reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
Mój Rafał jest od rana zachwycony, bo gdy spaliśmy dziś na tzw "łyżeczki" (ja z tyłu), córka dała mu kopniaka z żebro!!! Szczęście chodzące. Radość swoją dopałnił tym, jak nawiązał kontakt z dzieckiem, kiedy delikatnie pukał w brzuszek i córeczka mu odpowiedała uderzając w to samo miejsce... I taki cały w skowronkach poleciał do pracy

A ja dzisiaj poszłam do kina ale albo ja jestem taka wrażliwa ostatnio albo głośno było niemiłosiernie (aż nałożyłam czapkę :). Ale Igusi tez się chyba nie podobało bo tłukła się okrutnie w moim brzucholu. pomyślałam że może jej za głośno i przykryłam brzuchol kurtką :) film był fajny ale myślałam że umrę z gorąca :-[

My 2 dni temu wybraliśmy się z mężem na koncert rockowy - to dopiero były decybele! Zastanawiałam się ile mały z tego słyszy - faktycznie dość żywo się ruszał :D
Trochę się boję, że jak się urodzi to mi powie: "mamo ale ty w tej ciąży to usiedzieć w domu nie mogłaś", a może zażąda żeby mu kupić perkusję? ;D (żeby mógł się na nas odegrać ;)).

A co do kopania - to ja raczej aż tak intensywnie tego nie czuję - chociaż wczoraj oparłam sobie kubek z herbatą o brzuszek i tak kopnął w to miejsce, że mało się cała nie oblałam gorącą herbatą :D

a moja Fasola nie ma dziś litości nad zdechła matką. tłucze się po swoim mieszkanku prawie cały dzień. nie wiem czy jakieś gruntowne porządki robi czy przemeblowanie. :laugh:

Jestem w szoku. Wydawało mi się, że jak dziecko kopie to tych ruchów nie jest dużo. A tu...w szpitalu kazano mi liczyć ruchy dziecka (2x na dzień) i wyliczyłam średnio 90 kopniaków na godzinę! Przecież to szaleństwo, zwłaszcza, że wielu ruchów jeszcze nie czuję, bo Maelństwo jest delikatne.
Zauważyłam również, że po takim maleńkim lenistwie (obijanko, obijanko...) to dzidzia bardzo często szaleje...będę to obijanko praktykować i Wam też polecam! :laugh:

moja Fasola ziś upodobała sobie prawą stronę i bada właśnie swoimi kończynkami co tam jest: żeberka czy ni eżeberka, a brzuchol mi aż podskakuje. ;D

reklama
Do góry