reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopoty z naszymi dzieciaczkami

no to moj Patryczek pozbyl sie resztek pepowiny, odpadl nam w 8 dniu po a przemywalam raz przegotowana woda a raz spirytusem :-D bo sie nie moglam zdecydowac, ale dzieki za porady:)))))

reklama
Bardzo skuteczne jest smarowanie pępka piochtaniną (do kupienia w aptece każdej). Na patronażu położna nam podszepła. Odpadł kikutek expresowo:-)

Witam drogie emigrantki:-) otóż mam taki problem...mój maluszek od jakiegoś tygodnia dostaje nutramigen i nagle dziś pojawiła się gęsta zielonkawa kupka!!:szok: pewna znajoma poradziła mi podać dziecku prebiotyki+probiotyki no i teraz moje pytanie brzmi- jak ja to mogę znaleźć w Irlandii?jak się o to zapytać?poradźcie mi coś...mała ma 6 tygodni...

witam, ja podaje mojemu synkowi, ktory ma 5 tyg. probiotyk, przyslany przez rodzine z Polski, bo tutaj nie znalazlam takiego dla noworodkow, co prawda nie pytalam we wszystkich aptekach, ja akurat szukalam BioGaia Infacol-u. Ten z Polski to dicoflor 30, zaczelam podawac 5 dni temu wiec chyba za wczesnie na rezultaty.Troche poczytalam o probiotykach i wydaje mi sie ze nie ma wiekszego znaczenia jaka firma, byle byl odpowiedni do wieku. Maly kolek nie ma ale chyba ma sklonnosci do alergi bo tatusiu:( w kazdym razie ma wysypke od 2 tygodni i nie bardzo wiem od czego, na razie bawie sie w eliminacje pokarmowa,jak zalecil lekarz, a moze to poprostu tradzik niemowlecy i trzeba to przeczekac?

hej dziewczyny tak czytam co piszecie moj Szymon ma te same objawy hmm wydaje mi sie ze musze zapytac lekarza moze jemu tez powinnam podac ten preparat.
anieszka72 piszesz ze sa w Polsce te preparaty a mozna je dostac bez recepty wysle rodzinke do apteki niech mi przysla .
U Szymona problemy zaczely sie po wirusowej biegunce jaka przechodzil chyba z tydzien go meczylo po tym byl jakis czas na sojowym mleku bylo wszytko dobrze powoli wprowadzilam mu melko modyfikowne ale znowu wrocilam do sojowego bo maly zrywal sie w nocy z placzem i byl bardzo nerwowy.Teraz widze poprawe. pozadrawiam

pewnie ze bez recepty, probiotyki teraz w modzie, nam do jogurtow tez dodaja (activia) a tutaj znalazlam takie od 6 miesiaca dla maluszkow, czyli moj sie nie lapie:(
jak Ci rodzinka kupi to niech wrzuci do koperty i za 2 dni bedziesz miala:) tylko zastanow sie nad iloscia bo w opakowaniu jest 10 saszetek, 1 na dzien a podobno to dosc dlugo trzeba przyjmowac, wyczytalam ze rezultaty moga byc widoczne po kilku tygodniach bo potrzeba czasu zeby te bakterie zaczely pracowac w jelitach:)
a mojemu lobuzowi wysypka schodzi:))) ale nie wiem czy to dlatego ze odstawilam jego kosmetyki, czy moja dieta:((( czy to ze go myje w krochmalu? czy to tylko chwilowe i znowu przyjdzie, zobaczymy

Witam chcialabym zaproponowac temat naszych Dzieci,roznych porad...jak sobie radzic w roznych sytuacjach.przy chorobach,zabkowaniu.co podawac jakie leki itd.:-)ostatnio szukalam na forum o tym czemu dziecko zrywa sie z placzem w nocy i nie chce samo spac ale niestey nic nie znalazlam.....:-)daltego chcialam zeby cos takiego bylo.by sluzyc sobie pomoca na forum.pozdrawiam

reklama
Do góry