Ale tez trojki okropnie wkurzaly i sie slinila i gryzla wszystkoMarcelinka tez juz od jakiegoś czasu ma 16ząbków, a teraz od jakiegoś tygodnia mamy problem z nockami tzn. śpi bardzo niespokojnie, popłakuje przez sen, smoczek nie pomaga.I dzisiaj chyba odkryłam przyczynę-kurcze idą jej chyba piątki.Bo ma wyczuwalne już pod palcami-z lewej strony na dole i z prawej na górze(na przemiennie)A zastanawiało mnie dlaczeo tak wszystko wkłada do buzi, bo myslałam, ze dzieci w tym wieku mają już ten etap za soba, a Marcysia od czasu trójek masuje te dziąsła czym się da i slini sie bardziej niż jak wychodziły jej jedynki.
reklama
u Poli w końcu wyszły dolne dwójki, a górna trójka już się prawie przebiła - swoją drogą trójki w przypadku Poli najdłużej wychodzą- już od dawna widzę je tuż pod dziąsłem, ale nie chcą się przebić cholery i Pola bardzo marudna i też chodzi cały czas w palcem w buzi.
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Ania ma wszystkie jedynki, dwójki i czwórki, a dzisiaj po badaniu :-) stwierdziłam przebite górną i dolną trójkę z lewej strony, a trójki z prawej strony są bardzo blisko. Już je widać pod dziąsłem. Nie mieliśmy żadnych problemów z trójkami, a tak się bałam.
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
A+t zapomniałam napisać, że mamy już wszystkie czwórki! Razem w tej chwili 14 zębów i dwa bardzo blisko.
reklama
Podziel się: