reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

;-)Witaj ja stosuje krople zyrtec.Julka nie miala innej wysypki niz ta która byla przed zastosowaniem kropli., stosujemy ja juz 2 tygodnie i raz buzia jest gladziutka a raz ma wysypke.;-)

reklama
mika! nam zyrtek w syropie przepisali wlasnie na pokrzywke. ladnie zadzialalo i Jasiek brak Zyrtec tylko kilka dni. teraz jest na diecie i jest spokoj...

chociaz... migdal wyciety, mlody od czwartku w domu siedzi a katar ma taki brzydki.... i jeszcze zaczal kaszlec... dzis jedziemy do pani laryngolog na kontrole... wiecie..ja chyba przstaje wierzyc w alergologow, laryngologow, lekarzy w ogole... mialo byc dobrze a nie jest... a moze ja zbyt niecierpliwa jestem?

no i jestesmy po kontroli u laryngologa, na ktorej jasiek dostal syrop antyalergiczny... pani doktor odradzila Zyrtec bo dziala nasennie i dala nam Claritine 1mg/ml - mam dawac Jaskowi na noc 3 ml. i masc od nosa na ten katar... masc mam dawac dwa razy dziennie przez 2 tygodnie a syrop do wykonczenia flaszki ;-) jutro napisze jak nazywa sie masc (o ile bedzie na niej sklad, bo jest robiona w aptece no i zostawilam tam recepte)

podrowionka ;-)

witam chciałabym sie przyłaczyc do was mamusie. moj synek ma alergie na mleko, przyjmujemy zyrtec juz 3 miesiac, poprawa była prawie natychmiastowa. niunio mial czerwone plamy na buzi, raczkach , nozkach po zyrtecu przeszlo, ale od czasu do czasu cos tam mu wyskoczy. pozdrawiam

Rubi to zdrówka dla Jasia :tak:

Fredzik dzieki za rade co do próbowania mleka koziego :-) ... zjadł dzisiaj oscypka koziego (3 kęsy :sorry2:) zobaczymy czy cos sie bedzie dzialo :tak:

Mika my jedziemy na zyrtecu bardzo długo (z przerwami co 3 miesiące) nic nigdy Dawidkowi po nim nie wyskoczylo ... moze najlepiej bedzie jakbys spytala lekarza, bo byc moze uczula Twojego maluszka i bedziecie musieli zmienic na jakis inny lek np. Ketotifen ... wiesz jak to z lekami, nawet te przeciwalergiczne moga uczulac :tak:

Bombelek witaj :-)

A u Nas jakis niefajny katarek i kaszelek sie przypałetał :dry: ... czyli zgodnie z zaleceniem lekarza zwiekszamy dawke eurespalu i wlanczamy oprócz rhinocorte, oftaqix :tak: ... mam nadzieje ze szybko minie :happy:

mika! nam zyrtek w syropie przepisali wlasnie na pokrzywke. ladnie zadzialalo i Jasiek brak Zyrtec tylko kilka dni. teraz jest na diecie i jest spokoj...

chociaz... migdal wyciety, mlody od czwartku w domu siedzi a katar ma taki brzydki.... i jeszcze zaczal kaszlec... dzis jedziemy do pani laryngolog na kontrole... wiecie..ja chyba przstaje wierzyc w alergologow, laryngologow, lekarzy w ogole... mialo byc dobrze a nie jest... a moze ja zbyt niecierpliwa jestem?

:szok:Witaj Rubi na razie nie przejmuj sie tym katarem i kaszlem,bo tak moze byc moja starsza córka po wycieciu migdalka zaraz zlapala angine ,a potem juz byla zdrowa.Julka w sobote miala 39 goraczki i mysle sobie ocho zaczyna sie i nic czekam na katar,:-(ale goraczka jak przyszla tak poszla nie ma kataru wszystko wrócilo do normy.:happy2:

czesc robbik ;-)

marze... nie wiem o co chodzi - mlody ma tylko katar (sorki za opis... zielone, ciagnace sie gluty) i jak tylko sie polozy to go ta wydzielina zalewa i strasznie kaszle... mam nadzieje ze masc ktora dzis odbieramy pomoze ;-)

heloł! co tu tak cicho?
masc jest z neomycyny, hydrokortyzonu, i jeszcze 3 innych skladnikow ktorych nie umiem odszyfrowac ;-)
afera z wkladaniem masci do nosa taka ze pol bloku pewnie slyszalo ze Jasiek oddychac nie moze, ale po wczorajszym podaniu (na noc) rano Jasiowi nie lecialo z nosa jak do tej pory a wydzielina byla o takiej fajnej konsystencji do wyciagniecia (sory za opis) - ani trawda ani lejaca sie.

a wracajac do 5 przemian to dziwi mnie stosowanie masla, wolowiny itp. u dziecka z alergia na bialko mleka krowiego... no wlasnie - jak wam zalecono? wolowina i cielecina jest polecana czy zabroiona? bo nam kazano i wolowine i cielecine wyeliminowac z diety jak zreszta wszystko co od krowy pochodzi... no i teraz sie pogubilam... bialko ktore szkodzi naszym szkrabom jest tylko w mleku i jego pochodnych czy tez w miesie tez?

reklama
Do góry