reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Rubi:-D no to problem,ha ha.Przecież taśmą nie da rady mu zakleić buzi;-),tak jak w szkole gadułom zaklejał mój nauczyciel.No zostaje mieć nadzieję,że będzie powściągliwy w tym dniu:blink:

reklama
kobietki ale tak siedze i kombinuję, że przecież nie tylko alergia daje ten śluz w kupce i tą większą ilość kupek. Czego ja mam jeszcze doszukiwać się? bakterii? pasożytów? rota to nie jest na pewno, może jakiś niedorozwój i brak jakiegos enzymu? bo może fakt, że zbieglo się to z wysypką jest czystym przypadkiem....
Zaczął się sezon urolpowy i w mojej mieścinie zaraz poznikaja lekarze, a mam wrażenie, że jak sama nie powiem jakie chcę zrobić badania i jakich mi trzeba skierowań to nikt z Nich nie wyskoczy z inicjatywą. Ten dicoflor to też na moją sugestię:wściekła/y:. Pediatra wogóle twierdził, że nie ma probiotyku bez laktozy - ehhhh. A alergologowi musiałam podsunąć bo sam nie proponował.
Jakie my Mamy musimy być mądre i pedagogika i medycyna, ze nie wspomnę o farmacji...

kobietki ale tak siedze i kombinuję, że przecież nie tylko alergia daje ten śluz w kupce i tą większą ilość kupek. Czego ja mam jeszcze doszukiwać się? bakterii? pasożytów? rota to nie jest na pewno, może jakiś niedorozwój i brak jakiegos enzymu? bo może fakt, że zbieglo się to z wysypką jest czystym przypadkiem....
Zaczął się sezon urolpowy i w mojej mieścinie zaraz poznikaja lekarze, a mam wrażenie, że jak sama nie powiem jakie chcę zrobić badania i jakich mi trzeba skierowań to nikt z Nich nie wyskoczy z inicjatywą. Ten dicoflor to też na moją sugestię:wściekła/y:. Pediatra wogóle twierdził, że nie ma probiotyku bez laktozy - ehhhh. A alergologowi musiałam podsunąć bo sam nie proponował.
Jakie my Mamy musimy być mądre i pedagogika i medycyna, ze nie wspomnę o farmacji...

Alergia i astma mają podłoże toksyn wewnątrz organizmu!
Poczytaj dlugie ale warto.

coz tu tak cicho? nic sie u Was nie dzieje?

my skonczylismy antybiotyk w srode i za dwa tygodnie jedziemy na badanko krwi i zaczynamy prowokacje ;-) mam nadzieje ze Jasiek z niczym nie wyskoczy do tego czasu ;-)

Oj,dzieje się,dzieje :-). Ale jak dzieją się dobre rzeczy to wolę siedzieć cichutko bo gdy tylko pochwalę to coś się psuje. Dicoflor i Ketotifen unormowały biegunkę i wygląd kupek;-).
Teraz ja mogę potrzymać kciuki za Jaśka.:tak:

zaglada, zaglada.... i nawet napisze ze z naszej prowokacji na razie znow nici bo Jasiek chyba ma angine :-(
od wczoraj temperatura 38-39 st. C i bol gardla... zobaczymy co powie lekarz....czy znow antybiotyk...:no:

Witam. Jestem Magda i jestem mamą trójki dzieci. Mój obecnie trzyletni synek Kamil miał zrobione testy z krwi w wieku 9 miesięcy. Oczywiście wywalczyłam skierowanie do alergologa, bo pediatra nie chciał mi dać, bo stwierdził, że trzeba obserwować dziecko. A mój synek jak skończył pół roczku to sie zaczęła walka z zapaleniem oskrzeli, które się ciągle powtarzało regularnie co miesiąc. I Jak się okazało to testy wykazały, że mały jest uczulony na białko mleka krowiego i jajka. Ale dzięki bogu trafiliśmy do dobrego specjalisty i w tej chwili Kamilek ma trzy latka i jest zupełnie zdrowy. Pozdrawiam.

reklama
Witam wszystkie mamy !!!

Mam takie zasadnicze pytanie czy to możliwe żeby moja Konstancja miała alergię na tyle rzeczy????

Nauczona doświadczeniem i pokrzepiona radami RUBI wprowadzam do swojej diety (mała na piersi) po jednym nowym produkcie głównie chodzi o owoce i już wiem że mogę tylko jabłka,czereśnie i arbuza a zakazane są jagody , porzeczki i truskawki z nowości przecież wykończyć się można:wściekła/y::wściekła/y: boję się ruszyć malin,gruszek i brzoskwiń...jestem przerażona myślą o wprowadzaniu nowych pokarmów.
Ale cisza. Nikt tu nie zaglada?
Zaglądam,ale czasami czasu brak a i jakiś wypad na działkę się trafi:tak::tak: i tak zleci....
Witam. Jestem Magda i jestem mamą trójki dzieci. Mój obecnie trzyletni synek Kamil miał zrobione testy z krwi w wieku 9 miesięcy. Oczywiście wywalczyłam skierowanie do alergologa, bo pediatra nie chciał mi dać, bo stwierdził, że trzeba obserwować dziecko. A mój synek jak skończył pół roczku to sie zaczęła walka z zapaleniem oskrzeli, które się ciągle powtarzało regularnie co miesiąc. I Jak się okazało to testy wykazały, że mały jest uczulony na białko mleka krowiego i jajka. Ale dzięki bogu trafiliśmy do dobrego specjalisty i w tej chwili Kamilek ma trzy latka i jest zupełnie zdrowy. Pozdrawiam.

Szczęściara...że tak pięknie i bez problemu synka zdiagnozowali i że testy jasno wyszły:-D:tak::-D:tak:.Takie posty podnoszą na duchu!!!!

Do góry