reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

A ja napiszę tak-mnie lekarz powiedział w 20 tyg,że bedzie dziewczynka i tak też jest ale..
koleżance która leżała ze mna na sali lekarz prowadzący powiedział,że będzie chłopak,przez 3 tygodnie przed porodem lerzała na oddziale,badało ja pięciu lekarzy potwierdzając,że urodzi chłopaka i kiedy w końcu poszła rodzić to usłyszała na porodówce:gratulujemy pani Jadziu ma pani śliczną córcię:-D:-D:-D
Więc kochana nie nastawiaj się zbytnio, bo jak piszą moje przedmówczynie róznie to może byc.W końcu nie ważne czy syn czy córka ważne żeby urodziło sie całe i zdrowe czego mocno życzę:tak::happy2:

reklama
W poprzedniej ciąży na USG połówkowym mój synek był dziewczynką ;-) Na USG w 28 tyg i późniejszych był już chłopcem.
Teraz dwóch lekarzy niezależnie potwierdziło dziewczynkę na USG połówkowym. Zobaczymy czy rzeczywiście tak będzie.
Koleżanka będąca w ciąży bliźniaczej, miała dużą ilość USG i do końca lekarze twierdzili że będzie parka a urodziły się dziewczynki.
Tak więc pomyłki jak najbardziej się zdarzają...

Ja w pierwszej ciąży miałam mieć córcie i wszystkie ciuszki miałam poprasowane sukienki z falbankami i takie tam a 1 dzień przed porodem okazało się że jest Nikodem i jest cudownie już 2,5 roku. Teraz też ma być chłopiec ale jakoś n ie myślę że może lekarz się pomylił a jak by coś to ciuszki mam na chłopca i na dziewczynkę od siostry będą .Pozdrawiam :-)

Mojej koleżance lekarz przez całą ciążę mówił że bedzie córcia, do końca, a dopiero przy porodzie okazało się że to chłopak :)

Witam,mi lekarz powiedział,że będę miała córeczkę,a mi całą ciążę śnił się chłopczyk.Urodziłam ku jego zaskoczeniu ślicznego synusia,chyba go sobie wyśniłam.Myślę może,że to może mieć związek z jakością odczytu obrazu usg,albo fasolki płatają nam figle.:-)Pozdrawiam!

ja nie chcialam wiedziec jaka bedzie plec dziecka - ustalilismy z mezem przed wejsciem do gabinetu ze nie bedziemy nawet pytac. w czasie badania doktor zapytal czy chcemy wiedziec... powiedzielismy, ze nie, bo slyszelismy ze zdarzaja sie pomylki, ze czasem slabo widac... a doktor na to - "co ma nie byc widac...lewa nozka, prawa nozka a w srodku klejnoty". Nawet zrobil fotke tych nozek i klejnotow, choc ja mimo szczerych checi niczego sie dopatrzec nie moglam i nadal nie moge ;-) Potem dowiedzialam sie ze to spec od sprawdzania plci i nie czesto sie myli... u nas sie sprawdzilo ;-)

Ja myślę, ze pleć dziecka z usg trzeba brać z lekkim przymrużeniem oka. Ja w pierwszej ciąży miałam 5 razy robione usg. Pierwsze w 16 tyg ostatnie w 40 już w szpitalu każde u innego lekarza. Za każdym razem mówiono mi, ze będzie dziewczynka. Teraz mam 4 letniego już synka.
Dzisiaj bylab na usg z dróga dzidzia.18 tydz. Dzidzia sie pieknie pokazala. ''rozkraczyla sie'' jak zabka. Pani doktor powiedziala, ze na 95% dziewczynka. Bardzo sie ciesze bo chcialabym dziewczynke, ael mimowszystko nie sugeruje sie tym tak do konca.

reklama
Do góry