reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Karola fajna stronka :) my juz z mężem wysłuchujemy razem, ja rączkami, on uszkiem, hihi, szalejemy, ale na razie nic nie słychać ani nie czuć :)
Cierpliwie czekamy... :)

Tak się zastanawiam czy są jakies domowe metody na wyczucie tętna maluszka. Bo dzidzia cos przestała sie ruszać - od kilku dni cisza, a ja znowu głupie myśli. Jak sa to dajcie szybciutko znać.

Mój kochany mąż stwierdził że trzeba będzie wzmocnić tętno bejbika przez komputerowy mikrofon :) zobaczymy czy się uda :) na razie nie mamy na to czasu...

Pewnie to to - SUPER.
A ja od kilku dni nic nie czuję, więc wczoraj postanowiłam pomacać brzunio, że by poczuć dzidzię. No i chyba jej sie to nie spodobało bo dostałam takie kopa, że az zabolało :laugh: Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłam dzidzi krzywdy - ale wody chyba ją chronią?

No a jeżeli chodzi i tętno maleństwa - to właśnie cos znalazłam:
Tydzień siedemnasty

Katarzyna Wilczek, Konstultacja: prof. dr hab. n. med. Władmir Bożiłow, embriolog 24-12-2004, ostatnia aktualizacja 13-01-2005 11:12

Linie życia, serca i głowy pojawiają się na wewnętrznej stronie dłoni. Na palcach powstają poduszeczki dotykowe, a na nich linie papilarne - niezbity dowód własnej tożsamości.

Serce przepompowuje dziennie około 30 litrów krwi. Bije dwukrotnie szybciej niż serce matki i można je już usłyszeć przez słuchawkę. :laugh: :laugh: :laugh:

No to chyba spróbuję. Tylko musze szybciutko do mamy bo ona ma gdzies stetoskop

To ja pedze dzisiaj do kuzynki, ktora ma sluchaweczki - kiedys jej maz mial bzika na puknkcie mierzenia cisnienia i zakupil sobie taki zestawik:) Codziennie rano "wsluchuje" sie w brzuchola....cos tam sie rusza:)ale moze mi burczy w brzuchu od rana?:) E, to na pewno moja DZIDZIA budzi mame do pracy:) i chce zeby szybko jej dac papu, bo zanim dobije na 8 to juz ejstem glodna jak diabli. Wlasnie wcinam pyszna kanapeczke. Potem jogurcik, jabluszko:) Nie lubimy byc glodni:!:)

Oj my tez nie lubimy być głodni - juz po kanapeczce ze swieżutkim dżemikiem własnorecznie robionym, mleczku, kolbie kukurydzy i 2 herbatkach ;) A to dopiero 10 ::)

E czy mi sie wydaje, czy opcja sprawdź ortografię dopiero sie pojawiła?

reklama
A ja jak wstałam dzisiaj to od razu wiedziałam ze na śniadanko muszę zjeść kanapeczke razowego chleba
z rybką w pomidorach ;D i koniec muszę to zjeśc i basta!!
Ale mam zachcianki dobrze że byłam wczoraj na zakupach i kupiłam 4 puszki bo rano bym męża goniła do sklepu!!

Do góry