reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Marysia dołącza z końcówki listy do czołówki zębaczy. Mamy juz UWAGA 11 ząbków!!!! (wszystkie jedynki, dwójki i trzy czwórki) - a to wszystko przez wakazje wylazło!!! A teraz idzie ostatnia czwórka i dwie górne trójki sie pchają. Więc lada momnet będzie 14 :). Czekam jeszcze na dolne trójki i mam nadzijeę na troche spokoju bo mi niestety nie daje pospać w nocy.....
Piątki t ochyba tak koło 2 roku życia idą nie? Ma juz kórys dzieciaczek piąki?

reklama
od tygodnia nie śpię w nocy - już nawet paracetamol nie pomaga.... idzie ostatnia czwórka i górne trójki..... jak długo to może jeszcze potrwać??? Jakieś pocieszające wieści poproszę...

u nas nawet jak się już przebiły trójki, to jeszcze długo się mała w nocy męczyła zanim nie wyszły na wierzch do końca i to było najgorsze ząbkowanie w wykonaniu mojej córci.A z tymi piątkami to czuje się lekko skołowana, bo zaczęły wychodzic i się zatrzymały-tzn.są już napuchnięte dziąsła, ale dziecko przestało się ślinić,wkładać wszystko do buzi, nocki też mamy spokojne od jakiegoś czasu, jakby zeby czekały na coś?Podaję Marcelinie wit.D nadal tak jak kazała lekarka więc nie boję się, że to z tego powodu, ale jakoś dziwinie sobie teraz czekamy na piąteczki.:eek:Zresztą ma jeszcze czas żeby wyszły, a trochę spokoju i dziecku i nam się przyda.:happy:

My od miesiaca mamy juz 16 zabkow ladnie widocznych:)
i na szczescie jak przy wczesniejszych nie marudzila zbytnio , a wyzynaly sie naraz 4 trojeczki:)

wyszła ta czwórka ostatania - tzn. widzę jej czubek, wiec jeszcze reszta francy.... A trójki już widzę że lezą.... ta czwróka szła miesiac..... a ostatni tydzień byl najgorszy - pomaga Hydroksyzyna,,,,,

Co do wit. D nam lekarz kazał odstawić już w czerwcu bo lato i mleko modyfikowane do tego ale mnie wiem co teraz na zimę. Dawać z powrotem? Ciemiączko już dawno zarosło, główka twarda, jest wysoka więc rośnie... a jak u was - poidajecie jeszcze witaminkę?

U nas też lekarka kazała odstawić w czerwcu, ale pow. , że wrócimy na jesień. Muszę iść po receptę. Pola ma jeszcze malutkie ciemiączko i martwią mnie jej krzywe nóżki! Czy wasze dzieci mają jeszcze krzywe nóżki, czy juz im się takie ładne, kształtne zrobiły. Szczerze powiem, że sama nawet tego nie zauważyła, ale jak zwykle sokole oczy babć, cioć, itp...

reklama
Lekarka kazała nam przerwać dawanie D3 na lato a od września dawac po 1 kropelce.

U nas zęboli sztuk 6 coś rośnie ale nie mam jak:wściekła/y: sprawdzić bo Julka potwornie gryzie i zaciska szczenę.

Kasiunka nie wiem o co chodzi z tymi nóżkami Julka czasem krzywo je stawia krzywo idzie więc nie wiem czy tak samo Pola:confused::confused::confused:

Do góry