reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Heloł pikne :-)

sorki, nie wiem co sie dzieje ... mam mega zaległosci :sorry2: .. wybaczcie :-)

alergia Dawidka poki co siedzi gdzies po kątach pochowana ;-) albo trafiliśmy na dobry lek ... tym razem został zmieniony na Xyzal - 18 sierpnia kontrola :tak:
ale za to u mnie alergia poszla na całego ... od 3 miesiecy mam zatkany nos, łzawienie oczu i ogolnie bleee :sorry2: ... ale co tam ... byle do zimy :-D;-)

Rubi kurcze Ty juz całkiem prawie na wylocie ... ależ ten czas zleciał :-)

Fredzik :-)

i reszta ... muahhh wielkie :-)

reklama
Założyłam aż cały nowy wątek, ale jakoś nie widzę ruchu :-(
Z rodzicami z atopowe-zapalenie i z parentingu myślimy o powołaniu stowarzyszenia atopików, żeby mieć dostęp do wiedzy i móc lepiej pomagać naszym dzieciaczkom. Co myślicie na ten temat, musimy mieć 15 chętnych, żeby móc zarejestrować "organizm prawny". ZAPRASZAMY! :tak:

Moniqa ;-) gdzies Ty sie podziewala???

nie mow mi ze na wylocie bo potrzebujemy jeszcze 2-3 tygodni ;-) wczesniej sie absolutnie na rozpakowanie nie zgadzam:no::no::no:

my do kontroli mielismy isc za 5 tygodni ale w miedzyczasie jasiek raz mial antybiotyk a teraz chyba ma drugi raz 3-dniowke.... od soboty mial goraczke a teraz wysypke ma na nogach i raczkach.... musimy znow odczekac z testami i prowokacja :wściekła/y::angry::no:
jak tak dalej pojdzie to go 18-tka zastanie z nie sprawdzimy czy alergia sobie poszlaaaaa :-D:tak:;-)

Moniqa ;-) gdzies Ty sie podziewala???

nie mow mi ze na wylocie bo potrzebujemy jeszcze 2-3 tygodni ;-) wczesniej sie absolutnie na rozpakowanie nie zgadzam:no::no::no:

my do kontroli mielismy isc za 5 tygodni ale w miedzyczasie jasiek raz mial antybiotyk a teraz chyba ma drugi raz 3-dniowke.... od soboty mial goraczke a teraz wysypke ma na nogach i raczkach.... musimy znow odczekac z testami i prowokacja :wściekła/y::angry::no:
jak tak dalej pojdzie to go 18-tka zastanie z nie sprawdzimy czy alergia sobie poszlaaaaa :-D:tak:;-)
Starszak wie co robi:tak::tak: teraz sie wychoruje a jak będzie miał rodzeństwo to będzie zdrowy żeby nie zarażać maleństwa;-);-).
Jak byś prowokacji nie miała to pewnie zdrowy by był:-):-) ot taka mała złośliwość chorób...

prowokacje to ma Jasiek :-):-):-)
najpierw robimy mu testy z krwi na obecnosc p/cial a potem bedziemy go pasc bialkiem krowim i obserwowac :-):-):-)

Witajcie kochane! :-)
Chciałam się dopisać do waszego wątku, i mam nadzieję że mnie przyjmiecie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jestem majową mamusią, u mojego synka wykryto skazę białkową, nadal karmię piersią więc same wiecie co to oznacza...dieta.... :baffled:
Przewertowałam internet w poszukiwaniu informacji co mogę jeść, czego nie, znalazłam jakieś przykładowe przepisy zarówno dla mnie jak i potem dla mojego dzieciątka (gdy będzie czas na rozszerzenie dietki u niego).
W miarę upływu czasu jest mi już łatwiej psychicznie ;-) choć na początku miałam straszną traumę :shocked2: nie miałam się kogo poradzić, tylko forum mi zostało...teraz wiem że sobie poradzę i że zrobię wszystko by jak najdłużej karmić synka dydolkiem :-D

no to tyle wstępu o mnie.....
pozdrawiam was bardzo serdecznie i życzę miłego weekendu :***

prowokacje to ma Jasiek :-):-):-)
najpierw robimy mu testy z krwi na obecnosc p/cial a potem bedziemy go pasc bialkiem krowim i obserwowac :-):-):-)

Wiem,wiem że to nie ty będziesz prowokować(a z drugiej strony......jakaś sesja na poczytnej rozkładówce;-)) tylko synek ma być "sprowokowany"...
Mam zasadnicze pytanie czy u 4 miesięcznego szkraba mogą pojawić się objawy ze strony układu oddechowego?? Już piszę o co mi chodzi.U koleżanki jadłam ciasto bez jajek na margarynie bezmlecznej z jabłkami i bananami o dodatku bananów zostałam powiadomiona jak pochłonęłam już 3 kawałki na 2 dzień Tina dostała małej wysypki i zaczęły "odrywać się jej uszy"-czyli że tak powiem norma niestety....ale zauważyłam też że ma sapkę wzięłam odglutownik i nic 0 suchy nosek po może godzinie mała w pozycji leżącej zaczęła łapać powietrze jak rybka.Chciałam jej coś odciągnąć z noska bo może się zapchał a tu d...a wszystko miała w nosku tak spuchnięte że nawet nie miałam jak nos suchy i zatkany na amen .Położyłam na ramieniu i w łazience zrobiłam "parówkę" po 5 mniutach bylo lepiej a po ok.15 jej przeszło ale strach miałam niezłego...czy to może być po tych pierniczonych bananach????

reklama
adusia ;-) wiem ze takie maluchy wysypka reaguja na alergeny wziewne ale czy na opak tez to tak dziala...? pojecia nie mam ale z alergiami wszystko mozliwe... najlepiej skontaktuj sie z alergologiem albo chociaz pediatra...

Do góry