reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Misiaq spokojnie. wiem że jest dziewczyna w styczniowych mamach, ktora tez jeszcze nic nie czuje. Ja moje malenstwo wyczuwam tak raz na dwa dni - głównie wieczorkiem jak sobie leże w łóżeczku. Ale czasami jak sobie pomacam brzusio, to czuć takie zgrubienie, które sie troszke przesuwa, jak mu sie niezbyt podoba to nagniatanie - to musi byc dzidzia :laugh:

reklama
A ja poczułam z 2 razy i cisza :( nawet sie zmartiwiłam że coś jest nie tak
bo moj mężuś raz sie położył na moim brzusiu a ma swoją wagę i wiecie od razu jakies głupie jazdy miałam
ale jak w piątek zobaczyłam fikające nóżynki to wiem że wszystko jest oki
a dzidzia jeszcze pokopie każdą z nas już niedługo!!! ;D
Bądźcie pewne!!

Oj pewnie szybciej niz nam sie wydaje. dostalam dzisuaj prajwa od Magoni - ona też juz skopana. więc jest nas coraz więcej, no a pewnie niedługo bedziemy narzekac, że dzidzie nie dają nam w nocy spać tym swoim wierceniem

No wlasnie, ja tez tylko raz cos poczulam. Pisalam juz o tym na forum. Dzidziulek sie "dezwal" po meczu, na ktorym tatus glosno dopingowal swoj zespol:) pewnie bedzie chlopak, ktory lubi pilke nozna...a moze oblukac jakis mecz w tv i zobaczyc czy sie powtorzy...hihihi
Tak bym chciala czuc to Malenstwo....
Misia_g czekamy razem...:)
Kaorla7 - sorki, za pomylke z tematem Zachcianki:) Buziaczki!!
Rybka witamy w domu:)
Pozdrowienia dla reszty Załogi!!

A ja sama nie wiem czy coś czuję czy nie - na pewno nie dostałam solidnego kopniaka ;D a bulgotanie przypisuję zjedzonym np. śliweczkom ;D ale może to to - no w każdym razie wcześniej czy później każda z nas dostanie solidne kopniaczki :D :D

Właśnie zaliczylam kopniaka!!!!!!
Juz od jakiś 4 dni było wyrazniej czuć, ale dzisiaj....... nie mam juz najmniejszych wątpliwości :-)
Zobaczymy, czy teraz będą częste powtórki z rozrywki.... oby....

czesc :)nam skonczy sie 18tydz jutro -fajnie te tygodnie leca!!!a co do ruchów to musze wam kobitki napisac ,ze wydaje mi sie ,ze juz cos poczułam -nie wiem czy to do konca to a nie np;jelita ale jestem prawie pewna,ze był to michałek.Ale super uczucie chciałabym jeszcze!!!cos wspaniałego!!

Basiu, pewnie to :-)
Prawda, ze niesamowite????
Ja bulgotki mialam od dawna, przez ostatnie kilka dni takie bardziej zdecydowane "jezdzenie", ale wczoraj mhm..... to byl na 100% kopniak :-)
Pewnie za kilka dni, albo nawet wczesniej, tez zarobisz solidniej....
I Misia.... cierpliwosci... Wiem latwo pisac, tez sie nie moglam doczekac.
Jeszcze nie raz ponarzekamy sobie, ze nie mozemy sobie spokojnie pospac przez wiercace sie malenstwa....

reklama
Ja jeszcze nie czuje mojej fasolki,choć bardzo bym chciała.Czekam jednak cierpliwie i nasłuchuje,kiedy sie odezwie,nie chce tego przegapić. :D :laugh:

Do góry