reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy PO ciazy

• Starter tematu Użytkownik Usunięty
  • Rozpoczęty
Dziewczyny, co do tych pasów, to ja słyszałam że rozleniwia mięśnie, zamiast pomagać, ja na początku chciałam sobie go kupić, ale zrezygnowałam. Wy piszecie, że waga stoi w miejscu, a ja mam odwrotny problem, bo jak tak dalej pójdzie to poniżej 40 spadnę. W dniu porodu miałam prawie 15 na plusie (prawie 59), kilka dni po wyjściu ze szpitala już 10 mniej, a teraz co wejdę na wagę to mi mniej pokazuje. Wczoraj 47,2 rano wskazywała, a nie robię prawie nic poza gotowaniem i karmieniem. Mama na razie prasuje, sprząta (narzeka że jej się nudzi, ale jeszcze tylko tydzień i wraca do PL) a spacerkom przeszkadza pogoda.
U mnie karmienie na prawdę wyciąga.

reklama
Także w pas muszę zainwestować bo u mnie oponka przedciążowa. W ciąży przytyłam 8 kg, zrzuciłam na ten moment 9 kg, do wagi idealnej zostało mi 16. Już kilka lat temu postanowiłam, że jeżeli będę drugi raz w ciąży to po porodzie ostro się za siebie zabiorę. I zamierzam trzymać się planu. Chciałabym do początku maja zrzucić jeszcze 5kg (komunia córki).

ani83 - to trzymam kciuki zeby plan sie powiodl, ja mam pas Pani Teresy - tak jak pisałam ciężko go włożyc przez biodra ale świetnie sciąga, dzięki niemu ten nadmiar skóry zaczął widocznie się schodzić :) także ja jestem bardzo zadowolona, no a oprocz tego do pasa oczywiscie trzeba dolaczyc zestaw cwiczen - nawet w tym opakowaniu sa wydrukowane cwiczenia, ale wszystkie sa takie same jak na tej stronie szpitalkarowa.pl

O rzesz w mordę.Znów wlazłam dziś na wagę...i od miesiąca stoi w miejscu 68...:baffled:(a jeszcze 10kg). W piątek chciałam zacząć ćwiczyć brzuszki...i dupa wołowa.Od jakiś dwóch tyg.Tak mnie plecy bolą że nawet podnieść się nie mogłam...

Gruba jestem...wczoraj na spacerek chciałam założyć jakiś cieńszy płaszczyk mam takie dwa rozmiar 36 i co...zapiąć się zapiełam a co...ale wyglądałam jak ściśnięty baleron...i musiałam grubszą kurtkę założyć...aż wstyd...wiem wiem że to dopiero trochę podan dwa miechy po porodzie...ale i tak źle się z ty czuje...

Cyśka mam tak samo :crazy: też chciałam założyć cieńszą kurtkę (roz.36) i dupka blada :/ mam mamy płaszcz... ale jest brzydki :p za 2 tyg mam wizytę u gin, jak powie, że jest ok, to kupię pas i zacznę ćwiczyć.

Cyśka ja też tak mam :( Nie wyglądam grubo bo ważę z rana 59kg(przed 53-54) przy wzroście 164cm, ALE ja nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży... nie mogę ich na dupnik zaciągnąć nawet :-(Wcześniej miałam rozmiar 36-8 a teraz 40 !!!!!!!!!!!!!!!!!! WRR Płaszcze i inne takie tam to nie zapnę po pierwsze tu gdzie brzuch a po drugie tam gdzie mam cycki :crazy: Dla mniej najgorszy ten wredny brzuch

geniusia,lady - no to widzę że nas to samo dołuje...

lady - to ja właśnie przed ciążą ważyłam 58 przy 164cm i czułam się ze sobą naprawdę oki...ale teraz to ...ach szkoda gadać... no a niestety nie mam już 20-u lat tylko sporo więcej i tak łatwo zrzucić mi nie będzie te kilogramy...

cyśka no ja już też trochę przed 40 jestem :-D
U mnie narazie 1,5kg mniej niż przed ciążą- czyli ważę 52,5kg. Myślę że to wszystko przez karmienie piersią bo nie powiedziałabym że mniej jem- wręcz przeciwnie. Ale oponka na brzuchu ze skóry jest a ćwiczyć jeszcze po cesarce nie moge. :-:)-(

:baffled: tak sobie założyłam przedciążowe spodnie i :no: nic z tego... Mam wielkie uda! wielki tyłek! taka nieforemna jestem... Mam 164 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 54-55 (w 5 t.c. 53,70 kg) i bym chciała do tej wagi zejść. W brzuchu... 85 cm :no: uda - każde ma po 4 cm więcej niż przed ciążą (akurat się pomierzyłam i zapisałam jeszcze przed planowaniem kajtka małego)... jestem masakrycznie nieforemna i źle mi z tym :( a wiek...? tfu tfu, wiem, niestety im człowiek starszy, tym trudniej zgubić kilosy (mam 36 lat) :/ A ciężko mi znaleźć czas nawet na te ćwiczenia ze szpitala na Karowej :/ jak noszę malucha na rękach, to sobie czasem robię przysiady, kręcenia biodrami a poza tym wytupuję kilometry po mieszkaniu, to tyle mojej gimnastyki.

reklama
jak czytam ile wy macie na wadze po ciazy to wam ZAZDROSZCZE!!! dziewczyny do swoich wynikow dodajcie sobie 40 kg i to bede ja!!!!
Prawie dwie galwaygirl :tak:Wprawdzie mam 172 ale to i tak za duzo o wiele!!! Przed ciaza juz mialam taka wage ale jak sie odchudzalam to spadlam ok 13kg.A teraz ..... czekam az mala pozwoli mi w dzien gotowac to sie znowu wezme za diete(w dzien robi przewaznie 5 minutowe drzemki chyba ze jest spacer albo jestesmy u baby- jak na zlosc)

Do góry