reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

Najczęściej płeć poznaje się na tak zwanym połówkowym badaniu po 20 tc, u mnie właśnie tak było wczoraj byłam na usg i poznałam płeć mojego maleństwa (dziewczynka:-)) a jestem w 22 tygdoniu ciązy

reklama
mala_21 jestem swiadkiem ze lancuszek nie zawsze zatacza kolka, i wyszedl chlopiec jak lancuszek pokazal ;) a mi pokazal dziewczynke zanim lekarze stwierdzili i sie okazala dziewczynka ;)

A mnie jak koleżanka wróżyła hihi to wychodził mi chłopiec a ja mam dziewczynkę nie ma co wierzyć w takie rzeczy i podchodzić do tego (tak jak ja:-)) jak do zabawy
Pozdrawiam

:sorry:...wcześniej napisałam,że mam wewnętrzne przeczucie,że może być to dziewczynka...z synciem całkiem inaczej się czułam...praktycznie nie czułam żadnych objawów ciąży...a teraz szok...najchętniej przeleżałabym w łóżku cały dzień,bo jak tylko się ruszam to zaraz mnie rwie:sorry:..."smaki" się zmieniły: z sunciem jadłam kanapki z majonezem popijając kakao....a teraz największą radość sprawiają mi wafelki kakaowe....
...a teraz jak mi mówią (znajomi),że będę miała chłopca to się złoszczę...:no:

:sorry:...wcześniej napisałam,że mam wewnętrzne przeczucie,że może być to dziewczynka...z synciem całkiem inaczej się czułam...praktycznie nie czułam żadnych objawów ciąży...a teraz szok...najchętniej przeleżałabym w łóżku cały dzień,bo jak tylko się ruszam to zaraz mnie rwie:sorry:..."smaki" się zmieniły: z sunciem jadłam kanapki z majonezem popijając kakao....a teraz największą radość sprawiają mi wafelki kakaowe....
.
też tak się czuję w tej ciąży, zupełnie inaczej niż z synkiem, wszystkie objawy typowo 'dziewczynkowe' a lekarz uparcie twierdzi że na usg jest siusiak ;-)

...właśnie wychodzę na usg...trzymajcie Kochane kciuki,żeby doktorka ujrzała ADUSIĘ:-)...po powrocie coś skrobne...co i jak :zawstydzona/y:

...właśnie wychodzę na usg...trzymajcie Kochane kciuki,żeby doktorka ujrzała ADUSIĘ:-)...po powrocie coś skrobne...co i jak :zawstydzona/y:

Też chciałam żeby lekarka ujrzała Adusię :-D a ujrzała Wikusia hehe :wink: Jakoś miałam przeczucie że będzie chłopak. Mąż to już od początku wiedział co robi :-D:-D Chciał faceta to będzie miał :happy2::happy2::happy2:

ja dowiedzialam sie w 18 tyg. że bede miec syna, i do dzisiaj jest synkiem :) ale podobno jest tak ze mniejsze prawdopodobienstwo pomylki jest jesli od poczatku lekarz mowi ze jest syn to w corke raczej sie nie zmieni, w druga strone podobno prawdopodobienstwo bledu jest wieksze...

reklama
A u mnie było tak, że od początku ciąży przeczucie mówiło mi, że będę mieć syna i na to się nastawialiśmy z partnerem. Później jednak, około 22 tc lekarz stwierdził, że szanse na chłopczyka widzi marne, bo takie długie nóżki ma maleństwo, że to raczej modeleczka mała, a nie piłkarz :) Ale ja jeszcze nic nie przesądzałam, bo mój Arek ma naprawdę długie i zgrabne nóżki, w przeciwieństwie do mnie i jak się urodził, też był długi -pomyślałam więc, że kruszynka ma to może po tatusiu. Na kolejnym USG 4 tygodnie później, lekarz potwierdził, że to dziewczynka, bo nic tam między nóżkami maleństwu nie dyndało. I przy tej opcji pozostaje do dziś. Szczerze powiedziawszy już się pogodziłam z faktem, że będę mieć córeczkę i co więcej -tak bardzo pokochałam tą myśl, że nie chciałabym by okazało się inaczej.

Do góry