reklama
Rozwiązanie
Bardzo sie cieszę!wczoraj były badania. wszystko było widać :-) z usg 12+4. Dzidzia zdrowo wygląda i tak się wierciła, że nie można jej było długo "złapać" do pomiarów .
Ale płci jeszcze nie znamy
marta18691
Fanka BB :)
13tydzien
reklama
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Wymioty nie maja wpływu na genetykę. Czy badania z krwi to był test gentyczny na obecność choroby?
Z jakiego badania powiedzieli ze corka ma podejrzenie ZD? Zwykle jeżeli na badania prenatalnym cos niepokoi lekarza na usg zleca dodatkowe badania np test pappa. Jest on statystyka i w większości zależy od umiejętności lekarza i od sprzętu. U mnie hyla sytuacja ze jeden lekarz powiedział że NT przeziernosc karkowa jest podwyzszona i mam prawdopodobieństwo 1 do 104 na ZD. Umowilam sie do innego lekarza. Kobietka powiedziała że wszsytko w normie i nawet by papa nie zlecała. Urodzilam 7.5 miesiaca temu zdrowa corke. Strach pozostal. Powiedz więcej na temat badan z krwi.
Załączniki
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Na samym
Usg było wszystko super, nawet lekarz mi powiedział ze z krwi też ryzyko powinno być malutkie...a tu taka wiadomość...jestem lekko załamana... nie wiem czy powinnam jeszcze raz pójść i zrobić wyniki z krwi typu Sanco lub Harmony? Mi robili Nace 09.12.2020 w Klinice w Słupsku.
Usg było wszystko super, nawet lekarz mi powiedział ze z krwi też ryzyko powinno być malutkie...a tu taka wiadomość...jestem lekko załamana... nie wiem czy powinnam jeszcze raz pójść i zrobić wyniki z krwi typu Sanco lub Harmony? Mi robili Nace 09.12.2020 w Klinice w Słupsku.
Nace jest bardziej wiarygodnym badaniem niz pappa, bo pappa to statystyka... Pappa bada bialko i bhcg w krwi a testy typu nace nifty sanco badaja wolne DNA plodu. Jesli z nace wyszlo niskie ryzyko to nie ma Downa na ponad 99 proc. A pappa to statystyka i nie jest to do konca dokladne badanie.. Dodatkowo dobre usg wiec mysle ze nie ma sensu robic kolejnych testow.Na samym
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Tak bardzo się wystraszyłam...DziekujeNace jest bardziej wiarygodnym badaniem niz pappa, bo pappa to statystyka... Pappa bada bialko i bhcg w krwi a testy typu nace nifty sanco badaja wolne DNA plodu. Jesli z nace wyszlo niskie ryzyko to nie ma Downa na ponad 99 proc. A pappa to statystyka i nie jest to do konca dokladne badanie.. Dodatkowo dobre usg wiec mysle ze nie ma sensu robic kolejnych testow.
Charlotte21
Bardzo ładne badanie.
Papa to statystyka które niestety sieje wiele zamętu i niepewności. NT jest niskie i nosek jest. A to sa czynniki do podejrzenia ZD.
W teście Papa zamieszał twoj wiek. 33 lata to w statystykach juz miesza. Myślę że nie ma co się przejmować. Jak robiłaś z krwi DNA i tam nie wyszło ryzyko ZD. To na 99% to zdrowa córeczka.
Papa to statystyka które niestety sieje wiele zamętu i niepewności. NT jest niskie i nosek jest. A to sa czynniki do podejrzenia ZD.
W teście Papa zamieszał twoj wiek. 33 lata to w statystykach juz miesza. Myślę że nie ma co się przejmować. Jak robiłaś z krwi DNA i tam nie wyszło ryzyko ZD. To na 99% to zdrowa córeczka.
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Bardzo ładne badanie.
Dziękuje bardzo za tak piękną wiadomość jestem nieco spokojniejsza nie ma to jak kobieca siła i pomoc! Dziekuje jeszcze raz! Ja i moja Balbina)
Charlotte21
Tez chcialam Balbine. Wyszla Miłka.Dziękuje bardzo za tak piękną wiadomość jestem nieco spokojniejsza nie ma to jak kobieca siła i pomoc! Dziekuje jeszcze raz! Ja i moja Balbina)
reklama
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Miła też piękne imię!!! Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz Dziekuje za dobre słowo i wsparcieTez chcialam Balbine. Wyszla Miłka.
reklama