reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

ja płeć mojego dzidziusia poznałam na usg połówkowym - w 21 tygodniu ciąży :-D i chociaż to jeszcze nie jest pewne, to czuję, że jednak będzie to dziewczynka - tym bardziej, że mała pokazała nam się w rozkroku i nic nie można było tam znaleźć :-)

reklama
Umówiłam się z ginem, że na kolejnej wizycie powiem mu jaką płeć widział ostatnio dopiero po tym jak sam wypatrzy i powie. W 20 tygodniu potwierdził nam że będzie to dziewczynka. A jak by się pomylił to też nic się nie stanie :-)

Hej dziewczyny co to taka cisza na poscie?? Ja jestem w 12 tyg. ciazy za tydzien ide znowu na usg teraz maluch zle sie ulozyl i nie bylo widac(zn. dzisiaj :) ) dobrze kregosłupa i nie mogl go ginio zbadac :( ale mam nadzieje ze wszystko jest ok wiec za tydzien bedzie 13 tydz. zapytam czy juz mzoe cos widac :) przy pierwszej ciazy czulam ze urodze dziewczynke i tak tez sie stalo teraz cos czuje ze bedzie chlopak ciekawe czy sie potwierdzi moje przeczucie :) pozdrawiam

ja jestem w 13 tygodniu i nie wiadomo jeszcze choc..cos miedzy nogami widac...
bede za 4 tygodnie i już gin poiwedziała że spróbujemy okreslic co to może być :)

u mnie nadal nic nie widac ... kolejna wizyte mam dopiero na 29 listopada troche późno :( ale mam nadzieje ze juz w tedy zobacze co maleństwo ukrywa :) Pozdrawiam

Witam!:-)
Ja byłam w 11 tygodniu 2 dniu na USG, lekarz ma najnowszy sprzęt, dzidziusia było dokładnie widać ale jak zapytałam o płeć tylko się zaśmiał i powiedział, że jeszcze zdecydowanie za wcześnie :-( następne usg 27 listopada, wtedy będziemy wypatrywać;-)
W poprzedniej ciąży chodziłam na kasę chorych, sprzęt chyba lipny, bo lekarka powiedziała że nie poda mi płci bo nie jest pewna i nie będzie mnie nastawiać. miałam usg robione co wizytę ale płci nie poznałam do porodu - to bardzo irytujące, zwłaszcza gdy każdy, nawet lekarze w szpitalu przed porodem , pytają się jaka płeć maleństwa:angry:

Ja dowiedziałam się na USG połówkowym, że to dziewczynka, ale pani doktor powiedziała, że pewniejsze jest to późniejsze USG tzn koło 30 tyg. I ono potwierdziło, że dziewczynka mi rośnie w brzuszku.:-)

sheepy rzeczywiście dziwne że do końca nie poznałaś płci dziecka może sprzęt nie był lipny tylko pani doktor?? :) Co innego jak dzidzia nie chce pokazać albo za wcześnie ejst ale żeby do końca .... Ja czekam na kolejne USG może będzie wydać ... w sumie i tak najważniejsze żeby zdrowe maleństwo było to się liczy najbardziej a poznanie płci dziecka to w dzisiejszych czasach miłe udogodnienie chociaż nie konieczne .... Pozdrawiam

reklama
Dziś idę na USG...jestem w 13 tyg. i bardzo chciałabym juz wiedzieć...moje wewnętrze przekonanie mówi,że to dziewczynka...Mam już syncia (5,5 roczku) i tak bardzo chciałabym mieć malutką Adusię....czy to możliwe,żeby tak wcześnie się dowiedzieć???Jakoś nie chce mi się wierzyć :/

Do góry