reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

Mój lekarz zmieniał zdanie 3 razy ok 26 tyg powiedział że bedzie dziewczynka mam śliczną córeczke. Pomyłki zdazaja sie bardzo czesto ponieważ usg to obraz poprzez fale i czesto jest znieksztalcony.:-):tak:

reklama
Nam lekarz na połówkowym 4 D powiedział, że widać wargi sromowe i że będzie dziewczynka, na każdym kolejnym też wychodzi dziewczynka, czuja albo pragnienie mam na dziewczynkę ....kurcze ale po tym co tu czytam to myślę , że jeśli bedzie pomyłka -to będzie chodził caly na różowo!!:))
To bedzie landrynkowy chłop a co tam;-) ja akurat takiej pomylki sie nie boje tzn pod wzgledem ze moj Wiktor jednak okaze sie Wiktoria bo kupowałam mało rzeczy niebieskich.Wiekszosc to raczej unisex: żółcie,zielenie,paseczki kolorowe,czekolada a nawet znalazlam piekne czarne spioszki we wzroki i czerwone mimo ze czerwony moze byc dla niektorych b.awangardowym(nie wiem zreszta dlaczego) tak wiec Wiktor czy wiktoria oby zdrowe :-)

Przy kazdym usg lekarz zapewnial moja znajoma ze bedzie corcia Wszystkie rzeczy dla bobasa kupila w kolorze rozowym Gdy urodzila powiedziala "jaka mam piekna corcie" a no to polozna" nie to przeciez synek" Moja znajoma nie mogla w to uwierzyc a lekarz ktory na kazdym usg widzial corke powiedzial ze pitolek malego byl zasloniety pepowina:tak:dlatego nie mogl go dostrzec

dlatego łatwiej rozpoznać chłopczyka - jak już widać jego "męskość" to pomyłka raczej niemożliwa. A z dziewczynką nigdy nie wiadomo, zawsze coś mogło się ukryć i zamiast córci jest synek.

według mnie jednak jest tak że jeśli badanie robi dobry specjalista i ma w rękach w miarę dobrą aparaturę to pomyłki rzadko się zdarzają.

Mi lekarz 3 razy powiedział, że będzie dziewczynka. Dzidzia pięknie się pokazuje za każadym razem. Ale jak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam mieć wątpliowści. Okaże się już niebawem :-)

Ja w 19 tygodniu dowiedzialam sie ze spodziewam sie synka Intuicja podpowiadala mi to od samego poczatku I potwierdzilo sie na dwoch nastepnych skanach:-)
glitterfy070546T826D30.gif

U mnie w 21 tygodniu lekarz powiedział że córka a w 33 ten sam lekarz oświadczył że syn.Termin mam na niedzielę więc zobaczymy ;-)

reklama
Ja mam miec coreczke, ciekawa jestem czy lekarz się nie pomyli, pokazal nam nawet jej pipke no ale okaze sie co to tak naprawde bylo jak wyjdzie. ;P

aga1b1
hehe czyli mamy na ten sam dzien termin porodu. ;)

Do góry