reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kleszcz w 20tc a borelioza

Mnie kleszcz ugryzł kilka dni po tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. Rumień pojawił się po kilku dniach w zupełnie innym miejscu więc obserwuj całe ciało. Zrobiłam badania krwi po miesiącu bo tak wykaże chorobę najszybciej. Przyjmowałam antybiotyk, który dużo nie dał bo boreliozę mam nadal. Dzieci urodzone zdrowe.
i p/ciała metoda elisa w tym pierwszym badaniu krwi Ci wyszły?

reklama
Mnie kleszcz ugryzł kilka dni po tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. Rumień pojawił się po kilku dniach w zupełnie innym miejscu więc obserwuj całe ciało. Zrobiłam badania krwi po miesiącu bo tak wykaże chorobę najszybciej. Przyjmowałam antybiotyk, który dużo nie dał bo boreliozę mam nadal. Dzieci urodzone zdrowe.
A miałaś oprócz tego rumienia inne objawy? Trochę sje boje, ze mi to wyjdzie gdzieś na głowie i nie zobaczę…

Na szczęście tylko rumień. Żadnych innych objawów
To będę się obserwować. U mnie ten kleszcz to był naprawde chwile, nie był napity i łatwo się usunął bo, ze tak napisze „nie wpił” się w skore. Ponoć aby zarazić powinien być w skórze kilka godzin i powinien pic ta krew a tu nic. Rzuciłam zdjęcia jak dziad wyglądał. Duuuuuuze przybliżenie! 😅

Załączniki

• C82CF297-91D9-46A8-975A-35C29A949A73.jpeg
    C82CF297-91D9-46A8-975A-35C29A949A73.jpeg
    995 KB · Wyświetleń: 183
  • AF96C059-29FC-4464-BEC4-473AA27C842B.jpeg
    AF96C059-29FC-4464-BEC4-473AA27C842B.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 172
No faktycznie wyglada tak jakby nie zdazyl sie opic. Narazie sie nie stresuj. Ja tez obserwuje syna. W niedziele mina 2 tyg od ugryzienia. Narazie wciaz sie nic nie dzieje. Przy odrobinie farta to bedzie 12 kleszcz w moim zyciu bez konsekwencji. ( mnie ucielo wlacznie 11). Z tym ze jako nastolatka i studentka srednio sie tym przejmowalam, a inaczej juz sie podchodzi do tych pokrak w ciąży lub jako mama. Moim największym koszmarem w ciazy jednej i drugiej byla wizja kleszcza lub ugryzienia przez psa. Zycze Ci tyle samo farta w zyciu ile ja mam, czyli 0 boleriozy i innych chorób odkleszczowych.

To będę się obserwować. U mnie ten kleszcz to był naprawde chwile, nie był napity i łatwo się usunął bo, ze tak napisze „nie wpił” się w skore. Ponoć aby zarazić powinien być w skórze kilka godzin i powinien pic ta krew a tu nic. Rzuciłam zdjęcia jak dziad wyglądał. Duuuuuuze przybliżenie! 😅
Mój był jeszcze mniejszy, zdjęłam go normalnie palcami.

reklama
Do góry