reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy PO ciazy

• Starter tematu Użytkownik Usunięty
  • Rozpoczęty
wreszcie weszłam w kolejne dzinsy sprzed ciąży - na razie dwie pary tylko - ale już chociaż coś - waga stoi w miejscu na 56,5 kg - więc wszystko dzięki ćwiczeniom i pasowi ściągającemu :)

krisowa, wyczytałam w mojej mądrej książce o niemowlętach że rzeczywiście utrzymanie wago ok 5 kg w nadmiarze sprzyja laktacji - tylko nie wiem jak się to sprawdza w praktyce

reklama
U mnie juz prawie 3 tyg po porodzie i zostały mi do zgubienia 4 nadprogramowe kilogramy do wagi sprzed ciąży, a chciałabym 8 zgubić.
W spodnie sprzed ciązy na razie w żadne nie wchodzę :(

Polećcie mi jakiś dobry-sprawdzony pas poporodowy dziewczyny - patrzeć już nie mogę na swój wiszący brzuch- fuj!

u mnie dzisiaj waga pokazała już 55 kg, jeszcze tylko 2 kg i bedzie ok

chouette - ja mam pas Pani Teresy, nie jest zły, dobrze ściąga, tylko ciężko mi go przez biodra wsunąć

mi zostało jeszcze 3,5kg do wagi sprzed ciąży.
czekam na koniec połogu i ruszam na aerobic.

a ja nie wiem ile waze po porodzie bo w szpitalu zapomnialam sie zwazyc a nasza domowa pozyczyl kolega (bagaz przed wyjazdem wazyl) i jeszcze nie oddal

ale dzis obejrzalam fotki moje z Mlodm i baaardzo nie podoba mi sie to co na nich widze :(

mam pytanko od kiedy po cc mozna zaczac nosic pas poporodowy?

najgorsze ze mi lekko sie rozszedl szew i nie wiem kiedy zaczne cwiczyc :(
a no i po porodzie kilka rozstepow wyszlo! a myslalam ze mnie to jakos minie
po prostu lapie przez moj wyglad dola juz !!!!

flower po cc brzuszków przez 6 msc nie mozna niestety :( sama nad tym ubolewam
ale lekkie cwiczenia typu pilates to po miesiacu juz mozna jak czujesz sie na silach, jestem ciekawa kiedy aerobik moznA?

Flower mam to samo...Wogóle się sobie teraz nie podobam.Mam jeszcze z 10kg do zrzucenia jak bym chciała ważyc tyle co przed ciążą czyli 58.Nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę wyglądać jakoś normalnie.Pasa nie nosze.Brzuch nie za wielki mam tylko taka garaletka się zrobiła.A zebrać się do ćwiczenia brzuszków jakoś nie mogę...ech...

A u mnie 57kg :-) czyli 2kg mniej niż przed ciążą :-D brzuszek super się wchłonął, jeszcze 3cm i będzie forma :-D

eszz a ja od tygodnia stoję z wagą. Ciągle 70,5 jeszcze 2,5 do stanu sprzed ciąży, ale chciałaby zgubić więcej...

zobaczymy

reklama
chouette - juz kiedys pisałam ze na stronie szpitala szpitalkarowa.pl sa cw po cc - juz miesiac po cc mozna robic delikatne brzuszki - ja robie i nic mnie nie boli, obecnie cwicze i nosze pas ale wszystko sie zatrzymalo w miejscu, nic nie chce ruszyc dalej, flaczek maly wisi i waga wrocila na 56,5 kg :/ dobrze ze do lata jeszcze troche czasu, od maja jak miną 3 miesiace ide na pilates, aerobik, zaczynam grac w tenisa i mam nadzieje ze wroce do tego co bylo wczesniej!

Do góry