reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klub mam małych alergików

deli :-) chyba zostaje Ci stanie przy garach w :tak:

a wszystkim mamom alergikow i malym alergikom z okazji Swiąt zycze...

zdrowka i predkiego pozegnania sie z alergia :tak: i duuuuzo prezentow pod choinka ;-)

reklama
Andariel
Moja corcia ma azs skory od 3-4 miesiaca,od poczatku karmilam piersia,pediatra powiedziala ze jest uczulona na bialko,takze wiec nie jadlam bialka-zadnych serkow,serow,mleka-w tym czego jest najwiecej tego bialka,pomijajac to ze prawie we wszystkim znajduja sie jakies ilosci bialaka.pozniej po 5 miesiacu dlawalam jej nutramigen bllleeee-bardzo nie dobre,pozniej bebilon pepti a teraz jest na isomil 2,caly czas to ma raz mniej raz wiecej,uzywalam sterydow tylko ze z umiarem do dzis uzywam bo nie moge zniesc jak sie drapie do krwi,pozniej strupy-az plakac sie chce jak malenstwo sie meczy.teraz tez nie daje jej az tak bialka z tym ze jak wczesniej pisalam ze bialko jest prawie we wszystkim.i dlatego zapisalam ja na testy,bo juz sama nie wiem czy to tylko bialko a bardzo trudno mi zaobserwowac po czy ma ta alergie.Pozdrawiam

Justysia 140887 mi się nie otwiera link :-(.
Rubi to nie jest śmieszne, a stanie przy garach to nie dla mnie :-(.

Czy do alergologa potrzebne jest skierowanie? Jest ktoś z Katowic i może polecić dobrego? Chciałabym potwierdzić lub zaprzeczyć czy moja ma AZS czy coś innego. Nie ma skórki takiej jak wasze dzieciaczki, ale na 1 rączce i na nóżce można wyczuć toś taką chropowatą skórkę (plamkę) nie wiem co to jest ;/. Ostatnio nie pozwoliła się dotknąć lekarce i nawet nie miałam jak jej pokazać :-(.

DELI80
Kurcze nie wiem czemu sie link nie otwiera:(,mi sie otwiera.Wpisz w google wyklad ireny grzesiak tam Ci wyskoczy i przeszukaj tylko tam trzeba to sciagnac(video) na komputer.to jest wyklad o azs naprawde ciekawy:)Pozdrowionka

Justysia 140887 mi się nie otwiera link :-(.
Rubi to nie jest śmieszne, a stanie przy garach to nie dla mnie :-(.

Czy do alergologa potrzebne jest skierowanie? Jest ktoś z Katowic i może polecić dobrego? Chciałabym potwierdzić lub zaprzeczyć czy moja ma AZS czy coś innego. Nie ma skórki takiej jak wasze dzieciaczki, ale na 1 rączce i na nóżce można wyczuć toś taką chropowatą skórkę (plamkę) nie wiem co to jest ;/. Ostatnio nie pozwoliła się dotknąć lekarce i nawet nie miałam jak jej pokazać :-(.

Aha i do alergologa mozna od pediatry dostac skierowanie,ale za bardzo nie chca dawac:wściekła/y:Mi moja pediatra powiedziala ze nie moze:szok: juz nie chcialam wnikac czemu itp no i jade prywatnie na testy i do alergologa do Poznania-zobaczymy co to bedzie:-).Pozdrawiam

Moja lekarka to znajoma rodziny więc cicho myślę, ze nie będzie problemu :). Chociaż nie wiem czy tez nie pójdę prywatnie, bo z NFZ-tu długo się czeka z tego co słyszałam od dziewczyn. Zagadam dziś z teściową może zna jakiegoś alergologa i by zadzwoniła załatwić wizytę :p.
Dziękuje Justyś za info

hello :-)

deli :-) skierowanie do alergologa powinnas miec od pediatry Oliwii :-) ale czas oczekiwania na refundowana wizyte jest... u naszej lekarki to bite miesiace :-(

poszukaj w tym watku - dziewczyny podawaly tu namiary na dr Pudełko - nie wiem czy przyjmuje w Katowicach ale na bank gdzies na Slasku :-)

Monia miala wlasnie takie szorstkie plamy - najpierw tylko wyczuwalne a potem coraz bardziej widoczne :-(

ja juz mam za soba 12 dni diety... nie jest zle ale wydaje mi sie ze juz wieki mleka nie pilam... nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo - nie objadlam sie w te Swieta :-)
byloby calkiem OK gdybym teraz nie musiala robic Jaskowi prowokacji na blako melak krowiego - codziennie musze mu dawac twarozek a tu nawet lyzeczki oblizac nie moge :-(

Przykro mi Rubi
Dziękuje za info rozejrzeć się

Moja od jakiegoś czasu ma takie małe szorstkie, ale nic się z tym więcej nie działo. Ostatnio posmarowałam maścią niestety sterydową, bo już na twarzyczkę patrzeć nie mogłam i znikło wszytko :-). Chciałam użyć kremu, ale od razu wyszło ehhh no i znów nie smaruje niczym i nie wiem czy eksperymentować czy olać. Ale dziś znów sypie zimno się robi więc dobrze by było mieć krem dla niej.

No chyba kupie to co ty używasz :p

reklama
witam w Nowym Roku :-)

Jasiek ma prowokacje - wsio bylo OK ale wczoraj widzialam ze ma podrapane plecy... wysypki zadnej nie widac tylko slady ze sie drapal... hmmm... nie wiem co o tym myslec....:baffled::confused:

Do góry