reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy PO ciazy

• Starter tematu Użytkownik Usunięty
  • Rozpoczęty
No ja na razie wagę omijam...boję się spojrzeć prawdzie w oczy:) chociaż w większość spodni wchodze to widzę, że mi jeszcze tu i ówdzie zostało, myślę, że z 5, jak nie 6 kg co najmniej, nie mam ciśnienia zeby wrócić koniecznie do tych 51 kg może być z kilo czy dwa więcej no ale nie 5:) Jedyne z czego jestem bardzo zadowolona i mile zaskoczona to z brzucha już prawie go nie mam!!:-):szok: nad blizną mam lekko jeszcze spuchnięte ciało no i oczywiście coś tam widać ale naprawdę nie sądziłam, że w ciągu tygodnia po cesarce tak ładnie wszystko się wchłonie:)

reklama
W dniu porodu ważyłam 78 kg dziś po 2 tyg 65 czyli 13 na minus żle nie jest myślę że do lata znowu bedę 58 ważyć a w moim wieku to nielada sukces.

Paluszek, zazdroszę Ci że wchodzisz w spodnie sprzed ciąży - mi jeszcze brakuje dobre kilka cm... na razie chodzę w ciążowych, ale te w pasie są za luźne i mi spadają

Ja w dzień porodu ważyłam ok 68kg czyli jakieś 19 kg na plusie. 11 kg już spadło. Zostało 8 kg ale jak schudnę 6 to będzie idealnie! Ciekawa jestem tylko jak długo to potrwa, bo dodatkowe kilogramy zostały na pośladkach i udach a w tych miejscach najtrudniej mi się chudnie:(

ja przytylam 26 kg, po prodzie od razu -10, teraz lacznie -13 tylko, jem duzo dla laktacji, ale po wakacjach, wezme sie za siebie, czy wroce czy nie do pracy. zalozenie mam karmic miska pol roku a potem w zaleznosci jak beda dzialac moje cyce :)

Dziewczyny ale mi lekarz i położne mówili, że nie trzeba jeść więcej karmiąc piersią! I ja na przykład tego się trzymam, powiedziałabym nawet, że jem mniej niż w ciąży i przed a na brak pokarmu nie narzekam. Więc nie wiem czy jest sens objadać się bez potrzeby???

ojjj ja tez jem zdecydowanie mniej niz w ciazy :-) a mleczarnia poki co hula :-D
teraz dietka lekkostrawna i zero ukochanej czekolady

reklama
Ja dzień przed szpitalem ważyłam 75kg , czyli 20 kg na plusie:dry: Teraz z rana 61 kg. Niby dużo 'schudłam' bo zostało tylko 6kg do zrzucenia, ale kurcze ten mój brzuch to jakaś tragedia... nawet w mamine spodnie nie zapnę:dry::wściekła/y:. Miałam cc i karmię piersią. Właśnie jem mniej niż w ciąży zjem 3 posiłki dziennie czasem dwa syte i tyle... Eh wakacje przede mną:-)

Do góry