reklama
Nam lekarka ni kazala wogole podawac wit D3 jak skonczyl rok a naerolog powiedzila ze sie podaje do 18 rz wiec cuduja z tym na maxa. Neurolog niby widzila u Alka znamiona krzywicy tylko nie wiem gdzie sie objawiaja niby bo nogima proste, ciemiaczko juz dawno zarosniete cs tam niby w rzebrach wyczol ale lekarka tego nie potwierdzila no i chyba ze zaliczyc to opuznione zabkowanie. Ma dopiero 4 zeby i 5 sie wlasnie przebil. Ale unas to jest poprostu dziedziczne dziwactwo z tymi zebami. Otuz oja mama np. ma 3 komplet zebow. Tzn miala mleczaki wypadly jej, wyrosly jej niby stale, po czym tez jej wypadly az moja babcia jezdzila z nia do specjalistow w Warszawie a potem wyrosly jej znowu 3 raz i ma je wszystkie prawie zdrowe do dzis Natomiast ja i moj brat mamy jakies dziwne zeby tzn mamy jaies mleczaki jeszcze, ktore sa jaby juz zebami stalymi. Generanie robilam kiedys przeswitlenie i powiedziano mi ze nie mam zawizku stalego zeba wiec jak mi wypadnie to kiszka bo juz mi niby nie wyrosnie ale ja w to nie wierze bo sie niedawno dowiedzialam np. ze mojej babci i jej mamie tak samo wyrosl zab w 56 rz. A teraz surprise wlasnie mi wylazl kawalek 7demki i myslalam ze to zab madrosci, a tu licze, a ja nie mam siodemek gornych wcale tylko ten kawalek co to mi sie wyrznal Podsumowujac opowiesc zeby Alka mnie nie zadziwia chyba niczym Chyba zaczelismy nowa faze ewolucji...;-)
Ja nazie daje malemu naprzemiennie co 2 dzien raz 1 krople D3 raz 6 krpel cebianu multi bo musialam wyposrodkowac miedzy zaleceniem pediatry a zaleceniem neurologa Wogole to caly czas mnie zastanawia tez ta narosl na poziomie lewej ornej 2no i jak sie ta dwojka prez to przebije czy wypchnie to cos, czy obok wylezie...?Tera wyszla prawa 2 wiec pewnie zaraz powinna wysc lewa ale toto przeszkadzac moze. Juz wam kiedys o tym pisala i ped. nazwala to przedzebem jakims ale w necie nawet nic o czyms takim nie znalazlam
U nas 12 zębów , a dwie góne trójki w natarciu już prawie się przebiły przez dziąsło !
Co do D3 to ja daje Kacperkowi 1 lub 2 krople codziennie i tak co drugi dzień dodatkowo 3 kroble Cebionu. Kacper ma jeszcze ciemiączko nie zarośnięte jeden lekarz mówi dawać dwie krople D3 a drugi 1 krople , więc ja też to wypośrodkowałam i daję raz jedną a raz dwie ;-)
Co do D3 to ja daje Kacperkowi 1 lub 2 krople codziennie i tak co drugi dzień dodatkowo 3 kroble Cebionu. Kacper ma jeszcze ciemiączko nie zarośnięte jeden lekarz mówi dawać dwie krople D3 a drugi 1 krople , więc ja też to wypośrodkowałam i daję raz jedną a raz dwie ;-)
reklama
a u nas chyba idą dolne trójki - Weronika jest mega marudna, dzisiaj o 3 w nocy obudziła się z gorączką i do 4.30 walczyłyśmy... żadnych innych objawów nie ma, więc stawiam na zębole :-(
poza tym ma 8 zębów u góry a na dole 6 - jedynki, dwójki i czwórki, więc teraz przyszła kolejka na te nieszczęsne trójki
poza tym ma 8 zębów u góry a na dole 6 - jedynki, dwójki i czwórki, więc teraz przyszła kolejka na te nieszczęsne trójki
Podziel się: