie - antybiotyk super podzialal ;-) Jasiek biega, stepuje, skacze, spiewa...
a ja mimo ze bardzo kocham swoje dziecko mialam juz wczoraj dziwne mysli co do pozbycia sie go z domu... na dodatek zarazil mnie i powot do pracy w poniedzialek nie jest taki oczywisty ;-( chyba oszaleje... chce do praaaaacy!!!!

siedze w domu, nigdzie nie wychodze, bo maz wraca ok. 20 do domu i juz przypomina mi sie areszt domowy z pierwszej ciazy ;-(

dziewczyny! tylko mi nie mowcie, ze dalej chorujecie!!!

hmmm..., my nadal w domu na zwolnieniu - Jasiek mnie zarazil - sam sobie bryka po domu a ja mam tak zapchany nos ze oddychac nie moge - lekarka mi nic nie chce przepisac przez ciaze ;-(

mamy jednak tydzien, zeby Jasiek posiedzial w domku a od wczoraj uodparniam go esberitoksem... smakuje mu i sie o niego upomina ;-) wiec mam nadzieje, ze jak juz tym razem wrocimy do przedszkola i do pracy to na dluzej niz tydzien ;-)

pozdrawiam i czekam na oznaki zycia z waszej strony ;-)

dziewczyny! tylko mi nie mowcie, ze dalej chorujecie!!!

hmmm..., my nadal w domu na zwolnieniu - Jasiek mnie zarazil - sam sobie bryka po domu a ja mam tak zapchany nos ze oddychac nie moge - lekarka mi nic nie chce przepisac przez ciaze ;-(

mamy jednak tydzien, zeby Jasiek posiedzial w domku a od wczoraj uodparniam go esberitoksem... smakuje mu i sie o niego upomina ;-) wiec mam nadzieje, ze jak juz tym razem wrocimy do przedszkola i do pracy to na dluzej niz tydzien ;-)

pozdrawiam i czekam na oznaki zycia z waszej strony ;-)

rubi, zdrowiejcie
ja nie żyję, mój dziec przestał sypiać w dzień :baffled::-(

reklama
Witam
Mam na imie Aneta, jestem mama 4 mies Julki
Dopiero dzisiaj "dojrzalam" do tego zeby sie zapisać :-)
Jula robi kupy ze sladami sluzu i krwi wiec jestem na diecie bezmlecznej - podobno to alergia na mleko - ale kupa z krwia byla tez po jajku
Sa tez suche partie na kolankach i lokciach
Musze poczytac co pisalayscie juz wczesniej - sporo tego jest a moja pociecha za dlugo w dzien nie spi...
Pozdrawiam wszystkie mamuski

Do góry