reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
mama Boo to dobrze bo myślałam , że tylko mnie tak siekło z gadaniem do brzucha a mój mąż zwraca się do mnie w liczbie mnogiej i będą c w sklepie pyta się : co zjecie? ;D jak ktoś go słyszy to dość dziwnie na niego patrzy
:laugh:

Agao ludzie są dziwni a dla mnie to gadanie z brzuszkierm jest przesłodkie. To, ze ja z nim rozmawiam to swoją drogą, ale jak Mój Boo coś tam szepce to aż mi się ryczeć ze szczęścia chce. Zrobiłam wczoraj jak kazałaś , położyłam się i coś tam poczułam znowu po prawej. Wtedy kazałam szybko Mojemu Boo posłuchać. Jak przyłożył ucho, tak się poderwał i powiedział "Jasne ???" Ja w śmiech, bo zabrzmiało to jakby mu coś dzidzia ciekawgo powiedziała ... Hi hi hi ... W końcu jak się uspokoiłam wytłumaczył mi, że słyszał jakie,ś chrobotanie, jakby mi się coś ocierało, ale tylko b raz. Potem chyba maleńkie Boo posżło spać ...

mnie lekarz wczoraj sprowadził na ziemie...to co słysze jako bulgotanie i chrobotanie.....to moje jelitka....mozliwe,ale mimo wszystko uwazam ze jednak czuje cos innego,czego do tej pory nie zaznałam ,wiec to musi byc dzidzia :)

Cześć dziewczyny!
Przeczytałam caly ten wątek w skupieniu i z przyjemnością stwierdzam, że wszystkie czujecie już ruchy swoich maluszków.
Posłuchajcie, wcześniej pisałam, że poczułam ruchy pierwszego dziecka w 14 tygodniu i lekarka nie zaprzeczyła. Parę dni temu byłam w szpitalu z moją córeczką na wycięciu trzeciego migdałka i kiedy w nocy głaskałam ją po główce (jak jęczała) to poczułam dzidziusia robiącego mi niezły sztorm w brzuszku. Powtórzyło się to kilka razy. Wczoraj na wizycie kontrolnej u mojej lekarki wyjawiłam to raczej z lekkim strachem - jak przyjmie to moja lekarka? stwierdzi, że jestem nienormalna? przecież to raczej niemożliwe?

I wiecie co się okazało?
Moja lekarka najpierw powiedziała, że to za wcześnie. Więc jej przypomniałam, że z Wiwi poczułam pierwsze ruchy w 14 tygodniu. Pani doktor zrobiła usg i co się okazało? Moja dzidzia ma 5,8 cm. od główki do pupci i ok. 12 cm. długości całego ciałka. W moim brzuszku na naszych oczach robiło takie akrobacje cyrkowe, że pani doktor stwierdziła ze śmiechem, że mam rację i takie wyczyny to ja już mogę czuć, chociaż to dopiero 12 tydzień. Wielkość ciąży określiła prawie na 14 tydzień (trochę duża ta dzidzia - powiedziała).

Dziewczyny: najważniejsze to przyjaźnie nastawiony lekarz (czytaj również lekarka), uśmiechnięty i nie patrzący na ciebie jak na jakiegoś dziwoląga, który zamierza uczyć go medycyny.
Ja mam super lekarkę, słucha mnie i cieszyła się z akrobacji mojego dzidziusia jakby to było jej własne maleństwo.

NA KONIEC:
WSZYSTKIE CZUJECIE JUŻ RUCHY DZIDZIUSIA I NIE POZWÓLCIE SOBIE WMAWIAĆ, ŻE JEST INACZEJ - TO WY WIECIE NAJLEPIEJ.

Miłego słuchania i czucia.

Asiu, ale mnie pocieszyłaś :), bo wczoraj kilka razy poczułam chyba pierwszy raz swoją dzidzię :) i dzisiaj raz :), więc wierzę, że to mój maluszek daje o sobie znać nóżkami :). Za 2 dni zaczynam 15 tydzień, jak byłam na USG w 12/4 tygodniu to maleństwo miało 6,2cm i lekarz jeszcze dodatkowo nam powiedział, że ma bardzo długie nóżki:)

Ja wczoraj na 100% poczułam kopniaka, dwa tygodnie wcześniej niż Piotrka...
niestety to na razie będzie sporadyczne, bo jeszcze za mały jest brzdąc, ale zawsze coś ;)

jak będzie taki jak braciszek to da popalić później...

byłam z małym na papersie, tam pokazują rozwój dzidzi... wiecie co słyszy wg ich lekarzy nasza dzidzia w brzusiu... ogromne dudnienie serca mamy, które zagłusza wszystko i wcale tam w brzusiu przez to serducho nie jest tak cicho...

reklama
Do góry