reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Możecie opisać jakie to uczucie bo ja coś tam czuję ale nie wiem czy to jest to???

Napiszcie dziewczynki, w której części brzusia poczułyście kopniaczki :D

to jest ciezkie do opisania ale moja siostra jak przylozyla reke do mojego brzuszka mowila ze to uczucie jakby cos sie ocieralo ale tak mocno ze az wypukla sie :-) a ja czuje jakby cos mi tam hmmm plywalo? czasem kopalo

Ja kiedy sobie przyłożę rękę do brzusia ponizej pępka to czuje że coś sie w środku wierci, czuje też pulsowanie mocne
i wtedy wiem ze kruszynka ma sie dobrze!

O jeny, jak ja sie nie moge doczekac, zeby tak wyraznie poczuc!!!! Do tej pory tylko raz cosik wyczulam. Codziennie, zasypiam z dlonmi na brzuszku, moj maz sie wczoraj smial, zebym uwazala, zeby mi Maelnstwo palca nie wybilo:) W czasie pracy, co godzinke uciekam do toalety, zeby chociaz przez chwile spokojnie "posluchac"brzuszka i zeby czasem czegos nie przegapic:)
A na razie pozostaje mi obserwacja bardzo wyraznych ruchow dzieci z przedszkola, plac zabaw mam pod oknem w pracy:) Uwielbiam patrzec na te kochane, kolorwe, rozbrykane Dzieciaczki. I marze soebie, ze uz niedlugo bede ze swoim wychodizla  na spacerki, a potem do piaskownicy, na hustawke....hmmmm:) Cudownie!
Pozdrawiam wszystkie Mamuski, te, ktore juz czuja swoje Pociechy i te, ktore cierpliwie, a czasem mniej:) czekaja na swoje kopniaki:)

Ja na razie czuję takie bulgotki i przelewanie, ale w 16 tyg. przy mojej figurze "przy kości" i do tego to 1 ciąża, ruchy mogę przecież poczuć około 20 tyg. nawet , więc cierpliwie czekam. Wiem ,żę z dzidziunią jest wszystko OK , bo co m-c oglądamy ja na USG i zawsze jest bardzo ruchliwa :D

No to ja dzisiaj zaliczyłam dwa leciutkie kopniaczki. Czytałam Matusiowi książeczkę i maluszkowi chyba tez sie Kubuś Puchatek spodobał i dał o sobie znać :laugh:
Rybka a co do miejsca to ja to czuję w okolicy od kości łonowej do pepka i troszke w lewo i prawo. Jak leżę wieczorkiem w łóżeczku, to nawet troszkę dzidzię wyczuwam ręką, jak brzunio troszeczkę "pougniatam". Głównie wtedy czuję, jak dzidzia zmiena miejsce położenia - górka znika z jednego miejsca i pojawia sie w drugim. No i czasami tak jakby cos mi pęklo w brzuszku - np. balonik . Ale pewnie każda odczuwa to inaczej.

ja czuje roznie ale tez pod pepkiem czasem po lewo czasem po prawo chociaz najczesciej po lewo czuje albo po srodku zdarza sie....

reklama
YEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAH!!!! poczulam mojego szkraba wczoraj wieczorkiem jak już prawie przysypiałam!!!! Nie kopnęło mnie co prawda ale czułam jakieś 5 minut lekkie pukanie i "ocieranie" i to na pewno moje bejbi!!!! hahahaha ale jestem szczęśliwa!!! hihi :D :D :D :D :D :D

Do góry