reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja już nawet nie próbuję z tymi słodyczami! Jem, tyję, a trudno.. zrzucę po porodzie! Tylko badania na obciążenie glukozą się boję...
Iwonka - no ja zawsze na swoja wage narzekalam, tekie zboczenie, ze tak powiem;-)

reklama
u Mnie obecnie :-)
waga z przed ciąży - 63 kg :-)
obecnie (25 tydzień) - 72 kg (9kg +) :-( :szok:
obwodu brzuszka z przed ciąży nie pamiętam ;-)
obecnie - 104 cm :szok:

co do mojej wagi to od początku ciązy do dziś na plusie 5 kg i obwód brzuskza 120 cm ile ważyłam i ile ważę to może lepiej pisać nie będę bo wychodzi że ja najcięższa z Was jestem choć podobno tego do końca po mnie nie widać :tak:

witajcie, u mnie to druga ciąża. Mam 6kg na plusie. z 57 na 63kg przy wzroście 169 więc nie jest jeszcze źle. A słodycze jem razem z owocami....:-D

dziś było ważenie u lekarza - no to jest 75... czyli juz 7 kg na +... czyli chyba troszke za szybko waga w górę idzie.

Dzisiaj byłam u lekarki, która niemal mnie okrzyczała za to, że za szybko tyję. Stwierdziła, że 8,5 kilo w 28 tygodniu to stanowczo za dużo oraz że do końca ciąży mogę przytyć jeszcze tylko 3,5 kilo. Czy ma rację? Wiem, że pozwalam sobie na słodkości, ale nie przybyło mi nigdzie poza brzuszkiem. Chyba skończą się czekoladki i zaczną owocki hehe :sorry2:

Panna_Migotka ja w pierwszej ciazy przytylam 12 kilo tylko a w tej napewno czuje ze bedzie wiecej,nie ma reguly.Najlepiej jakby kobieta za duzo nie przytyla ale nie oznacza to za ma sie odchudzac czy cos w tym stylu bo waga sie pani doktor nie podoba.Po porodzie ja zrzucisz:) Nie jsets sama niktore z nas maja juz wiecej niz ty :)
CIĄŻA - PORADY | Waga i masa w ciąży | magazyn kobiety Tik-tak.pl

Panna_migotka - nio to Ja dopiero jestm w 25 tygodniu i mam już na plusie 9 kg :baffled: to ja chyba już wogóle muszę ograniczyć jedzenie :wściekła/y: chociaz Mi się wydaje że i tak mało jem :tak:

Panna Migotka - ja tez po wizycie u lekarza, 7 kg na +. Pytalam czy nie za szybko i nie za duzo... powiedzial, zeby sie tym w ogole nie przejmowac, ze zrzuce po porodzie. A najwazniejsze, ze wyniki krwi ok. Oczywiscie jesli chodzi o slodycze, nie kazal rezygnowac w ogole, no ale i nie przesadzac...

reklama
Do góry