reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy wykonac test? Pierwsze dziecko.

Hej dziewczyny. Potrzebuje porady :)
Zaczęliśmy z mężem starać się o powiększenie rodziny w związku z czym mam do Was pytanie. Dzisiaj jest dokładnie 7 dni po owulacji. Co do domowego testu obstawiam, że nic jeszcze nie pokaże ale jak jest w przypadku testu z krwi? Myślicie, że jest już szansa żeby w przypadku ciąży wyszło podwyższone beta-HCG po takim czasie? Na internecie są przeróżne artykuły, w jednym tak w drugim inaczej więc pomyślałam, że może któraś z Was, bardziej doświadczona będzie mnie w stanie nakierować :)

reklama
Za wcześnie dla wszystkiego. Minimum 10-11 dni po owulacji test, hcg tak samo nie ma sensu . U mnie na 11 dzień // bardzo słabe kreski były, 12 dpo hcg-21,9.

Hej dziewczyny. Potrzebuje porady :)
Zaczęliśmy z mężem starać się o powiększenie rodziny w związku z czym mam do Was pytanie. Dzisiaj jest dokładnie 7 dni po owulacji. Co do domowego testu obstawiam, że nic jeszcze nie pokaże ale jak jest w przypadku testu z krwi? Myślicie, że jest już szansa żeby w przypadku ciąży wyszło podwyższone beta-HCG po takim czasie? Na internecie są przeróżne artykuły, w jednym tak w drugim inaczej więc pomyślałam, że może któraś z Was, bardziej doświadczona będzie mnie w stanie nakierować :)
Jeśli masz "normalne" i regularne cykle powiedzmy ok 28 dni to pierwszy test ma sens po 30 dniu cyklu - taką otrzymałam kiedyś informacje od ginekologa
Wcześniej to wywalanie kasy w błoto. Totalnie nie rozumiem osób które robią stertę testów ciążowych gdzie jeden kosztuje ok 10 zł - dwa cykle robienia kilku testów i jest fajna kiecka.

Według testów owulacyjnych około 7-8dpo miałam betę 1.4, a po 48h 30

Dla mnie to był żaden koszt badałam progesteron. I tak mialam ja w pakiecie.

Sukienek mam pełna szafę z metkami i generalnie każdy wydaje na to co chce.
Pracuje, zarabiam, podatki płacę co komu do tego czy testuje 7dpo czy 15dpo 🤡

Według testów owulacyjnych około 7-8dpo miałam betę 1.4, a po 48h 30

Dla mnie to był żaden koszt badałam progesteron. I tak mialam ja w pakiecie.

Sukienek mam pełna szafę z metkami i generalnie każdy wydaje na to co chce.
Pracuje, zarabiam, podatki płacę co komu do tego czy testuje 7dpo czy 15dpo 🤡
popieram Pani! Ja też lubiłam testy robić 😊 kogo obchodzi moja kieszeń 👌

reklama
Jeśli masz "normalne" i regularne cykle powiedzmy ok 28 dni to pierwszy test ma sens po 30 dniu cyklu - taką otrzymałam kiedyś informacje od ginekologa
Wcześniej to wywalanie kasy w błoto. Totalnie nie rozumiem osób które robią stertę testów ciążowych gdzie jeden kosztuje ok 10 zł - dwa cykle robienia kilku testów i jest fajna kiecka.
Te testy są już tak drogie, że niedługo finansowo się będzie bardziej opłacało robić betę z krwi niż sikane w domu.

Do góry