reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Ja po urodzeniu karmiac pioersia w moment zrzucilam 12 kilo z ciazy a nawet schudlam tak ze wazylam 8 kilo mniej niz przed pierwsza ciaza.Co do diety to dieta byla wlasnie ze wzgeldu na to ze karmilam piersia i nie dane mi bylo jesc schabowych czy innych pysznosci.Dlugo tylko gotowane pulpeciki czy kurczaczek z marchewka wlasnie i jak tu nie schudnac..............

U mnie było to samo po ciązy sladu nie było i jeszcze 7 kg mniej niż przed ciążą!
Zasługa piersi i nikt mi nie powie:-p.W sumie 7 kg przytyłam a 14 spadło w ciągu powiedzmy niecałych 4mc i musze przyznać ,że ani jednego rozstepa nie miałam potem:tak:.I tak bywa hehe...:baffled:

Tylko pozazdrościć! Ja zrzuciłam szybko, ale niestety rozstępy się pojawiły - i to jak na złość na 3 tygodnie przed porodem :baffled: A wydałam majątek na mustellę i smarowałam się 2 razy dziennie, plus zimne prysznice, masaż skóry...

Mam pytanie do Dziewczyn, ktore sa juz teraz w kolejnej ciazy. Bo czytalam sobie wlasnie artykuly na temat wagi w ciazy, bo zastanawiam sie czy 5 kg w ciagu ostatniego miesiaca to nie jest cos zlego... Wczesniej jak nie tylam, to nie tylam prawie,a teraz 5-6 kg rowno w miesiac...:-( No ale pytanie - czy faktycznie w ostatnim miesiącu ciąży waga juz sie nie zmienia? Bo tak wyczytałam w kilku miejscach... czy faktycznie tak bylo w Waszych poprzednich ciazach?

Łania
ja nie jestem doświadczoną mamą, ale dużo czytalam na ten temat, poroównując statystyki prowadzone przeze mnie na BB, nie jest jednoznaczne że się nie tyje w ostatnim miesiącu, jak wiesz jedne tyją na początku, potem się waga uspokaja, inne zaczynają w połowie i równomiernie tyją do końca, zresztą to zależy od organizmu. Tak samo nie da się jednoznacznie określić czy w ciązy przytyjesz 5 kg czy 30 kg, nie ma na to reguły.:no: Każda ciąza inna historia jak to mówią.

Według lekarz 5 kg na miesiąc to jest niepokojący efekt, warto by było z nim porozmawiać co zrobić żeby w kolejnym miesiącu było troszkę mniej.

U mnie stuknął 29 tydzień i 8 kg na "+", a w pasie 104 cm łohoho:sorry2:

rozmawialam,sprawdzilam hormon tarczycy i wyszlo ze mam niedoczynnosc i zapisal mi endokrynolog euthyrox25,jem to od 3 dni,no i mam powtorzyc badania za 3 tygodnie i dodatkowo zrobic badania na anty Tpo,czy ktoras z Was moze ma niedoczynnosc i bierze hormon tarczycy?

reklama
Kacha, no to świetnie, że masz zrobione badania! Ja miałam robione badania TSH i FT4 i wyszły mi w normie. Mam nadzieję, że zalecone leczenie pomoże, pozdrawiam!

Do góry