reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy PO ciazy

• Starter tematu Użytkownik Usunięty
  • Rozpoczęty
ja po 12 dniach w szpitalu w domu weszlam na wage i mam mniej o 10 kg :tak::tak: kurde tez musze zaczac pracowac nad skora na brzuszku, choc obawialam sie ze bedzie wygladal gorzej.Narazie martwi mnie rana po nacieciu albo peknieciu, bo mialam i to i to, a jeszcze szew mi sie nie rozplynol.

reklama
na stronie szpitala - szpitalkarowa.pl są ćwiczenia które można już w połogu wykonywać, zarówno po sn i cc :) ja od jutra zaczynam :D

a na wiszącą skórę nadal twierdze ze peeling i krem ujędrniający są najlepsze - u mnie widzę rezultaty, tylko muszę zrzucić 4kg nadmiarowe ktore siedzą mi w pośladkach i brzuchu

Zawsze bałam się tego wątku, że kiedyś będę musiała się w nim wypowiedzieć :zawstydzona/y:
I szczerze mówiąc jestem mile zaskoczona :szok:
W ciąży przytyłam 14kg. W dniu porodu miałam 82 na koncie (albo nawet więcej troszkę) a dziś rano waga pokazała 73,9. Zostało jeszcze 5kg do stanu wyjściowego a to dopiero 6 dni po porodzie... :-)

mi te 5 kg nadmiaru po wyjsciu ze szpitala nie chce schodzić... nie jem wiecej niz w ciazy, odrzuciałam zapychacze typu ciastka i inne slodycze, cwicze i tylko jeden kg w 2 tygodnie mi spadł... nigdy nie musiałam kontrolować wagi i stosować diet, ale teraz to jakaś załamka :( ciągle mam 4 kg nadmiaru i nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży

to ja w ciąży przytyłam 17 kg. Waga wskazywała 78,5kg przed szpitalem. Dzisiaj minął 11 dzień po porodzie a waga wskazuje 68,4 kg, czyli zrzuciłam jakieś 10, zostało mi jeszcze 7,5 i będę ważyła tyle co przed ciążą.
...ale ten wiszący brzuch/skóra po cc- jak się go pozbyć? nie można ćwiczyć przez 6 msc, szkoda, że nie wycięli nadmiaru skóry podczas operacji ;)

Dzisiaj znów stanełam na wadze i przez ostatnie dwa tyg spadło kolejne dwa kilo.Nie wiem czy to dużo czy mało...ale co z tego jak jeszcze 10 do przodu...

Munie schudłaś wręcz książkowo. Po porodzie najlepsza utrata wagi, która nie spowoduje efektu jo-jo to tracenie 0,5 kg na tydzień. No i niestety po cc trochę wolniej się chudnie.

ani83, zrzuciłam przez ostatnie tygodnie 2 kg - byłam na poziomie 56 kg... i wróciłam znowu na 57 - bo w tym tygodniu u mnie jest moja mama i dba o moje odżywienie i głodna nie chodzę :/

mój cel to 53,5 kg tyle ile miałam przed zajściem w ciążę - najgorszy jest ten wystający brzuch, ach co zrobić... z drugiej strony gdzieś czytałam że te ok 4-5 dodatkowych kg wpływa pozytywnie na laktację - więc sama nie wiem czy wcisnę się jeszcze w rozmiar 36 czy nie

A u mnie nie jest tak kolorowo. W ciazy przytylam 25 kg (prawie tyle samo co w 1 ciazy...):wściekła/y:
Bylam zalamana gdy po wyjsciu ze szpitala weszlam na wage. Na minusie bylo tylko 4 kg, gdzie samo dziecko wazylo 3.600.
Fakt, bylam strasznie opuchnieta.
Kazdego dnia bylo lepiej, bo codziennie zrzucalam 1 kg. W ciagu tygodnia stracilam 10 kg.
Ale zostalo jeszcze 13 do zrzucenia :-( Dzisiejsza waga wskazala 67,9 kg a ja chce wrocic do 55 kg.
Uda mi sie, uda... musi ;-)

reklama
U mnie dzis na wadze 10 kg mniej od porodu :-) w dniu porodu bylo 75 kg, dzis 65 kg :-) do wagi sprzed ciazy jeszcze 6 kg :-)

Do góry