reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Ja po urodzeniu karmiac pioersia w moment zrzucilam 12 kilo z ciazy a nawet schudlam tak ze wazylam 8 kilo mniej niz przed pierwsza ciaza.Co do diety to dieta byla wlasnie ze wzgeldu na to ze karmilam piersia i nie dane mi bylo jesc schabowych czy innych pysznosci.Dlugo tylko gotowane pulpeciki czy kurczaczek z marchewka wlasnie i jak tu nie schudnac..............

U mnie było to samo po ciązy sladu nie było i jeszcze 7 kg mniej niż przed ciążą!
Zasługa piersi i nikt mi nie powie:-p.W sumie 7 kg przytyłam a 14 spadło w ciągu powiedzmy niecałych 4mc i musze przyznać ,że ani jednego rozstepa nie miałam potem:tak:.I tak bywa hehe...:baffled:

Tylko pozazdrościć! Ja zrzuciłam szybko, ale niestety rozstępy się pojawiły - i to jak na złość na 3 tygodnie przed porodem :baffled: A wydałam majątek na mustellę i smarowałam się 2 razy dziennie, plus zimne prysznice, masaż skóry...

Mam pytanie do Dziewczyn, ktore sa juz teraz w kolejnej ciazy. Bo czytalam sobie wlasnie artykuly na temat wagi w ciazy, bo zastanawiam sie czy 5 kg w ciagu ostatniego miesiaca to nie jest cos zlego... Wczesniej jak nie tylam, to nie tylam prawie,a teraz 5-6 kg rowno w miesiac...:-( No ale pytanie - czy faktycznie w ostatnim miesiącu ciąży waga juz sie nie zmienia? Bo tak wyczytałam w kilku miejscach... czy faktycznie tak bylo w Waszych poprzednich ciazach?

Łania
ja nie jestem doświadczoną mamą, ale dużo czytalam na ten temat, poroównując statystyki prowadzone przeze mnie na BB, nie jest jednoznaczne że się nie tyje w ostatnim miesiącu, jak wiesz jedne tyją na początku, potem się waga uspokaja, inne zaczynają w połowie i równomiernie tyją do końca, zresztą to zależy od organizmu. Tak samo nie da się jednoznacznie określić czy w ciązy przytyjesz 5 kg czy 30 kg, nie ma na to reguły.:no: Każda ciąza inna historia jak to mówią.

Według lekarz 5 kg na miesiąc to jest niepokojący efekt, warto by było z nim porozmawiać co zrobić żeby w kolejnym miesiącu było troszkę mniej.

U mnie stuknął 29 tydzień i 8 kg na "+", a w pasie 104 cm łohoho:sorry2:

rozmawialam,sprawdzilam hormon tarczycy i wyszlo ze mam niedoczynnosc i zapisal mi endokrynolog euthyrox25,jem to od 3 dni,no i mam powtorzyc badania za 3 tygodnie i dodatkowo zrobic badania na anty Tpo,czy ktoras z Was moze ma niedoczynnosc i bierze hormon tarczycy?

reklama
Kacha, no to świetnie, że masz zrobione badania! Ja miałam robione badania TSH i FT4 i wyszły mi w normie. Mam nadzieję, że zalecone leczenie pomoże, pozdrawiam!

Do góry