reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
u nas idą dolne trójki i czwórki
a wit. D3 też podaję 1 kropelkę - jak nie zapomnę ;-)
Weronika ma długi i proste nóżki - takie bardziej już "dziewczynkowate" niż niemowlęce ;-)

reklama
Nam lekarka ni kazala wogole podawac wit D3 jak skonczyl rok a naerolog powiedzila ze sie podaje do 18 rz:baffled: wiec cuduja z tym na maxa. Neurolog niby widzila u Alka znamiona krzywicy tylko nie wiem gdzie sie objawiaja niby bo nogima proste, ciemiaczko juz dawno zarosniete cs tam niby w rzebrach wyczol ale lekarka tego nie potwierdzila no i chyba ze zaliczyc to opuznione zabkowanie. Ma dopiero 4 zeby i 5 sie wlasnie przebil. Ale unas to jest poprostu dziedziczne dziwactwo z tymi zebami. Otuz oja mama np. ma 3 komplet zebow. Tzn miala mleczaki wypadly jej, wyrosly jej niby stale, po czym tez jej wypadly az moja babcia jezdzila z nia do specjalistow w Warszawie a potem wyrosly jej znowu 3 raz i ma je wszystkie prawie zdrowe do dzis:tak: Natomiast ja i moj brat mamy jakies dziwne zeby tzn mamy jaies mleczaki jeszcze, ktore sa jaby juz zebami stalymi. Generanie robilam kiedys przeswitlenie i powiedziano mi ze nie mam zawizku stalego zeba wiec jak mi wypadnie to kiszka bo juz mi niby nie wyrosnie ale ja w to nie wierze bo sie niedawno dowiedzialam np. ze mojej babci i jej mamie tak samo wyrosl zab w 56 rz.:-D A teraz surprise wlasnie mi wylazl kawalek 7demki i myslalam ze to zab madrosci, a tu licze, a ja nie mam siodemek gornych wcale tylko ten kawalek co to mi sie wyrznal:eek: Podsumowujac opowiesc zeby Alka mnie nie zadziwia chyba niczym:confused::sorry2: Chyba zaczelismy nowa faze ewolucji...;-):-D

Angie, ale fajnie. Też bym chciała trzecu komplet :-) Kubeł też ma tylko jedynki i dłójki (a wapń ma w górnej granicy normy, więc prawie za dużo). Czwórki idą od dwóch miesięcy i nie zamierzają wyjść :angry::angry::angry:

Co do podawania witaminy D3, to rzeczywiście piszą, żeby podawać do 18 r.ż. Dlatego jesienią i zimą oraz wczesną wiosną podaję Piotrkowi tran w kapsułkach :-)

Ja nazie daje malemu naprzemiennie co 2 dzien raz 1 krople D3 raz 6 krpel cebianu multi bo musialam wyposrodkowac miedzy zaleceniem pediatry a zaleceniem neurologa:baffled: Wogole to caly czas mnie zastanawia tez ta narosl na poziomie lewej ornej 2no i jak sie ta dwojka prez to przebije czy wypchnie to cos, czy obok wylezie...?Tera wyszla prawa 2 wiec pewnie zaraz powinna wysc lewa ale toto przeszkadzac moze. Juz wam kiedys o tym pisala i ped. nazwala to przedzebem jakims:confused: ale w necie nawet nic o czyms takim nie znalazlam:eek:

U nas 12 zębów , a dwie góne trójki w natarciu już prawie się przebiły przez dziąsło !

Co do D3 to ja daje Kacperkowi 1 lub 2 krople codziennie i tak co drugi dzień dodatkowo 3 kroble Cebionu. Kacper ma jeszcze ciemiączko nie zarośnięte jeden lekarz mówi dawać dwie krople D3 a drugi 1 krople , więc ja też to wypośrodkowałam i daję raz jedną a raz dwie ;-)

reklama
a u nas chyba idą dolne trójki - Weronika jest mega marudna, dzisiaj o 3 w nocy obudziła się z gorączką i do 4.30 walczyłyśmy... żadnych innych objawów nie ma, więc stawiam na zębole :-(
poza tym ma 8 zębów u góry a na dole 6 - jedynki, dwójki i czwórki, więc teraz przyszła kolejka na te nieszczęsne trójki

Do góry