reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kleik ryżowy - 3 miesiące .

no własnie podaje mu Aptamil Hungry Milk :) zaczelam mu dosypywac kleiku kukurydzianego i robi mi ladne kupki bez wysilku:)
dzieki dziewczyny no ale powoli bede sie starac zwiekszac dawki bo nadal marudzi :)

reklama
katiuszka cześć stara! Też miałam napisać, ale się zbieram. Z Gatto czasem gadam.

Moje dziecię jest cudowne, z resztą jak każde dla swojej mamy. Śpi mi pięknie, może normalnie bo nie mam porównania. Kładzie się koło 20-21.00 i śpi do 5.00, zajada butelkę i dalej śpi do 8.30-9.30. NIe choruje, gaduła jest niesamowity, śmieszek też. Uwielbia wszystkie dziewczyny i kobitki, do każdej się śmieje babiarz jeden. Nadal nie płacze. Właściwie płakał tylko 3 razy, tak to sobie pomarudzi jak za długo mu butelkę szykuje. No słodziak jest niemożliwy, a jak Julek?:-)

tere fere aaa to Ci się cud-dziecię trafiło:tak::-) Mój Julek zasypia między 19-20, śpi do 4-5 rano, zje flachę i śpi dalej, różnie raz do 6:30, raz do 8:30. Też nie jest źle. Miał schizy z jedzeniem, szalał jak nie wiem co...chyba mu coś było, ale angielska służba zdrowia, że oczywiście wszystko jest ok!!! jak to u nich....Ostatnio robiłam mu prywatnie testy na alergię, bo najpierw dostał wysypki, takiej kaszki na nóżkach, a później zobiło mu się z tego takie plamki czerwone. W przychodni hinduski lekarz, ze to egzema, dał krem na parafinie do smarowania i tyle. Pytałam od czego to może być, bo chyba pasowałoby znaleźć przyczynę, a nie leczyć tylko skutek. No ale dla nich nic się nie dzieje. Ja miałam podejrzenia, że albo ma alergię na mleko, może na laktozę, no chyba, ze coś z zewnątrz. Zrobiłam testy na 11 podstawowoych, tych głównych alergennów.,nic nie wyszło. To ja już nie wiem co to mogło być. Babeczki z tematego wątku pisały mi, że pewnie jakiś kosmetyk, może proszek do prania itp. Ale ja nic nie zmieniałam, opróćz kremu z filtrem. Kupiłam taki dla dzieci z wysokim filtrem 50, i chyba to po tym. Dopiero później wyczytałam w gazecie Mamo to ja, że do 6 miesiąca życia nie stosuje się takich kremów:baffled: że w tym czasie niemowlę ma unikać słońca...ok, tylko, że jak śmigam z nim w wózku, no to przecież słońce pada mu np.,na nóżki. Przecież nie będę go kocem nakrywać, jak jest gorąco. No nic, krem odłożyłam, powoli znika, ale jeszcze ma blado różowe plamki. Za 2 tyg lecimy na miesiąc do Polski, to pójdę z nim na dokładny "przegląd":tak: bo tu to wszystko jest normalne:-p
A tak z innej beczki, to widziałam Waszą sesję zdjęciową z małym i jeszcze ciążową. Nooo laska...super wyglądałaś z brzuszkiem, a jakie ciuszki...nooo nooo nooo A Tymuś też słodziaczek!!!!
Lecę, bo się własnie dzieć obudził!!!
paaaa

Do góry