reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
u nas idą dolne trójki i czwórki
a wit. D3 też podaję 1 kropelkę - jak nie zapomnę ;-)
Weronika ma długi i proste nóżki - takie bardziej już "dziewczynkowate" niż niemowlęce ;-)

reklama
Nam lekarka ni kazala wogole podawac wit D3 jak skonczyl rok a naerolog powiedzila ze sie podaje do 18 rz:baffled: wiec cuduja z tym na maxa. Neurolog niby widzila u Alka znamiona krzywicy tylko nie wiem gdzie sie objawiaja niby bo nogima proste, ciemiaczko juz dawno zarosniete cs tam niby w rzebrach wyczol ale lekarka tego nie potwierdzila no i chyba ze zaliczyc to opuznione zabkowanie. Ma dopiero 4 zeby i 5 sie wlasnie przebil. Ale unas to jest poprostu dziedziczne dziwactwo z tymi zebami. Otuz oja mama np. ma 3 komplet zebow. Tzn miala mleczaki wypadly jej, wyrosly jej niby stale, po czym tez jej wypadly az moja babcia jezdzila z nia do specjalistow w Warszawie a potem wyrosly jej znowu 3 raz i ma je wszystkie prawie zdrowe do dzis:tak: Natomiast ja i moj brat mamy jakies dziwne zeby tzn mamy jaies mleczaki jeszcze, ktore sa jaby juz zebami stalymi. Generanie robilam kiedys przeswitlenie i powiedziano mi ze nie mam zawizku stalego zeba wiec jak mi wypadnie to kiszka bo juz mi niby nie wyrosnie ale ja w to nie wierze bo sie niedawno dowiedzialam np. ze mojej babci i jej mamie tak samo wyrosl zab w 56 rz.:-D A teraz surprise wlasnie mi wylazl kawalek 7demki i myslalam ze to zab madrosci, a tu licze, a ja nie mam siodemek gornych wcale tylko ten kawalek co to mi sie wyrznal:eek: Podsumowujac opowiesc zeby Alka mnie nie zadziwia chyba niczym:confused::sorry2: Chyba zaczelismy nowa faze ewolucji...;-):-D

Angie, ale fajnie. Też bym chciała trzecu komplet :-) Kubeł też ma tylko jedynki i dłójki (a wapń ma w górnej granicy normy, więc prawie za dużo). Czwórki idą od dwóch miesięcy i nie zamierzają wyjść :angry::angry::angry:

Co do podawania witaminy D3, to rzeczywiście piszą, żeby podawać do 18 r.ż. Dlatego jesienią i zimą oraz wczesną wiosną podaję Piotrkowi tran w kapsułkach :-)

Ja nazie daje malemu naprzemiennie co 2 dzien raz 1 krople D3 raz 6 krpel cebianu multi bo musialam wyposrodkowac miedzy zaleceniem pediatry a zaleceniem neurologa:baffled: Wogole to caly czas mnie zastanawia tez ta narosl na poziomie lewej ornej 2no i jak sie ta dwojka prez to przebije czy wypchnie to cos, czy obok wylezie...?Tera wyszla prawa 2 wiec pewnie zaraz powinna wysc lewa ale toto przeszkadzac moze. Juz wam kiedys o tym pisala i ped. nazwala to przedzebem jakims:confused: ale w necie nawet nic o czyms takim nie znalazlam:eek:

U nas 12 zębów , a dwie góne trójki w natarciu już prawie się przebiły przez dziąsło !

Co do D3 to ja daje Kacperkowi 1 lub 2 krople codziennie i tak co drugi dzień dodatkowo 3 kroble Cebionu. Kacper ma jeszcze ciemiączko nie zarośnięte jeden lekarz mówi dawać dwie krople D3 a drugi 1 krople , więc ja też to wypośrodkowałam i daję raz jedną a raz dwie ;-)

reklama
a u nas chyba idą dolne trójki - Weronika jest mega marudna, dzisiaj o 3 w nocy obudziła się z gorączką i do 4.30 walczyłyśmy... żadnych innych objawów nie ma, więc stawiam na zębole :-(
poza tym ma 8 zębów u góry a na dole 6 - jedynki, dwójki i czwórki, więc teraz przyszła kolejka na te nieszczęsne trójki

Do góry