reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Wiecie co? ja od jakiegoś czasu czuję lekkie gilgotanie zazwyczaj w prawej części brzucha, chociaż to dopiero koniec 13 tygodnia i wydawało mi się, że to za wcześnie na takie doświadczenia. Dzisiaj w nocy przewracając się z lewego na prawy bok też TO poczułam. Myślicie, że to dziecko??

reklama
Ja nie wiem, czy coś czuję :( to raczej moje jelita szaleją, nie dzidzia. ale mogłaby mi dać znak,,,bo właściwie póki nie poczuję, to nie uwierzę do końca :)

Kinga! Ty napewno czujesz już dzidziusia tylko poprostu nie jesteś jeszcze tego pewna.
Kasianka Ty nie jesteś czasem kwietnióweczka, czyżbyś częściej tu zaglądała niż do nas?

Monika, przepisowo pierwiasta czuje ruchu w 20 tygodniu a wieloródka w 17... ja za pierwszym razem w samą wigilię w 17 tygodniu ;)
niedługo poczujesz...

Azik nie można tak przepisowo stwierdzać, bo każda kobieta czuje chyba inaczej. Ja dzisiaj na pewno poczułam Małe Boo jak się chyba obracało ;) Musiało niezłe fikać, bo dośc intensywne uczucie. Teraz już jestem pewna i wcale to nie przypominało jelit :) Nareszcie !!! Teraz tylko czekać na solidnego kopniaka ;)

MamaBoo - przepisowo to mówią ksiązki i lekarze- dlatego dodałam to słowo.
a wyraźnie napisałam że ja poczułam o 3 tygodnie wcześniej niz mówią przepisy...

a jeżeli nie wierzysz w przepisowe rzeczy to po co czytasz ksiązki o ciązy i artykuły... zawsze człowiek szuka informacji od fachowców, i dopasowuje do siebie...

a ja nigdy nie napisałam że odczuwanie ruchów to sa jelitka - bo to nie jest prawda,
(z tego co wiem jelitka nie kopią ;) )
tylko słuch nas omamia... niestety

reklama
Jesteśmy SUPER!! :) Same się nakręcamy i fajnie, że jest to tak pozytywne. Ja czytając te newsy mam pozytywny ścisk w sercu. I to napewno nie moje dziecko... :D Całusy dla wiercipiętek w brzuchach :)

Do góry