reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Hej nasza Majeczka ma 7 miesięcy i na azs ciepimy kilku dobrych miesięcy:( raz jest gorzej raz lepiej. najbardziej skuteczną maścią jest maść choleterolowaz dodtkiem witaminy A i E a na swędzenie ketotifen syropek.

A czy ta maść jest na receptę?
No i jakie ma działanie? Zasusza czy nawilża? Bo Pawełek nie ma sączących się ran, tylko czerwone krostki i suche chropowate place.

reklama
Witam kochane mamuśki ;-)
U nas znowu gorzej ;-( Hubi znów został zsypany na buźce krostkami ;-( Całą noc się drapał i nie wiem po czym .Oszaleje to azs jest okropne .Czy to możliwe ,że uczulił go rosołek?bo tylko to podejrzewam , może pietruszka w wywarze nie mam pojęcia ;-(
.....
My na krostki stosujemy teraz zwykła maść witaminową i też dobrze natłuszcza ,a kosztuje 2 zł ;-) .Tyle już mieliśmy tych maści ,że hej ,robione też . Ale najlepsza to była Hudosil hud salva ale droga bo 35 zł z tym ,że jest jej dużo i dobrze natłuszcza no i długo na buziaczku sie utrzymuje ;-)
pozdrowionka ;-)

Dzięki:-) poproszę moją lekarkę o receptę na tą maść.

No kosmetyki i te wszystkie maści są strasznie drogie. Jak zobaczyłam ceny np. Protopicu albo kosmetyków z serii atopiclair to masakra...
Dla mnie już dość drogie są kremy z emoluim- koło 30 złotych, a idzie ich tyle, że masakra:-(

No ale ważne żeby jakoś pomóc dzieciaczkowi...

agula... nie wiem,ale mieso kurczaka czesto uczula azsowscow, my stosujemy indyka... a moze w rosole dodalas pora i selera?one tez sa wstretne:-(jesli chodzi o uczulanie

mieso z kurczaka czesto uczula,my na indyczku robimy obiadki, a powiedz agula jakie danie przyzadzasz swojemu Hubertowi?jestem ciekawa,bo moj maly tez ma 9 miesiecy i moze jeszcze czegos nie wprowadzilam a powinnam

witam honda no właśnie myślałam żeby Ciebie o to samo zapytać ;-)
HUbus zajada mięsko z królika no i z indyka alergolog odradziła kurczaka .Gotuję małemy zupki z kalafiorem ,brokułami ,groszkiem zielonym , dodaje ryż i makaron do zupek nie daję zółtka bo sie boję raz dałam i było ok więc może zacznę . Z owoców to deserki ze słoiczka jagody,jabłka ,gruszki to go nie uczula .Gotuję kisiel na soczku z bobofruta .Gotuję też jabłko na wodzie i miksuję to dodaję kleik . No i kaszka na wodzie to je 2 razy dziennie . A Ty co podajesz małemu?

u nas parowki odpadaja,bo zawieraja mleko,a Maciusia azs wywiodlo sie ze skazy bialkowej.a u was?
od roku mozna podawac jesli na bialko mleka krowiego nie jest uczulony

reklama
co my jemy? a wiele, ale zaczne od tego ze przy azs mojego synka odpada wszystko co zawiera mleko. zupki z ziemniakami,marchwia ,pietruszka,porem, brokulem,kalafiorem,swieza kapustka, czasem fasolka szparagowa ugotowana do pogryzienia,owoce wszystkie oprocz cytrusow,Macius wcina babana az uszy sie trzesa. no i czesto owoce ze sloiczka z Hippa, obiadki czasem tez z Hippa kupuje takie jak kurczak z warzywami i ryzem, czasem cotage pai ,takie tu sa dania w Szkocji, czasem indyczek z warzywami,a tak ogolnie to sama gotuje. je zupki i warzywa i mieso podrobione widelcem osobno,nie w zupce, zoltko jak najbardziej co drugi dzien,raz na 2 tygodnie kawalek ryby,ostroznie dajemy bo uczulac moze, kaszki owocowe ale oczywiscie ryzowe na mleku modyfikowanym specjalnym nutramigenie na sniadanie i kolacje, 2-3 razy butle mleka, tez owoce gotuje w odrobinie wody i dodaje kleiku ryzowego,deserek robiony samodzielnie,to chyba wszystko... a i nie robie jeszcze rosolow,mieso zawsze osobno gotuje i dodaje do potrawy

Do góry