reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy wykonac test? Pierwsze dziecko.

No jeśli ktoś go robi od 6dpo codziennie do 14dpo to w sumie drogo. I tak co miesiąc. Szkoda kasy dla mnie
Jestem tego samego zdania 😏 ale jak widać koleżanki z forum są bogate jak to jedna napisała że ją stać 😄 to niech trwonią kasę 😅 pani z apteki się ucieszy z częstych wizyt 😏

reklama
No jeśli ktoś go robi od 6dpo codziennie do 14dpo to w sumie drogo. I tak co miesiąc. Szkoda kasy dla mnie
To po co robić 6dpo skoro można poczekać do dnia spodziewanej @ i wtedy już na pewno wyjdzie 😉 wtedy robi się góra 2 testy i jak wyjdę apozytuwne to wtedy potwierdzić na betę. Bez sensu robić wcześniej skoro prawdopodobnie nic nie wyjdzie jeszcze, a wtedy to faktycznie szkoda kasy.

Za wcześnie. Beta HCG wydziela się po zagnieżdżeniu zarodka. Zarodek zagnieżdża się w 6-12 dpo. Twój organizm może nawet nie mieć zielonego pojęcia jeszcze, że jest w ciąży, bo nie doszło do zagnieżdżenia.
Robienie testu w normalnym wypadku to minimum 12-14 dpo, wcześniej nie ma sensu. Jak ciąża ma być, to i tak będzie. A jak 8 dpo zobaczysz biały i będzie Ci smutno albo będziesz płakać, chociaż 12 dpo już byłaby kreska, to po co to? Na co to komu?
Wczesne robienie testów ma sens, jak ktoś od pozytywnego testu musi brać od razu leki. Wcześniej nie ma sensu po prostu.
Właśnie o tym mówię, że jeśli się poczeka do 14dpo to wtedy takie testowanie nie jest drogie 🙂

Jestem tego samego zdania 😏 ale jak widać koleżanki z forum są bogate jak to jedna napisała że ją stać 😄 to niech trwonią kasę 😅 pani z apteki się ucieszy z częstych wizyt 😏
Ja akurat nie z tych bogatych 🤭 ale napisałam, że dla mnie 10 zł za test to nie dużo jeśli robi się tylko 1-2 w ciągu miesiąca 😉 oczywiście, że jakbym miała robić codziennie od 6dpo to bym chhba zbankrutowała 🫣😅

Serio 70 zł miesięcznie to takie bogactwo?
🤯
Nie, po prostu byłoby mi i tak szkoda tej kasy PLUS moich uczuć.
Po co starać się o dziecko, jak nie ma kasy na testy 😲
Po co robić dziecko, jak osoba nawet nie ma cierpliwości? Fakt robienia testów od 6dpo sprawi, że będziesz szybciej albo mocniej w ciąży?
Ja po prostu nie rozumiem takiego katowania się. 🤷🏻‍♀️

Po co starać się o dziecko, jak nie ma kasy na testy 😲
widzę że nie do końca rozumiesz sytuację
każda się chwali jaka to nie jest bogata bo ma na testy za 10 zł ale wiadomo w Internecie każdy może być kim chce
robicie te testy jak szalone bo myślicie że dzięki temu zajdziecie w ciążę
Radzicie się na forum zamiast porozmawiać z farmaceutą lub ginekologiem
Jak ktoś chce niech wydaje sobie 70 zł miesięcznie na testy w skali roku to ponad 800
zl jeśli lubicie i to wasza pasja 😁
Tak jak jedna z koleżanek napisała z biologicznego punktu widzenia jest to bez sensu - lepiej zamiast siedzieć na forum obejrzyjcie filmiki chociażby na yt o procesie zapłodnienia
Bo jak widać staracie się o dzieci a nie macie o tym pojęcia 🙃

Ja dokładnie wszystko o tym wiem, bo mam już trójkę dzieci i napisałam na poscie wcześniej że od 10-11 dpo jest sens robienia testów i nie widzę problemu jak ktoś chce robić tych testów wiele nich robi 😁 to sprawa indywidualna

reklama
widzę że nie do końca rozumiesz sytuację
każda się chwali jaka to nie jest bogata bo ma na testy za 10 zł ale wiadomo w Internecie każdy może być kim chce
robicie te testy jak szalone bo myślicie że dzięki temu zajdziecie w ciążę
Radzicie się na forum zamiast porozmawiać z farmaceutą lub ginekologiem
Jak ktoś chce niech wydaje sobie 70 zł miesięcznie na testy w skali roku to ponad 800
zl jeśli lubicie i to wasza pasja 😁
Tak jak jedna z koleżanek napisała z biologicznego punktu widzenia jest to bez sensu - lepiej zamiast siedzieć na forum obejrzyjcie filmiki chociażby na yt o procesie zapłodnienia
Bo jak widać staracie się o dzieci a nie macie o tym pojęcia 🙃
Ja dokładnie wszystko o tym wiem, bo mam już trójkę dzieci i napisałam na poscie wcześniej że od 10-11 dpo jest sens robienia testów i nie widzę problemu jak ktoś chce robić tych testów wiele nich robi 😁 to sprawa indywidualna

Do góry