reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klub mam małych alergików

Hej nasza Majeczka ma 7 miesięcy i na azs ciepimy kilku dobrych miesięcy:( raz jest gorzej raz lepiej. najbardziej skuteczną maścią jest maść choleterolowaz dodtkiem witaminy A i E a na swędzenie ketotifen syropek.

A czy ta maść jest na receptę?
No i jakie ma działanie? Zasusza czy nawilża? Bo Pawełek nie ma sączących się ran, tylko czerwone krostki i suche chropowate place.

reklama
Witam kochane mamuśki ;-)
U nas znowu gorzej ;-( Hubi znów został zsypany na buźce krostkami ;-( Całą noc się drapał i nie wiem po czym .Oszaleje to azs jest okropne .Czy to możliwe ,że uczulił go rosołek?bo tylko to podejrzewam , może pietruszka w wywarze nie mam pojęcia ;-(
.....
My na krostki stosujemy teraz zwykła maść witaminową i też dobrze natłuszcza ,a kosztuje 2 zł ;-) .Tyle już mieliśmy tych maści ,że hej ,robione też . Ale najlepsza to była Hudosil hud salva ale droga bo 35 zł z tym ,że jest jej dużo i dobrze natłuszcza no i długo na buziaczku sie utrzymuje ;-)
pozdrowionka ;-)

Dzięki:-) poproszę moją lekarkę o receptę na tą maść.

No kosmetyki i te wszystkie maści są strasznie drogie. Jak zobaczyłam ceny np. Protopicu albo kosmetyków z serii atopiclair to masakra...
Dla mnie już dość drogie są kremy z emoluim- koło 30 złotych, a idzie ich tyle, że masakra:-(

No ale ważne żeby jakoś pomóc dzieciaczkowi...

agula... nie wiem,ale mieso kurczaka czesto uczula azsowscow, my stosujemy indyka... a moze w rosole dodalas pora i selera?one tez sa wstretne:-(jesli chodzi o uczulanie

mieso z kurczaka czesto uczula,my na indyczku robimy obiadki, a powiedz agula jakie danie przyzadzasz swojemu Hubertowi?jestem ciekawa,bo moj maly tez ma 9 miesiecy i moze jeszcze czegos nie wprowadzilam a powinnam

witam honda no właśnie myślałam żeby Ciebie o to samo zapytać ;-)
HUbus zajada mięsko z królika no i z indyka alergolog odradziła kurczaka .Gotuję małemy zupki z kalafiorem ,brokułami ,groszkiem zielonym , dodaje ryż i makaron do zupek nie daję zółtka bo sie boję raz dałam i było ok więc może zacznę . Z owoców to deserki ze słoiczka jagody,jabłka ,gruszki to go nie uczula .Gotuję kisiel na soczku z bobofruta .Gotuję też jabłko na wodzie i miksuję to dodaję kleik . No i kaszka na wodzie to je 2 razy dziennie . A Ty co podajesz małemu?

u nas parowki odpadaja,bo zawieraja mleko,a Maciusia azs wywiodlo sie ze skazy bialkowej.a u was?
od roku mozna podawac jesli na bialko mleka krowiego nie jest uczulony

reklama
co my jemy? a wiele, ale zaczne od tego ze przy azs mojego synka odpada wszystko co zawiera mleko. zupki z ziemniakami,marchwia ,pietruszka,porem, brokulem,kalafiorem,swieza kapustka, czasem fasolka szparagowa ugotowana do pogryzienia,owoce wszystkie oprocz cytrusow,Macius wcina babana az uszy sie trzesa. no i czesto owoce ze sloiczka z Hippa, obiadki czasem tez z Hippa kupuje takie jak kurczak z warzywami i ryzem, czasem cotage pai ,takie tu sa dania w Szkocji, czasem indyczek z warzywami,a tak ogolnie to sama gotuje. je zupki i warzywa i mieso podrobione widelcem osobno,nie w zupce, zoltko jak najbardziej co drugi dzien,raz na 2 tygodnie kawalek ryby,ostroznie dajemy bo uczulac moze, kaszki owocowe ale oczywiscie ryzowe na mleku modyfikowanym specjalnym nutramigenie na sniadanie i kolacje, 2-3 razy butle mleka, tez owoce gotuje w odrobinie wody i dodaje kleiku ryzowego,deserek robiony samodzielnie,to chyba wszystko... a i nie robie jeszcze rosolow,mieso zawsze osobno gotuje i dodaje do potrawy

Do góry