reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

A ja rano znowu miałam ból w pasie aż się zgięłam boshe !! Co to może być trwa z 1-2 minuty i po wszysttkim
moze córcia sie przeciąga u mamy i mało miejsca sie jej robi :D

reklama
Jak tam wasze maleństwa ruchliwe co? ja moje czuję coraz bardziej jak sprzeda kopniaczka to oczy wychodzą z orbit :laugh: :laugh: :laugh:

ło matko! cudnie :) moje dziecko kopie mocno, wczoraj wieczorkiem poczułam najbardziej :) to był porządny sprężysty kopniaczek!!!! najsilniejszy jak do tej pory :)

No i wygląda na to, że nasza dzidzia ma super gust muzyczny. Jak ogladalismy Stinga to tańce w brzuszku odchodzily niezłe, jak Sting skończył, to dzidzia umęczona od razu poszła spać.

Ja już też dostaję solidne kopniaki i to w dolną cześć tak przy jajnikach i po środku brzunia tak w okolicy łona - ale to takie niesamowite - kopie tak porządnie że szook ;D

Mnie również pobolewają czasem jajniki. Co do brzunia w pasie to nieraz mnie też coś zaboli ale to chwilowe i zaraz przechodzi - chyba jelita podnoszą się nam do góry i może dlatego taki dziwny krótkotrwały ból.

Gdzieś czytałam, ze mogą juz występować pierwsze skurcze brakstona .... i że to normalne bo macica przygotowuje się do porodu ale to nic grożniego i niektóre z nas wcale nie muszą ich nawet czuć. Jeśli są sporadyczne i nie utrzymują się zbyt długo i czesto to nie ma się czym przejmować. ;D

Napiszcie, gdzie was kopią maluchy tylko jak możecie to dokładnie bo mnie dosyć nisko i się zastanawiam czy wszystko ok!!!

Rybko ja mam kopniaczki w okolicach pepka i po prawej stronie co mnie troche dziwi bo na ostatnim USG
po prawej stronie dzidzia miała główkę wiec czym ona tak mamę uderza?? CZasem czuje kopniaczki
między pepkiem a łonem dokładnie posrodku ! No nie wiem czy Ci to dobrze wyjasniłam !!

reklama
Dzięki Karolla - bardzo dobrze. :laugh:

Ja mam albo po lewej albo po prawej stronie tak w okolicy jajników a teraz ostatnio po środku na dole pod pępkiem ale bardzo nisko tak jak się łono zaczyna ;D Na USG dzidzia leżała właśnie tak pomiędzy pępkiem a łonem i główkę miała z prawej strony - więc chyba nam się wiercą maluszki w brzuniu. :D

Piszcie dziewczynki gdzie wy czujecie ruchy maleństwa ;D

Do góry