reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy PO ciazy

• Starter tematu Użytkownik Usunięty
  • Rozpoczęty
ja po 12 dniach w szpitalu w domu weszlam na wage i mam mniej o 10 kg :tak::tak: kurde tez musze zaczac pracowac nad skora na brzuszku, choc obawialam sie ze bedzie wygladal gorzej.Narazie martwi mnie rana po nacieciu albo peknieciu, bo mialam i to i to, a jeszcze szew mi sie nie rozplynol.

reklama
na stronie szpitala - szpitalkarowa.pl są ćwiczenia które można już w połogu wykonywać, zarówno po sn i cc :) ja od jutra zaczynam :D

a na wiszącą skórę nadal twierdze ze peeling i krem ujędrniający są najlepsze - u mnie widzę rezultaty, tylko muszę zrzucić 4kg nadmiarowe ktore siedzą mi w pośladkach i brzuchu

Zawsze bałam się tego wątku, że kiedyś będę musiała się w nim wypowiedzieć :zawstydzona/y:
I szczerze mówiąc jestem mile zaskoczona :szok:
W ciąży przytyłam 14kg. W dniu porodu miałam 82 na koncie (albo nawet więcej troszkę) a dziś rano waga pokazała 73,9. Zostało jeszcze 5kg do stanu wyjściowego a to dopiero 6 dni po porodzie... :-)

mi te 5 kg nadmiaru po wyjsciu ze szpitala nie chce schodzić... nie jem wiecej niz w ciazy, odrzuciałam zapychacze typu ciastka i inne slodycze, cwicze i tylko jeden kg w 2 tygodnie mi spadł... nigdy nie musiałam kontrolować wagi i stosować diet, ale teraz to jakaś załamka :( ciągle mam 4 kg nadmiaru i nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży

to ja w ciąży przytyłam 17 kg. Waga wskazywała 78,5kg przed szpitalem. Dzisiaj minął 11 dzień po porodzie a waga wskazuje 68,4 kg, czyli zrzuciłam jakieś 10, zostało mi jeszcze 7,5 i będę ważyła tyle co przed ciążą.
...ale ten wiszący brzuch/skóra po cc- jak się go pozbyć? nie można ćwiczyć przez 6 msc, szkoda, że nie wycięli nadmiaru skóry podczas operacji ;)

Dzisiaj znów stanełam na wadze i przez ostatnie dwa tyg spadło kolejne dwa kilo.Nie wiem czy to dużo czy mało...ale co z tego jak jeszcze 10 do przodu...

Munie schudłaś wręcz książkowo. Po porodzie najlepsza utrata wagi, która nie spowoduje efektu jo-jo to tracenie 0,5 kg na tydzień. No i niestety po cc trochę wolniej się chudnie.

ani83, zrzuciłam przez ostatnie tygodnie 2 kg - byłam na poziomie 56 kg... i wróciłam znowu na 57 - bo w tym tygodniu u mnie jest moja mama i dba o moje odżywienie i głodna nie chodzę :/

mój cel to 53,5 kg tyle ile miałam przed zajściem w ciążę - najgorszy jest ten wystający brzuch, ach co zrobić... z drugiej strony gdzieś czytałam że te ok 4-5 dodatkowych kg wpływa pozytywnie na laktację - więc sama nie wiem czy wcisnę się jeszcze w rozmiar 36 czy nie

A u mnie nie jest tak kolorowo. W ciazy przytylam 25 kg (prawie tyle samo co w 1 ciazy...):wściekła/y:
Bylam zalamana gdy po wyjsciu ze szpitala weszlam na wage. Na minusie bylo tylko 4 kg, gdzie samo dziecko wazylo 3.600.
Fakt, bylam strasznie opuchnieta.
Kazdego dnia bylo lepiej, bo codziennie zrzucalam 1 kg. W ciagu tygodnia stracilam 10 kg.
Ale zostalo jeszcze 13 do zrzucenia :-( Dzisiejsza waga wskazala 67,9 kg a ja chce wrocic do 55 kg.
Uda mi sie, uda... musi ;-)

reklama
U mnie dzis na wadze 10 kg mniej od porodu :-) w dniu porodu bylo 75 kg, dzis 65 kg :-) do wagi sprzed ciazy jeszcze 6 kg :-)

Do góry