reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klub mam małych alergików

Mokka 27 podaj przepis na to ciasto :-p:-p:-p, bo ja też jestem na głodzie :-p:-p:-p.:-:)-:)-:)-(

A WIEC:
1szkl mąki
1szkl kaszy manny lub kaszy kukurydzianej drobno ziarnistej
1szkl cukru ( ja daje mniej bo by bylo za słodkie)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
niekoniecznie cukier waniliowy
to wymieszać w misce i wysypywać warstwami na tortownicę na przemian z 1kg startych na tarce jabłek
to wygląda tak suche jabłka suche jabłka suche
i na to zetrzeć na tarce zmrożoną margarynę bezmleczną ok 3/4 kostki
piekarnik rozgrzany ( musi być gorący bo inaczej tłuszcz wycieknie z foremki ) do 190 C i około 50 minut.
i tyle
troche sie rozsypuje ale i tak warto
ja czasem modyfikuje trochę część suchą np o platki owsiane albo jakieś inne otręby, i zawsze robie 3 pelne szklanki suchego jeśli mniej cukru to uzupelniam innym np.kasza manną
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
No właśnie, szczepienia. Ja dzisiaj rozmawiałam z panią alrgolog, która prowadzi mojego synka i kazała na MMR nie szczepić bo jest na bazie białka jajka kurzego i mogą powikłania wystąpić. Jedziemy do niej na wizytę w pon, zobaczymy co jeszcze ciekawego nam powie ?

właśnie, ja tez sie zbliżam do tego szczepienia, pediatra zasugerowała żebym zrobila małemu testy z krwi ige na białko jajka kurzego, ale zaczekamy jeszcze na rewelacje pani alergolog

Ja jem chleb biały i Dawid ma bardzo ładna cerę, ale kolki niestety ma. Zresztą kolki miał nawet jak jadłam sam ryż i to chyba jeszcze większe
chcialam sie ciebie agamal spytać czy może podajesz swojemu dziecku witaminy typu cebion??
bo wlaśnie mi sie przypomniało że moja starsza córka miała właśnie po tym kolki, jak odstawiłam witaminki kolki znikły

POPROSZę O PRZEPIS NA TO CIASTO BEZ MLEKA I JAJEK :-)

A może wiecie, czy np. mogę małemu robić naleśniki bez mleka ale z jajkami przepiórczymi? Podobno one nie uczulają, żółtko na pewno bo Syzmek je od dawna ale z białkiem boję się spróbować :baffled:

napisałam juz go na górze strony 6 :)
ja tez sie zastanawiałam nad przepiórczymi ale nigdzie ich nie moge dostać

chcialam sie ciebie agamal spytać czy może podajesz swojemu dziecku witaminy typu cebion??
bo wlaśnie mi sie przypomniało że moja starsza córka miała właśnie po tym kolki, jak odstawiłam witaminki kolki znikły
Nie podaję żadnych witamin :no::no::no::no::no: oprócz wit. D3

ja chciałam Wam wstawic fajne stronki z przepisami dla alergików ale niestety cos mi nie wyszło... jutro popróbuję ;)

nas cebion tez uczulał...

hey...

od dzis naprawde zero słodyczy... mały w nocy dwie kupy ze śluzem walnał... plus piekna wysypka... krówki do lamusa... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: głupia byłam, ze mnie pokusiło ale naprawde tak brakuje mi słodkiego, ze szok...

ja sie tak zastanawiam może to jakieś przyprawy ?????????
bo właściwie nic nie jem , a jemu nagle sie pogarsza skóra albo ma srakę
czasem to czuję się już zupelnie głupia

reklama
a czym przyprawiasz? podobno nawet pieprz uczula...
z drugiej strony ja wywaliłam pościel (pierze) i spryskałam wszystko alergoffem /roztocza/...

Do góry